reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny a Wasze dzieci przez ten upał tez robią takie gestrze te kupy? Jak było chłodniej robiła takie rzadkie a od kiedy jest tak gorąco robi takie geste
Ja roznicy nie zauwazylam ale u mnie maksymalnie kolo 22 stopni w domu jest... Dom parterowy i dlugie okapy wiec slonce mi nie nagrzewa pokoi :)

Mamusie a wy tez macie ktoras piers większa od drugiej? Z prawej piesi mam 90ml mleka i jest ogromna i twarda a z lewej ledwo ledwo wyciskam 30ml... I widać juz ta asymetrie.. Nie wiem jak stymulowac te piers zeby dawala wiecej mleka..
Ja mam raczej jednakowe. Spróbuj może czasowo jednakowo ściągać pokarm... Sama sobie ściągam tym sposobem 7-5-3 z każdej piersi i jest ok...

Moja robi normalne kupy, wodniste, czyli takie jak należy. Używamy Espumisan, ale z powodu wzdęć. Dziś też podam małej probiotyk.

ps jest tu może na majówkach jakaś mama z Rzeszowa?

Nie zgadzam się z tym wybudzanirm. Są sytuacje gdzie rzeczywiście trzeba dziecko budzić np niska masa urodzeniową, słabe przybieranie na wadze itp ale absolutnie nie dotyczy to wszystkich noworodków.

Potwierdzone przez położne w szpitalu, pediatrę. Dziecko urodziło się w 39tc, zdrowe. Nakaz wybudzania. W brzuchu mamy dziecko nie musiało starać się o pokarm, a teraz musi nauczyć się samemu o to dbać, trzeba uważać, by nie skończyło się spadkiem cukru i szpitalem. Skończyliśmy 5 tygodni, więc już tego nie wybudzam, ale do ukończenia miesiąca się budziliśmy, a ciężko było. Czasem w nocy przystawię i na śpiocha ciągnie mleczko, czasem wybudza się sama, ale w nocy zwykle ma kamienne spanie.

@tysia123, dicoflor i wszystkie probiotyki z szczepem LGG działają wlasnie miedzy innymi na zaparcia. Czytałam o tym artykuł i sama potwierdzam to na przykładzie mojego starszego syna, a młodszemu też podaje do mleka raz dziennie. Stosowaliście regularnie czy tylko przy antybiotykach?
A co do wybudzania to nam na szkole rodzenia mówiła polozna, że wlasnie pierwszy miesiąc wybudzać i przystawiać do piersi co 3h
Szkoda, ze moj maluch nie da się oszukać i co 2,5h sam się dopomina [emoji12]
W ogóle powoli zaczyna się ładnie uśmiechać i wyrywa mu się guganie [emoji5]

reklama
Do góry