reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@Brzuszkowa mnie nastraszył lekarz, że jestem z tych co mają skurcze ale rozwarcie się nie robi i mam stracha[emoji57] Jestem już wykończona tymi skurczami i bólem kręgosłupa, które mnie łapią od ponad tygodnia. Przykładowo na KTG skurcze na poziomie 70/75 a rozwarcia brak☹️ Ale to nie jest tak, że małą chce wykurzyć na siłę dzisiaj - jutro i koniec... już i tak nastawiłam się na to, że mogę skończyć na wywołaniu po 22.05 więc już serio mi wszystko jedno [emoji6]

@Nan90 u nas popadało chwile, trochę burzy i koniec - ale! przynajmniej rześkie powietrze jest [emoji3]

@tysia123 kciuki zaciśnięte by się rozkręciło [emoji5] Dawaj znać co i jak [emoji39]

@Brzuszkowa mnie nastraszył lekarz, że jestem z tych co mają skurcze ale rozwarcie się nie robi i mam stracha[emoji57] Jestem już wykończona tymi skurczami i bólem kręgosłupa, które mnie łapią od ponad tygodnia. Przykładowo na KTG skurcze na poziomie 70/75 a rozwarcia brak☹️ Ale to nie jest tak, że małą chce wykurzyć na siłę dzisiaj - jutro i koniec... już i tak nastawiłam się na to, że mogę skończyć na wywołaniu po 22.05 więc już serio mi wszystko jedno [emoji6]

@Nan90 u nas popadało chwile, trochę burzy i koniec - ale! przynajmniej rześkie powietrze jest [emoji3]

@tysia123 kciuki zaciśnięte by się rozkręciło [emoji5] Dawaj znać co i jak [emoji39]

Ja na ktg jak byłam w środę miałam dwa skurcze po 100 i jeden około 80 ale wszystko pozamykane i tak dalej i nie bolało za bardzo , po prostu mało przyjemne uczucie twardego brzucha

A masz takie mega bolesne skurcze, czy brzuch sie mocno stawia?

One nie są same w sobie bolesne - raczej to brzuch się stawia - mało przyjemne są [emoji6] Większy ból jest przy kręgosłupie kiedy występują bo mam łożysko na przedniej ścianie i one promieniują po prostu.

Ja mam takie mocne stawianie sie brzucha, mocno nasila sie wieczorem. Jestem teraz w 38 tyg mysle czy powinnam sie z lekarzem skonsultowac? Zazwyczaj jak wiecej popracuje, ale jest mega twardy i coraz bardziej bolesny. Ale to nie to co prawdziwe skurcze, tamte byly duzo mocniejsze.

Ja mam takie mocne stawianie sie brzucha, mocno nasila sie wieczorem. Jestem teraz w 38 tyg mysle czy powinnam sie z lekarzem skonsultowac? Zazwyczaj jak wiecej popracuje, ale jest mega twardy i coraz bardziej bolesny. Ale to nie to co prawdziwe skurcze, tamte byly duzo mocniejsze.

Nie sadze żebyś musiała skonsultować ich z lekarzem bo to po prostu macica pracuje :)

Dziewczynki moje skurcze nieporodowe. Spokojnie. Idą od góry, w dole tylko niektóre czuję. Także czekamy dalej. Jak nie urodzę to 16 mam wizytę i będziemy decydować co dalej. Mam nadzieję że jednak do 15 coś się ruszy. I jakoś tak czuję że się ruszy. Nie wiem dlaczego ;)

U nas susza totalna.... Trawę mam wyschniętą już prawie całkiem przed domem .Warzywa podlewamy i tylko dzięki temu jeszcze nie padły.

Dziewczynki moje skurcze nieporodowe. Spokojnie. Idą od góry, w dole tylko niektóre czuję. Także czekamy dalej. Jak nie urodzę to 16 mam wizytę i będziemy decydować co dalej. Mam nadzieję że jednak do 15 coś się ruszy. I jakoś tak czuję że się ruszy. Nie wiem dlaczego ;)

U nas susza totalna.... Trawę mam wyschniętą już prawie całkiem przed domem .Warzywa podlewamy i tylko dzięki temu jeszcze nie padły.
To trzymam kciuki aby ruszyło :*

reklama
Dzień dobry!!
Nie spać, co tu tak pusto! Nie ma nic z rana do czytania, rodzicie bezemnie. E nie zostawiajcie mnie samej[emoji2]

Kurczę noce są dla mnie koszmarem, pocę się strasznie że poduszkę można wydrzemnac, do tego obrót z prawego na lewy bok i odwrotnie to wyczyn przy tym wszystko mnie boli no i wstawanie jak nie siusiu to pić a to że mi gorąco a to scierpła. Echhhh a i na dodatek codziennie budzę się o 8smej nie wiem po co zamiast spać jak wszyscy. Kornelka budzi się ok 9-10tej, mąż dzisiaj też chyba po śpi bo się nie rusza.

Do góry