reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Witam z Rana wszystkie przyszłe mamy. Ja już posprzątałam, upralam , pozmywalam i poprasowalam a mój chlop leży przed tv i grzebie coś w tablecie. Nawet nie zapyta czy w czymś pomóc ;p czy tylko ja mam takiego lenia w domu? A może za dużo oczekuje ;p ?

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z Rana wszystkie przyszłe mamy. Ja już posprzątałam, upralam , pozmywalam i poprasowalam a mój chlop leży przed tv i grzebie coś w tablecie. Nawet nie zapyta czy w czymś pomóc ;p czy tylko ja mam takiego lenia w domu? A może za dużo oczekuje ;p ?

A bo to trzeba prosić o pomoc, a nie liczyć, że się domyśli. Nie każdy facet domyślny, niektórzy wymagają jasnych instrukcji

Mój pomaga, ale trzeba mu wszystko powiedzieć co i jak jak małemu dziecku...Czasem jak się rozedrę to ma taką zdziwioną, przestraszoną minę "ale o co chodzi" :p I wtedy chodzi jak w zegarku...Ale niestety jednak zawsze trzeba mu powiedzieć jasno czego oczekuję :p

Ja prenatalne robię na pewno i niestety amniopunkcję też muszę - ost ciąża miała wadę genetyczną (na szczęście losową) :( Więc już przy każdej ciąży czeka mnie cały możliwy wachlarz badań...

dziewczynki ja też walczę z zadyszką haha strasznie to dla mnie dziwne bo rzeczywiscie nic nie widać a ja w 7 tyg zachowuje się jak w 8 mcy :) co bedzie dalej????haha A propo badan prenatalnych to mi powiedziano ze bede mogla miec bezplatne bo rocznikowo bede juz 35 latką, ale nie znam kliniki gdzie robią takie bezpłatne badania, mialam zamiar zrobić usg genetyczne + papa za 400 zł

Facetom trzeba pokazać palcem że trzeba coś zrobić niestety.

Mój jest za granicą więc muszę sama wszystko robić, a jak już zjedzie do pl to też legnie się na kanapie i ma wszystko gdzieś... Chyba że walne tak zwanego focha albo jak już warkne na niego to się ruszy łaskawie.

Dzień dobry [emoji38] ja juz działam e ogrodzie [emoji4] mój chlopek w pracy. Byliśmy wczoraj w lesie na grzybach popołudniu i po godzinie miałam dość chodzenia [emoji23] zero siły i zadyszka [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli mój to nie wyjątek :) jednak każdy facet taki sam pod tym względem [emoji14]

Chyba z lupą nawet by było ciężko :) mój też jest za granicą a jak zjedzie to nigdy na nic czasu nie ma bo tyle ma pracy xD w niedzielę cierpi katusze bo nie ma co do roboty xD

Napisane na ZTE BLADE A310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój generalnie jest niedomyślny, ale od kiedy jestem w ciąży to lata wokół mnie tak, że aż za bardzo, bo generalnie się dobrze czuję ;) wczoraj na mnie nakrzyczał, że sama poszłam zrobić zakupy na obiad i to nosiłam (a wiecie, nie jakiś szał - trochę ziemniaków, mięsa, jakieś warzywa, jak to wszystko razem ze 3 kg ważyło to huk) :eek: jak siedzę na kanapie wieczorem i chcę sobie iść herbatę zrobić to leci pierwszy do kuchni.
Także nie narzekam :-D

Do góry