reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny, które już rodziły:
Jak odchodzi czop z krwią to już chyba bliżej niż dalej co? Kwestia dnia? Bo zastanawiam się co robić... mój musi jechać do lub chociaż po syna, i nie wiem za bardzo ile mamy czasu... ehh.. wiedziałam, że tak będzie :)

reklama
MB wczoraj czytalam ze jak czip odchodzi przezroczysty to do 2 tygodni a jakz krwia to 24 godziny [emoji14] jak bedzie trzeba Cie pilnie zawiezc to pisz :)

Mb nie zgadniesz jak będzie. Mi się akcja porodowa na 4 cm zatrzymała, gdzie wcześniej czop odszedł, wody leciały i były regularne skurcze. Teoretycznie powinno być już z górki .....

MB wczoraj czytalam ze jak czip odchodzi przezroczysty to do 2 tygodni a jakz krwia to 24 godziny [emoji14] jak bedzie trzeba Cie pilnie zawiezc to pisz :)
Hihi dzieki, ale już mam w razie czego ciocię poinformowaną, która tylko czeka na info :)
Zobaczymy, może wytrzymam do niedzieli, bo mnie tak siły opuściły, że tylko leżę :)

Mój maly miał dziś echo serca (wsio ok), USG brzuszka i główki, w główce i wątrobie jest mała torbiel, lekarz, mówi, zeby się tym nie martwić bo powinno się wchłonąć. Mam nadzieję, że z tego powodu nie zostawia nas dłużej w szpitalu. Mały zrobił taka awanturę na badaniach, że hej. Pół szpitala go słyszało :) marze żeby już być z nim w domu i wskoczyć pod prysznic i położyć się w wygodnym łóżeczku

Hej dziewczyny widzę że powoli się juz rusza u co niektórych. Ja dzisiaj bylam na ktg, żadnych skurczy ale w poniedziałek mam się wstawić do szpitala mam skierowanie i beda wywoływać.

@Agunia93 to chyba dobre wiadomości co? :) Może posprzątaj albo seksik, by Tobie samo ruszyło chociaż troszeczkę :) Szybko chcą wywoływać - ja mam w zaleceniach z wczorajszej wizyty wpisane : "wstawić się do porodu lub na hospitalizację 30.05.2018r.) - zresztą lekarz mi powiedział, że do 30.05 muszę urodzić.

@tysia123 tak jak mówisz, nie przewidzisz. Mój pojechał i jest pod telefonem - mała mi szaleje i naciska na szyjkę tak, że czuję ucisk jak na kupę. Mam nadzieje, że chociaż zdąży syna odebrać w Płocku i ew. wróci z nim do Gdyni.

@Gosika88 dobrze, że badania synka wyszły ok. Trzymam kciuki byście wyszli szybciutko do domku.

I macie... tak mi ochotę na truskawki narobiłyście, że właśnie parzę sobie kawusie i zjem truskawki bo mojego przed wyjazdem wygnałam po nie ;D

@MB91 dzisiaj jeszcze poukładam Małej ciuszki do szafy, ubiore łóżeczko, pomyje podlogi. U mnie nie ma wypisane na konkretny dzień tylko ze względu że ma pepowine kolo szyi, moja ginekolog kazala naściemniac w szpitalu troszkę że slabsze ruchy czuje albo że boli mnie brzuch. Boje się, że co z tego że mam skierowanie. Jak beda chcieli mnie odesłać do domu

reklama
@MB91 dzisiaj jeszcze poukładam Małej ciuszki do szafy, ubiore łóżeczko, pomyje podlogi. U mnie nie ma wypisane na konkretny dzień tylko ze względu że ma pepowine kolo szyi, moja ginekolog kazala naściemniac w szpitalu troszkę że slabsze ruchy czuje albo że boli mnie brzuch. Boje się, że co z tego że mam skierowanie. Jak beda chcieli mnie odesłać do domu
Ja w poniedzialek tez mam sie wstawić w szpitalu na oddziale zrobia test i powinnam zaczac rodzic jak będzie ok a jak nie to Ccwe wtorek:\ dawaj znac jak by coś:)

Do góry