reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny, które już rodziły:
Jak odchodzi czop z krwią to już chyba bliżej niż dalej co? Kwestia dnia? Bo zastanawiam się co robić... mój musi jechać do lub chociaż po syna, i nie wiem za bardzo ile mamy czasu... ehh.. wiedziałam, że tak będzie :)

reklama
MB wczoraj czytalam ze jak czip odchodzi przezroczysty to do 2 tygodni a jakz krwia to 24 godziny [emoji14] jak bedzie trzeba Cie pilnie zawiezc to pisz :)

Mb nie zgadniesz jak będzie. Mi się akcja porodowa na 4 cm zatrzymała, gdzie wcześniej czop odszedł, wody leciały i były regularne skurcze. Teoretycznie powinno być już z górki .....

MB wczoraj czytalam ze jak czip odchodzi przezroczysty to do 2 tygodni a jakz krwia to 24 godziny [emoji14] jak bedzie trzeba Cie pilnie zawiezc to pisz :)
Hihi dzieki, ale już mam w razie czego ciocię poinformowaną, która tylko czeka na info :)
Zobaczymy, może wytrzymam do niedzieli, bo mnie tak siły opuściły, że tylko leżę :)

Mój maly miał dziś echo serca (wsio ok), USG brzuszka i główki, w główce i wątrobie jest mała torbiel, lekarz, mówi, zeby się tym nie martwić bo powinno się wchłonąć. Mam nadzieję, że z tego powodu nie zostawia nas dłużej w szpitalu. Mały zrobił taka awanturę na badaniach, że hej. Pół szpitala go słyszało :) marze żeby już być z nim w domu i wskoczyć pod prysznic i położyć się w wygodnym łóżeczku

Hej dziewczyny widzę że powoli się juz rusza u co niektórych. Ja dzisiaj bylam na ktg, żadnych skurczy ale w poniedziałek mam się wstawić do szpitala mam skierowanie i beda wywoływać.

@Agunia93 to chyba dobre wiadomości co? :) Może posprzątaj albo seksik, by Tobie samo ruszyło chociaż troszeczkę :) Szybko chcą wywoływać - ja mam w zaleceniach z wczorajszej wizyty wpisane : "wstawić się do porodu lub na hospitalizację 30.05.2018r.) - zresztą lekarz mi powiedział, że do 30.05 muszę urodzić.

@tysia123 tak jak mówisz, nie przewidzisz. Mój pojechał i jest pod telefonem - mała mi szaleje i naciska na szyjkę tak, że czuję ucisk jak na kupę. Mam nadzieje, że chociaż zdąży syna odebrać w Płocku i ew. wróci z nim do Gdyni.

@Gosika88 dobrze, że badania synka wyszły ok. Trzymam kciuki byście wyszli szybciutko do domku.

I macie... tak mi ochotę na truskawki narobiłyście, że właśnie parzę sobie kawusie i zjem truskawki bo mojego przed wyjazdem wygnałam po nie ;D

@MB91 dzisiaj jeszcze poukładam Małej ciuszki do szafy, ubiore łóżeczko, pomyje podlogi. U mnie nie ma wypisane na konkretny dzień tylko ze względu że ma pepowine kolo szyi, moja ginekolog kazala naściemniac w szpitalu troszkę że slabsze ruchy czuje albo że boli mnie brzuch. Boje się, że co z tego że mam skierowanie. Jak beda chcieli mnie odesłać do domu

reklama
@MB91 dzisiaj jeszcze poukładam Małej ciuszki do szafy, ubiore łóżeczko, pomyje podlogi. U mnie nie ma wypisane na konkretny dzień tylko ze względu że ma pepowine kolo szyi, moja ginekolog kazala naściemniac w szpitalu troszkę że slabsze ruchy czuje albo że boli mnie brzuch. Boje się, że co z tego że mam skierowanie. Jak beda chcieli mnie odesłać do domu
Ja w poniedzialek tez mam sie wstawić w szpitalu na oddziale zrobia test i powinnam zaczac rodzic jak będzie ok a jak nie to Ccwe wtorek:\ dawaj znac jak by coś:)

Do góry