reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Cudny;) mało widac Ciebie na zdjęciu Ale wydaje mi się że ma Twoje oczka :))
A to mój stworek[emoji7][emoji173]
20180606_073705(0).jpeg

Załączniki

• 20180606_073705(0).jpeg
    20180606_073705(0).jpeg
    72,8 KB · Wyświetleń: 737
reklama
Mój też stęka i się wierci przy kupie, a robi rzadką. Raz dziennie, czasem jeszcze w międzyczasie coś jak mokre bąki. I ulewał, chlustał. Daję mu od dwóch dni delicol i chlustać przestał, czasem uleje serwatkę. Tyłek czerwony, bo kupy kwaśne i robi pod dużym ciśnieniem, że słychać w całym mieszkaniu. Także u nas chyba nietolerancja laktozy.
Jest na piersi, na tydzień tyje 200-300g.
Noce raz fajne, a raz beznadzieja.
Jem wszystko, tylko mleczne ograniczyłam, bo corka była mocno uczulona.
U mnie to samo. A dawałaś espunisan albo jakikolwiek preparat podobny?

Dziewczyny pomożcie może razem cos wykombinujemy....
Moja córka ma miesiąc. W pierwszym tygodniu pojawiły sie objawy brzuszkowe płakała i podkurczała nózki. Była połozna powiedziała ze kolka i trzeba kupić espunisan i dawac jej 2-3 krople przed kazdym jedzeniem. Wspomne ze jest na piersi. Naszym błedem do którego sie przyznaję było to że jej nie odbijalismy od poczatku, a jest dzieckiem które dosłownie rzuca się na tą piers i łyka powietrze przy kazdym łyku. Bylismy u trzech lekarzy. jeden stwierdził zapalenie uszu, drugi dał mi diete i kazał masowac brzuszek i powiedział ze to przez zly probiotyk a trzeci w sumie najfajniesjzy, powiedział zeby ja odbijac, odbijać i jeszcze raz odbijac. Ze jak zaspokoi swój pierwszy głod to zeby juz ja odbić. W między czasie zakupilismy espunisan 100 i dawalismy większa dawkę i zaczeły się problemy z kuapmi, a mianowice kupka ma normalna konsystencję, bączki idą ale kupki robi z wielkim trudem, cisnie bardzo i musze pomagac jej czopkiem. Co o tym sądzicie? moze zafundowałam własnemu dziecku cierpienie przez te leki a trzeba bylo ja po prostu odbijać??? a może to jest jak juz rozwazałam wczesniej to zaciskanie zwieraczy u dzieci ( bo muszą sie nauczyc pewnych odruchów), ale kurcze bączki leca... juz sama nie wiem, poradzcie mi cos :(

Moim zdaniem zacznij o odbijania to nie zaszkodzi a napewno pomoze, espumisan tez troszke dawaj. A zapalenie uszu? Hmm moj jak mial to nie chcial jesc bo bolalo.. A skoro dzidzia je to chyba nie to. Moj plakal jak dotykalam go za uszami i tam gdzie migdaly... I to sie sprawdzilo w tedy ze to uszka.. A odbijanie kochana pomoze dzidzi napewno moze wprowadź to w system po kazdym karmieniu .. Lepiej pozno niz wcale

no tak tylko co z tymi kupami??? moze jej wcale zaden espunisan nie był potrzebny? a zeczyły sie problemy z kupkami jak zwiekszylismy dawkę...

Dziewczyny pomożcie może razem cos wykombinujemy....
Moja córka ma miesiąc. W pierwszym tygodniu pojawiły sie objawy brzuszkowe płakała i podkurczała nózki. Była połozna powiedziała ze kolka i trzeba kupić espunisan i dawac jej 2-3 krople przed kazdym jedzeniem. Wspomne ze jest na piersi. Naszym błedem do którego sie przyznaję było to że jej nie odbijalismy od poczatku, a jest dzieckiem które dosłownie rzuca się na tą piers i łyka powietrze przy kazdym łyku. Bylismy u trzech lekarzy. jeden stwierdził zapalenie uszu, drugi dał mi diete i kazał masowac brzuszek i powiedział ze to przez zly probiotyk a trzeci w sumie najfajniesjzy, powiedział zeby ja odbijac, odbijać i jeszcze raz odbijac. Ze jak zaspokoi swój pierwszy głod to zeby juz ja odbić. W między czasie zakupilismy espunisan 100 i dawalismy większa dawkę i zaczeły się problemy z kuapmi, a mianowice kupka ma normalna konsystencję, bączki idą ale kupki robi z wielkim trudem, cisnie bardzo i musze pomagac jej czopkiem. Co o tym sądzicie? moze zafundowałam własnemu dziecku cierpienie przez te leki a trzeba bylo ja po prostu odbijać??? a może to jest jak juz rozwazałam wczesniej to zaciskanie zwieraczy u dzieci ( bo muszą sie nauczyc pewnych odruchów), ale kurcze bączki leca... juz sama nie wiem, poradzcie mi cos :(
Też mamy problem z odbijaniem. Zauważyliśmy właśnie jak jej się nie odbije po jedzeniu, bo już zaśnie, to kładę ją do łóżeczka. Wtedy pp jakimś czasie męczą ją bakale, przy ktoruch się pręży, napina i płacze. Dlatego próbuj by malenstwu się odbiło i to jeszcze w trakcie karmienia. Wczoraj położna poleciła na chwilę dziecko odłożyć na wznak i zaś podnieść do pozycji do odbijania. Od czegoś trzeba spróbować, a na uszy bym nie stawiała, bo jak dziecko nie daje raczek w stronę ucha...

no tak tylko co z tymi kupami??? moze jej wcale zaden espunisan nie był potrzebny? a zeczyły sie problemy z kupkami jak zwiekszylismy dawkę...
No to odstaw i obserwuj czy sie poprawia czy nie. Albo coś zjadlas nie tak i moze cos tak na nia podzialalo. No nie wiem musisz wypróbować metode prób i błędów

Też mamy problem z odbijaniem. Zauważyliśmy właśnie jak jej się nie odbije po jedzeniu, bo już zaśnie, to kładę ją do łóżeczka. Wtedy pp jakimś czasie męczą ją bakale, przy ktoruch się pręży, napina i płacze. Dlatego próbuj by malenstwu się odbiło i to jeszcze w trakcie karmienia. Wczoraj położna poleciła na chwilę dziecko odłożyć na wznak i zaś podnieść do pozycji do odbijania. Od czegoś trzeba spróbować, a na uszy bym nie stawiała, bo jak dziecko nie daje raczek w stronę ucha...

a myslisz ze ten espunisan mógł zaszkodzic na te kupki?

reklama
Do góry