reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej. Widze ze większość majowych bobasow ma problemy brzuszkowe....u nas tez ciężko...jak przy Zuzce nie wiedzialam ze mam dziecko tak teraz jest mega ciężko...młody po kazdym jedzeniu placze az sie zanosi, czy na butle czy na piers rzuca sie lapczywie, lapie powietrze a potem placz, placz padnie ze zmwczenia ale spi i tak niespokojnie. Juz poprostu boje sie dawac mu jeść. Podaje biogaie, odbijam, polozna zalecila delicol, mysle nad espumisanem jeszcze bo juz nie wien co robic. Drugie dziecko a zupelnie inne i czlowiek zielony. Zuza tez daje popalic, wiec czasem mam poprostu stereo w domu i placz na dwa glosy. Chwilami to juz nie mam na nic sily.. 24 mamy chrzest i szczerze powiem jestem przerazona jak w kosciele taki koncert nam urzadzi[emoji33]. Uff pozalilam sie troche wybaczcie, ale komu jak nie wam[emoji6]
Pozdrawiam

reklama
Hej :) ja wlasnie wracam od lekarza. Mala dostala goraczki i kataru po szczepieniu. Zrobili jej badania z krwi i zobaczymy jakie wyjda. Jak zle to do szpitala :( Co do sab simplex ja gdy sie skonczyly podalam espumisan ale w takiej samej dawce jak sab simplex i powiem szczerze ze espumisan lepiej na nia dziala *_* wczesniej musialam masowac zginac nozki oklepywac no cudawianki a teraz nic :) klade tylko na brzuszek by sie wyrobila...
Życzę zdrówka malutkiej ;)

@kjsko,mój maluch robi kupkę raz dziennie albo co drugi dzień i pediatra powiedzia, że jest w porządku. Espumisan raczej powinien pomoc na wzdęcia.. Jak moge poradzić to stosujecie Probiotyk. Ja podaje podobnie jak @Brzuszkowa Diflos ( zamiennik dicofloru) i jest coraz lepiej.
@szczesliwa, aż muszę mojego zważyć w środę bo skończy 2 miesiące, a też wychodziliśmy z waga 3400.
U na skok rozwojowy.. mały krzyczy bez powodu.. szarpie butle, je mniej ale cześciej się domaga.. jak chce żeby possał pierś to zaraz płacze dlatego odciagam laktatorem.. a jest już tego coraz mniej [emoji17]
Dziewczyny, prawda jest taka, że dopóki brzuszek i jelita nie dojrzeją to problemy beda sie pojawiać.. dajcie też czas maluchom [emoji6] w 90% przypadków to naprawdę proces przejściowy.. polozna tłumaczyła mi to nie raz.. jeżeli dziecko dobrze przybiera na wadze, kupki są ok to nie ma powodu do paniki.. kłaść na brzuszek, odbijać, masować i będzie dobrze [emoji6]

@kjsko,mój maluch robi kupkę raz dziennie albo co drugi dzień i pediatra powiedzia, że jest w porządku. Espumisan raczej powinien pomoc na wzdęcia.. Jak moge poradzić to stosujecie Probiotyk. Ja podaje podobnie jak @Brzuszkowa Diflos ( zamiennik dicofloru) i jest coraz lepiej.
@szczesliwa, aż muszę mojego zważyć w środę bo skończy 2 miesiące, a też wychodziliśmy z waga 3400.
U na skok rozwojowy.. mały krzyczy bez powodu.. szarpie butle, je mniej ale cześciej się domaga.. jak chce żeby possał pierś to zaraz płacze dlatego odciagam laktatorem.. a jest już tego coraz mniej [emoji17]
Dziewczyny, prawda jest taka, że dopóki brzuszek i jelita nie dojrzeją to problemy beda sie pojawiać.. dajcie też czas maluchom [emoji6] w 90% przypadków to naprawdę proces przejściowy.. polozna tłumaczyła mi to nie raz.. jeżeli dziecko dobrze przybiera na wadze, kupki są ok to nie ma powodu do paniki.. kłaść na brzuszek, odbijać, masować i będzie dobrze [emoji6]
Ale też dajesz dodatkowo espumisan lub sab simplex do tego probiotyku czy jak?

Współczuję Wam tych dolegliwości brzuszkowych.
Marida daj znać co wyszło. Jaką szczepionką szczepiłaś?
Mam nadzieję że nie będziecie musieli trafić do szpitala.

U nas ok, karmię tylko piersią, wczoraj pierwszy raz podałam moje mleko z butelki i mała ładnie piła. Mała piję chętnie i zazwyczaj intensywnie. Ogólnie to zwykle śpi. W ciągu dnia ma dwa razy dziennie dłuższą przerwę ok 2-3 godziny gdzie trochę leży karmię ją, przebierańców znowu karmię znowu sobie leży i tak do skutku aż uśnie i wtedy śpi ok 3 godziny albo dłużej.
W nocy budzi się co 5 a potem co 3godz.
Z brzuszkiem trochę się nad ranem męczy ale stęka piszczy sobie i jakoś idzie.
Teraz właśnie zasnęła po swojej aktywności więc biorę się za obiad i pranie.

Eh po 15 mam zadzwonic i jak beda zle wyniki jechac po skierowanie. Ale wydaje mi sie ze tragedii nie ma procz kataru nie widze nic by jej dolegalo, goraczki juz nie ma w ogole i w ogole aktywniejsza jest a nie taka ospala jak wczoraj. No coz zobaczymy co tam wyjdzie w badaniach :)

reklama
Współczuję Wam tych dolegliwości brzuszkowych.
Marida daj znać co wyszło. Jaką szczepionką szczepiłaś?
Mam nadzieję że nie będziecie musieli trafić do szpitala.

U nas ok, karmię tylko piersią, wczoraj pierwszy raz podałam moje mleko z butelki i mała ładnie piła. Mała piję chętnie i zazwyczaj intensywnie. Ogólnie to zwykle śpi. W ciągu dnia ma dwa razy dziennie dłuższą przerwę ok 2-3 godziny gdzie trochę leży karmię ją, przebierańców znowu karmię znowu sobie leży i tak do skutku aż uśnie i wtedy śpi ok 3 godziny albo dłużej.
W nocy budzi się co 5 a potem co 3godz.
Z brzuszkiem trochę się nad ranem męczy ale stęka piszczy sobie i jakoś idzie.
Teraz właśnie zasnęła po swojej aktywności więc biorę się za obiad i pranie.
Szczepilam te podstawowe. Czyli wzw b 2 dawka, dtp, hib oraz pneumokoki. Ale jakos nie bardzo podeszly jej te szczepienia -jedna nozke miala czerwona i spuchnieta, ale posmarowalam altacetem i zeszlo. No i goraczka ponad 38 stopni na wieczor w srode i do wieczora wczoraj miala. Teraz spokoj ale ten katar... Eh...

Do góry