Brzuszkowa
Fanka BB :)
Ciężko powiedzieć... Sama używam sab simplex i nie narzekam. Też raz dziennie podaję probiotyk dicoflor 5 kropelek. A powiem szczerze, że co lekarz, to inna opinia...a myslisz ze ten espunisan mógł zaszkodzic na te kupki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciężko powiedzieć... Sama używam sab simplex i nie narzekam. Też raz dziennie podaję probiotyk dicoflor 5 kropelek. A powiem szczerze, że co lekarz, to inna opinia...a myslisz ze ten espunisan mógł zaszkodzic na te kupki?
Właśnie mówiła że czopki nie za często bo sie dziecko może przyzwyczaić. Ale jak tu nie pomoc jak się strasznie męczy i płacze ze az się zanosino tak tylko, co jeśli dziecko nie robi tej kupy juz dobe.. pomagać? czy dac spokoj zeby sobie samo radzilo? podobno nie wolno czesto stymulowac
Ja też przez to przechodze, nie jesteś sama. Moja tak samo ma. Prezy się, drze jakby na kolke, ale kupe po jakims dłuższym czasie robi normalna. Oby to nie byly kolki.Dziewczyny pomożcie może razem cos wykombinujemy....
Moja córka ma miesiąc. W pierwszym tygodniu pojawiły sie objawy brzuszkowe płakała i podkurczała nózki. Była połozna powiedziała ze kolka i trzeba kupić espunisan i dawac jej 2-3 krople przed kazdym jedzeniem. Wspomne ze jest na piersi. Naszym błedem do którego sie przyznaję było to że jej nie odbijalismy od poczatku, a jest dzieckiem które dosłownie rzuca się na tą piers i łyka powietrze przy kazdym łyku. Bylismy u trzech lekarzy. jeden stwierdził zapalenie uszu, drugi dał mi diete i kazał masowac brzuszek i powiedział ze to przez zly probiotyk a trzeci w sumie najfajniesjzy, powiedział zeby ja odbijac, odbijać i jeszcze raz odbijac. Ze jak zaspokoi swój pierwszy głod to zeby juz ja odbić. W między czasie zakupilismy espunisan 100 i dawalismy większa dawkę i zaczeły się problemy z kuapmi, a mianowice kupka ma normalna konsystencję, bączki idą ale kupki robi z wielkim trudem, cisnie bardzo i musze pomagac jej czopkiem. Co o tym sądzicie? moze zafundowałam własnemu dziecku cierpienie przez te leki a trzeba bylo ja po prostu odbijać??? a może to jest jak juz rozwazałam wczesniej to zaciskanie zwieraczy u dzieci ( bo muszą sie nauczyc pewnych odruchów), ale kurcze bączki leca... juz sama nie wiem, poradzcie mi cos
Dziewczyny pomożcie może razem cos wykombinujemy....
Moja córka ma miesiąc. W pierwszym tygodniu pojawiły sie objawy brzuszkowe płakała i podkurczała nózki. Była połozna powiedziała ze kolka i trzeba kupić espunisan i dawac jej 2-3 krople przed kazdym jedzeniem. Wspomne ze jest na piersi. Naszym błedem do którego sie przyznaję było to że jej nie odbijalismy od poczatku, a jest dzieckiem które dosłownie rzuca się na tą piers i łyka powietrze przy kazdym łyku. Bylismy u trzech lekarzy. jeden stwierdził zapalenie uszu, drugi dał mi diete i kazał masowac brzuszek i powiedział ze to przez zly probiotyk a trzeci w sumie najfajniesjzy, powiedział zeby ja odbijac, odbijać i jeszcze raz odbijac. Ze jak zaspokoi swój pierwszy głod to zeby juz ja odbić. W między czasie zakupilismy espunisan 100 i dawalismy większa dawkę i zaczeły się problemy z kuapmi, a mianowice kupka ma normalna konsystencję, bączki idą ale kupki robi z wielkim trudem, cisnie bardzo i musze pomagac jej czopkiem. Co o tym sądzicie? moze zafundowałam własnemu dziecku cierpienie przez te leki a trzeba bylo ja po prostu odbijać??? a może to jest jak juz rozwazałam wczesniej to zaciskanie zwieraczy u dzieci ( bo muszą sie nauczyc pewnych odruchów), ale kurcze bączki leca... juz sama nie wiem, poradzcie mi cos
Ja daje sab simplex i szczerze nie widzę jakoś po nim efektów. Więc to chyba nie ma na to wpływu. Daje ulge na kilka minut i nic poza tym. My wstałyśmy na karmienie, Mała jak co rano musi z godzinkę poobserwować co się dzieje, wysłać mamuni kilka słodkich uśmiechów. Po czym idzie spaćMam podobne obserwacje co do Espumisanu u nas. Odstawiłam wczoraj i czekam na efekty. Po niedzieli będę miała Saab simplex, może będzie lepiej.
Co do czopków itp to fakt że za często nie moNa pomagać bo organizm sam musi nauczyć się robić kupę. U nas też dużo stękania, płacz a kupa po dłuższym czasie.
Ja też nie daje. To dawaj znać jakie efekty u WasMam podobne obserwacje co do Espumisanu u nas. Odstawiłam wczoraj i czekam na efekty. Po niedzieli będę miała Saab simplex, może będzie lepiej.
Co do czopków itp to fakt że za często nie moNa pomagać bo organizm sam musi nauczyć się robić kupę. U nas też dużo stękania, płacz a kupa po dłuższym czasie.