reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A czy któraś używa kropelek espunisan? Czy dzieci mają problem z wyróżnieniem?bo mam taki problem od wczoraj, musiałam czopka zastosować, albo może to po pr9biotyku tak?
Moim zdaniem espumisan nie zaszkodzi ja stosowalam i bylo ok. Pomagal. Ja czasem pilam herbatę z kminku prawdziwego i tez pomagalo;)

reklama
Mamusie a wy tez macie ktoras piers większa od drugiej? Z prawej piesi mam 90ml mleka i jest ogromna i twarda a z lewej ledwo ledwo wyciskam 30ml... I widać juz ta asymetrie.. Nie wiem jak stymulowac te piers zeby dawala wiecej mleka..

Ja miałam 2 dni temu mega dysproporcje, dzwoniłam do mojej doradcy laktacyjnej i kazała mi zaczynać karmienie od mniejszej piersi, a potem dopiero przystawiać do tej większej. Po 2 dniach prawie się wyrównało. Ale ja karmie normalnie, nie wiem jak z laktatorem, możesz z tej większej nie ściągać do końca, a z tej mniejszej schematem 7-5-3 na rozkręcenie? Link do: Schemat Chele Marmet, czyli 7-5-3 - Mlekiem Mamy

@Jetkaa, super wiadomości!!
Dziewczyny ja kupiłam w biedronce orginalbe pampersy za 50zl 144 szt !! Promocja jest do dziś
@Gosika, u nas podobny problem tylko maluch je mniej a cześciej sie domaga i dla mnie to masakra bo nawet na spacer muszę butle robić bo jest krzyk.. pierwszy syn jadł całość za jednym razem i mogliśmy spacerować i 3h.. a teraz muszę karmić co 2,5h.. jedynie w nocy zdarza się, że sobie wydłuży.. co do zagęszczaczy to chyba tylko lekarz moze przepisać jak dziecko za dużo ulewa..
@kjsko, Probiotyk nie zaszkodzi napewno, raczej pomoże.. moj syn alergik dostaje codziennie [emoji6]

U mnie Kasia miała problemy z kupa jak dawałam diciflor, także wszystko możliwe.

Ostatnie dwie doby Maciej praktycznie przespał. A mnie cycki bolały od pokarmu bo on jadł co 4-6 godzin. Od wczoraj za to przypomniał sobie o jedzeniu i wisi non stop bo już mleka mam mniej. Zresztą nie wygląda na głodnego, bo ciumka tylko oby ciumkac. Także przyzwyczajam do smoczka, czasem się udaje podmienić.

U nas znowu upał. A było tak fajnie wczoraj. Ehhhh.....

Dziewczyny, ale noworodka do ukończenia 28 dnia życia należy wybudzać co 2h i karmić, by nie doszło do hipoglikemii i żeby dziecko nie zapadło w śpiączkę.

Słyszałam o tej promocji w Biedronce, tylko ja uziemiona do dzisiejszego wieczoru, bo jeszcze nie próbowałam znosić sama wózka po schodach, więc niestety :(. Ale na promobaby są informacje o aktualnych promocjach, może na coś się załapię.
Polecam pieluchy Tesco Loves Baby - są super, troszkę grubsze od Pampersów, ale podobnie ta gumka przy nóżkach "wbudowana" i kupa nie wychodzi bokiem :p. A kilka razy w innych pieluszkach wyszła. No i mają też żółtą kreskę przez całą pieluszkę, która zmienia kolor, gdy dziecko nasika.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a Wasze dzieci przez ten upał tez robią takie gestrze te kupy? Jak było chłodniej robiła takie rzadkie a od kiedy jest tak gorąco robi takie geste

Do góry