reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No to się nie denerwuj. Jak będzie brak oznak porodu, to sobie spokojnie pojedziesz w sobotę do szpitala. Głowa do gory i nie martw się szpitalem. Nastaw się tylko na to, że Cię tam będą nianczyc. Jak urodzisz, to będą raczej ciebie ostro traktować, tak byś sama zajmowała się dzieckiem jak i w kwestii karmienia piersią. Ja po pierwszym cc byłam załamana, ale teraz już wiem jak to wygląda i na co mogę sier nastawić ;)
Postaraj się odpoczywać, zbierać siły i spokoju. Sama się już denerwuje,.a czeka mnie cc...
Dzięki za słowa otuchy :* mimo wszystko frustracja narasta z każdym dniem.

reklama
Dzięki za słowa otuchy :* mimo wszystko frustracja narasta z każdym dniem.
Nie ma za co. Poród to wyjątkowe przeżycie, gdzie z jednej strony wielka radość a z drugiej strony obawy i lęki. Każda z nas podchodzi do tego indywidualnie, ale sama mam cykora. Tylko,.że słabiej odczuwam stres, bo mam trochę więcej czasu. Damy rady ;)

Serdec1982 i marida powodzenia i szczęśliwego rozwiązania. Trzymam mocno kciuki.
Z jednej strony zazdroszczę a z drugiej pewnie byłabym przerażona że już;-).

Gosika88 spokojnie wszystko będzie dobrze. Z siedmiu dziewczyn które miały wywoływany poród tylko mój trwał dwa dni reszta rodziła średnio wciągu dwóch godzin od pierwszych objawów. Także rzadko się zdarza żeby poród wywoływany był taki zły. A nuż samo się zacznie. Głowa do góry.

Dzień dobry kobietki [emoji8]

@sredec1982 i @marida powodzenia! 3mam kciuki [emoji8] Dajcie znać jak dojdziecie do siebie jak poszło i pokażcie maluszki swoje [emoji5]

@Jetkaa daj znać jak po wizycie. Ja budziłam się dzisiaj co godzinę na siusiu.... od 4 jakoś do 6 nie spałam - taka byłam głodna, że zjadłam dwie bułki z twarożkiem i pomidorem [emoji39] Hahah zrobiłam później paznokcie u rąk i poszłam spać dalej [emoji6]
Dziwna sprawa ogólnie bo mnie też brzuch boli - ale tak bardziej w dole nieprzyjemne uczucie jakbym okres miała zaraz dostać, ahh a już zapomniałam prawie co to za ból. Zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie - wczoraj tak mnie złapało coś w pachwinie, że chodzić nie mogłam - tak jakbym naciągnęła ścięgno ☹️ Dzisiaj już lepiej - Haha każdego dnia coś / ja już sama siebie nie lubię za to marudzenie ... bo trochę mojemu stękam, że to to... że to tamto [emoji4]

@Gosika88 spokojnie kochana!! Nie denerwuj się, bo to i tak nic nie da. Do soboty jeszcze 4 całe dni a wiele w tym czasie może się wydarzyć [emoji6]

reklama
Ale mnie ciekawość zżera o dzisiejszych CC :D ja się wzięłam za pranie ciuszkow, które przysłała mi teściowa z Anglii. Męża później wyśle do Pepco żeby kupił kilka pojemnikow, bo nie mam gdzie tego upchać. W sumie tak sobie teraz myślę, że nawet pojemniki nie zmieszczą mi się do szafy hehe.

Do góry