reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@Jetkaa mądra kobieta z Ciebie! :*

Mój syn jadł Sinlac z polecenia gastroenterologa, ale tam za dużo "śmieci", jak dla mnie i próbuję wdrożyć Holle kaszka ryżowa i jaglana, ale te są mdłe w porównaniu do Sinlac i nie chce jeść jak na razie.

Przerażają mnie składy jedzenia w słoiczkach. Wybieram te, w których jest jak najmniej dodatków.

reklama
Hej dziewczyny !

U Nas stuknęło już 7 miesięcy... Dieta rozszerzona, podstawową mleko mm i na razie jemy 2 posiłki stałe: rano kaszka, popołudniu obiad (jakieś jarzynki i mięsko) plus przekąski (musy i jabłko do siateczki) ach co za świetny wynalazek - daje owoc w siateczce i dziecka jakby nie było :D Uwielbia też chrupki kukurydziane, przyznam że sama podjadam! :)

Jedyne co mnie troszkę dziwi że mały nie chce nic pić... o wodzie to nawet nie wspomnę, odrazu się krzywi.. Próbowałam kompot z jabłek, ze śliwek, rumianek i NIC!

Teoretycznie wszystkie posiłki robię na wodzie może mu się nie chce pić... A jak u Was mamy z piciem, co dajecie swoim pociechom ?

Ogólnie mały już siada pionowo ale mocno się chwieje na boki i powoli próbuje raczkować :)

@aniolek678 mój syn pije tylko wodę. Oczywiście znikome ilości od 10 do 40 ml na dzień. Nie chce pić i koniec. Próbuję do skutku...
Też rano daję np. 60ml kaszki a około 14-15:00 jakieś warzywo.
Z owoców dałam jabłko, ale wywołuje biegunkę i na razie odstawiłam. Jutro podam banana.

Moja córcia pije na razie tylko wodę. Nie chcę jej na razie słodkiego uczyć. A odnośnie rozszerzania diety, to do tej pory jadła już: pasternak, dynię, brokuła, marchewkę i dynię ze słodkim ziemniakiem. Jutro podam znowu pasternak lub marchew że słodkim ziemniakiem. Blender kupiony, od czasu do czasu spróbuję też jej coś ugotować i zblendować :)

Probowalam zaczac rozszerzac diete przez podanie marchewki i kaszki, ale moja mala nie jest jeszcze gotowa, bo w ogole nie zainteresowana jedzieniem jeszcze. Bardziej ja kolorowa lyzeczka interesuje [emoji23] Probowalam kaszke przez butelke tez, ale jak sie orientuje, ze to nie mleko to zamyka usta haha i za nic nie chce jesc. Takze ja sprobuje za jakis czas.
Za tydzien skonczy 6 m-cy

@Jetka trzymam kciuki za Was, modle sie o Oskarka zdrowko!

Jetkaa az musze napisać jestem z grudniowych mamus ale czytam Was od początku i jestem z Twoja historia nabierzaco ....plakalam jak z Oskim bylo tak bardzo zle a teraz sie poryczalam z radości...super wieści oby sie w koncu coś ustabilizowalo
Dyzo zdrowka dla Ciebie i Oskiego.....dzielna kobieta z Ciebie

Hej mamusie, mam pytanie czy dziewczyny, które już przechodzą owulacje też macie takie bolesne?Mnie w dniach owulacji to boli podbrzusze i nie wiem czy to normalne?

reklama
Hej mamusie, mam pytanie czy dziewczyny, które już przechodzą owulacje też macie takie bolesne?Mnie w dniach owulacji to boli podbrzusze i nie wiem czy to normalne?
W tamtym mies dostałam pierwszy raz okres i przed krwawieniem też mnie bolało w trakcie owulacji, Ale o dziwo spodziewałam sie bolesnego okresu a ty nawet przeciwbólowych brać nie musiałam.

Do góry