reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami :p Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Dziewczyny, który dokładnie będziecie miały tydz na prenatalnych?
Ja początkowo byłam zapisana na 11,4 ale się bałam, że fasola będzie jeszcze za mała i przełożyłam o tydz na 12.4 i mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... :)

reklama
Dziękuję :) dziewczyny a jak w ogóle te badanie prenatalne przebiega? Naprawdę trwa do godziny i przez ten czas gin majstruje sonda między nogami? ;P

3jgxskjosc311c31.png
Przez brzuch, choć niektórzy lekarze robią przez pochwę, albo przez brzuch a jak źle widać to przez pochwę. Zwykle ok pół godziny, ale zależy od ułożenia i wielkości dziecka

@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami [emoji14] Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Ja początkowo byłam zapisana na 11,4 ale się bałam, że fasola będzie jeszcze za mała i przełożyłam o tydz na 12.4 i mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... :)
Ja mam 11t 6d wg usg a 12t 5d wg om.
Zobaczymy jak to będzie.
Ja mam na wizytę zarezerwować sobie około 45 min tak mi rejestratorka przekazala

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Cykle mam jak w zegarku co 28

A bo mi to się z moim terminem nie zgadza. Mam cykle 28-30 , termin 28.04-01.05 podobnie jak Ty a jestem w 11 tygodniu i 5 dniu a Ty w 13. Wczesna owulacja? Czy ja mam źle obliczone.

@mono teoretycznie mogę już, praktycznie mam jechać w środę ale mam teraz takiego nerwa że jadę chybaw poniedziałek. Chcę mieć to już z głowy bo mam już głupie myśli.

Na usg będę w 12 tygodniu i 2 dniu.

@Gosika88 czasem robią też przez brzuch, mi robił między nogami [emoji14] Usg nie trwa aż tyle, choć jest bardzo dokładne - lekarz jeszcze z Tobą rozmawia, zbiera wywiad, musi wszystko opisać - opisanie trochę trwa bo tam wychodzi wszystkiego ze 3 str...

Jeśli lekarz nie zmieni mi daty wizyty to za tydzień w czwartek będzie 13t2d, wg niedzielnego USG dzidziak miał 11t5d czyli starszy niż z ostatniej om.

3jgxskjosc311c31.png

Masz prawo wyboru sn czy CC. Ale CC nie jest powodem do kolejnej, jeśli jest wszystko ok. Vbac tak się nazywa poród sn po cc
Aa czyli decyzja nalezy do mnie. Wlasnie niby gin gadal ze lepiejCC bo serce mi za szybko bije i mam wlasnie wizyte u kardiologa bede miala zaraz robione echo serca

Ja juz po wizycie u ginekologa:)) uff! Serduszko bije mocno:) mamy 1.5 cm :) oficjalny termin 22.maj i zalozona ksiazeczka:) pamiętacie te moje plamienia? On sprawdził to i mówi ze to była stara krew albo pelko mi naczynko albo miesiaczka stara.. Ciesze sie ze sprawdził wszystko:)) jestem szczwsliwa:) jeszcze tylko zaraz dowiem się co z sercem i na dziś koniec wrażeń:)

reklama
Ja juz po wizycie u ginekologa:)) uff! Serduszko bije mocno:) mamy 1.5 cm :) oficjalny termin 22.maj i zalozona ksiazeczka:) pamiętacie te moje plamienia? On sprawdził to i mówi ze to była stara krew albo pelko mi naczynko albo miesiaczka stara.. Ciesze sie ze sprawdził wszystko:)) jestem szczwsliwa:) jeszcze tylko zaraz dowiem się co z sercem i na dziś koniec wrażeń:)
Super ze wszystko ok i ze lekarz Cie uspokoil w ciazy stres jest nie wskazany ale my mamy tak mamy ze sie stresujemy.Gratulacje

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry