reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

ja zejdę piętro niżej do toalety, wracam i taka zadyszka jakbym maraton przebiegła,a najgorsze, że sikam 50 razy dziennie... i brzuchol też już mam tylko ,że to jeszcze nie taka piłeczka i po prostu wygląda jakbym za dużo zjadła haha kupiłam sukienkę na wesele i 2 tyg. poźniej okazała się juz za mała, aż się boję ile przytyje :( mało tego mam cukrzycę a z tego co mi wiadomo cukrzycy rodzą większe dzieci :-D:-D:-D
Niekoniecznie, jeśli będziesz trzymać dietę i cukry w normie to dziecko będzie normalnej wagi. Mój syn miał raptem równo 3 kg.

reklama
@Locja no tak wiem ,ze niekoniecznie ale jest większe prawdopodobieństwo :) z dietą ciężko bo mam zachcianki takie,ze to masakra haha. Zdarzały ci się w ciąży wysokie czy niskie cukry? bo ja jestem na pompie i raz niestety z winy wkłucia mialam wysoki cukier, no i zdarzy się, że mi spadnie wtedy wpadam w taką panikę, że masakra.. jeszcze byłam u tak chorego psychicznie ginekologa, ze powiedział mi, że u kobiet w ciąży w 30% rodzą się dzieci z zrośniętymi kończynami dolnym (co teraz wiem jest nieprawdą) i ,że w ogóle kobieta z cukrzycą powinna adoptować bo dziecko odziedziczy cukrzycę (z czego diabetolog się śmiał, bo można odziedziczyć ale typ 2) długo masz już cukrzycę? każdy zły cukier to obawa ,że poroniłam tak się przed jutrzejszą wizytą stresuje, ze masakra.

Ja mialam cukrzyce ciazowa i corcia wazula normalnie. A pierwsze dziecko bez cukrzycy 4 kg. Teraz tez dieta mnie czeka pewnie.....ale to dobrE bo wiem ze dzieki twmu duzo nie przytyje.
Jak lezalam na patologii ciazy byla dziewczyna z cukrzyca taka na stale nie ciazowa i urodzila corke 3200 w 33 tc..... ale tam jakis problem byl chyba z uregulowaniem cukru u.niej bo dluuuuugo lezala w szpitalu. Cukrzyca jest dla dziecka bardzo.niebezpieczna, sama nie zdawalam sobie. Sprawy jak bardzo.... dlatego zachcianki zachciankami ale diete waryo trzymac.

@tysia123 tak wiem, dieta i dobre cukry przede wszystkim :) odkąd mam cukrzyce mi to powtarzają,a mam ją już 15 lat, teraz pewnie,ze dwa albo i trzy razy wiecej sie pilnuje diabetolog mówił, że cukry są dobre, tylko mówię na 9tyg. ciąży zdarzył się raz duży i kilka razy małe dlatego boję się bardzo. Lekarz mi mówił, ze mam się tak nie stresować i nie wpadać przesadnie w panikę, ale ja i tak panikuję. Mam nadzieje,że jutro okaże się, że jest wszystko oki i usłyszę serduszko :) robiłaś może te badania penatralne? bo ten idiota lekarz u którego byłam pierwszym razem radził mi je zrobić

@tysia123 tak wiem, dieta i dobre cukry przede wszystkim :) odkąd mam cukrzyce mi to powtarzają,a mam ją już 15 lat, teraz pewnie,ze dwa albo i trzy razy wiecej sie pilnuje diabetolog mówił, że cukry są dobre, tylko mówię na 9tyg. ciąży zdarzył się raz duży i kilka razy małe dlatego boję się bardzo. Lekarz mi mówił, ze mam się tak nie stresować i nie wpadać przesadnie w panikę, ale ja i tak panikuję. Mam nadzieje,że jutro okaże się, że jest wszystko oki i usłyszę serduszko :) robiłaś może te badania penatralne? bo ten idiota lekarz u którego byłam pierwszym razem radził mi je zrobić

Mam cukrzyce ciążowa i trzymam dietę. Ostatni cukier na czczo 91. Zero szaleństwa, realizacji zachcianek. W poprzedniej ciąży tez cukrzyca.
Odbije sobie po ciąży.

Robię jak większość bad prenatalne
Mam 34 lata i nie łapie się na program NFZ.
Czy poprzednie poronienia nawykowe kwalifikują do programu NFZ ?

Nie mogę spać. Znowu nocna akcja siku i koniec

reklama
Mam cukrzyce ciążowa i trzymam dietę. Ostatni cukier na czczo 91. Zero szaleństwa, realizacji zachcianek. W poprzedniej ciąży tez cukrzyca.
Odbije sobie po ciąży.

Robię jak większość bad prenatalne
Mam 34 lata i nie łapie się na program NFZ.
Czy poprzednie poronienia nawykowe kwalifikują do programu NFZ ?

Nie mogę spać. Znowu nocna akcja siku i koniec
Nie kwalifikują, trzeba spełnić jeden z tych warunków
– wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

Do góry