reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry dziewczyny.

@aNusia90 powodzonka! Kciuki zaciśnięte [emoji6] Co się dzieje, że te nasze dzieciaczki takie niecierpliwe są [emoji849] Dawaj znać na bieżąco jak syt. wygląda [emoji846]

@tysia123 a to one jeszcze urosną tak?? Hehe matko boska! Ostatni raz takie piersi miałam jak ważyłam 94 kg [emoji39]

Mnie obudził też ból brzucha. Zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie. Daruje sobie wyjazd do tej galerii - trudno, najwyżej zamówię przez internet to co tam mieliśmy jeszcze kupić. Albo wyślę mojego D.

Dzisiaj w ogóle wizytacja teściów [emoji16] Przyjadą pierwszy raz do nas odkąd zmieniliśmy mieszkanie. Nawet się cieszę bo bardzo ich lubię i mi się rozerwie trochę[emoji4]

Miłego, słonecznego dnia dziewczyny ! [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@aNusia90 trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku ;)
@paaulaa90 dzięki za pamięć :)
@MB91 nie szalej tam z wycieczkami po sklepie :no2:

A u nas była burzliwa noc... Amelka z tego kataru aż zwymiotowala... Mnie coś zaszkodziło i po 3 wylądowałam na kibelku... Ale przynajmniej ulżyło. Dziś rano jedziemy z Amelka po ciacho, bo goście się zapowiedzieli z wizytą... Słoneczko u nas id rana świeci i zapowiada się super wiosenna pogoda :) Może pojedziemy chwilkę do parku... Zobaczymy :D

Hej, u nas dziś też piękna pogoda, ma być 19*c. Mój wrócił skruszony i mnie przeprasza, ale jakoś to mnie w tym momencie nie rusza.
Mój maluch za to chyba w tym roku nie wyjdzie, nie spieszy mu się. Skurcze przepowiadające mam co kilka dni i może jeden w ciągu dnia, a jutro zaczynam 37t. I coraz gorzej się śpi, jak na złość dziś kolana nowe bolały ale za to biodra :) co pięć minut zmieniałam pozycje. I jak tu się wyspać przed narodzinami malucha.
Ok koniec narzekania, biorę się za dłubanie w koralikach

w57vdqk38htkkpep.png

Hej, u nas dziś też piękna pogoda, ma być 19*c. Mój wrócił skruszony i mnie przeprasza, ale jakoś to mnie w tym momencie nie rusza.
Mój maluch za to chyba w tym roku nie wyjdzie, nie spieszy mu się. Skurcze przepowiadające mam co kilka dni i może jeden w ciągu dnia, a jutro zaczynam 37t. I coraz gorzej się śpi, jak na złość dziś kolana nowe bolały ale za to biodra :) co pięć minut zmieniałam pozycje. I jak tu się wyspać przed narodzinami malucha.

w57vdqk38htkkpep.png
Kochana na spokojnie wcale nie musisz miec skurczy wczesniejszych:) ja w1 ciazy nie mialam zadnych a akcja zaczela sie nagle:) takze spokojnie teraz tez nie mam skurczow i wcale na nie nie czekam:) nawet brzuszek nie musi opadać:) kazda ciaza jest inna:)

@Blondynka1988, a na jakiej podstawie lekarz tak przewiduje? Szyjka się skraca? Masz już rozwarcie? Waga podobna jak u mojego [emoji6] mój w tamtym tygodniu 34+5 miał 3 kg
@Tydia123, trzymam za słowo, że urosną bo moje od początku ciąży stoją w miejscu [emoji27]
@MB91, w aplikacji h&m masz 15% rabatu i darmowa wysyłkę dla klubowiczów [emoji6]
@Gosika88, spokojnie ja byłam załamana po ostatniej wizycie u mojej gin w pierwszej ciąży. 39 tydzień a ona mówi ze oznak porodu brak.. sierpień, upały.. syn był na tyle punktualny, że wyszedł dokładnie w dzień terminu OM.. może u Ciebie też tak będzie [emoji6]
@Brzuszkowa, współczuje takiej nocy.. u nas też było średnio.. ja się wiercę i cały czas mi gorąco, a syn miał jakieś koszmary i nie umiałam go uspokoić..
@Jetkaa, nawet w aplikacji ciążowej napisali, że w kolejnych ciążach brzuch może wcale nie opaść [emoji6] u mnie po prostu w pierwszej ciąży odeszły nagle wody i tyle [emoji3] synek nie płakał? Mój dziś miał od rana focha i nie chciał isc do przedszkola ale na szczęście się udało [emoji16]
Ja mam dziś w planach umyć i schować buty zimowe. Oby zima nie wróciła [emoji85]

Dzień dobry dziewczyny ! Pogoda zapowiada się wyśmienita!! Lato nawet:))) ja zaraz jadę na usg do szpitala sobie zrobić bo jak kiedyś wspominałam mój gin bardzo rzadko robi A chce wiedzieć jak tam sytuacja sie ma. Już myślałam że zgaga mi przechodzi A tu od kilku dni znow tak samo pali od środka.:(( w nocy też mnie obudziła..aaaaa!!! A niby brzuszek się obniżył.
Ciekawa jestem jak to u mnie będzie z tym porodem,Jak wygląda szyjka i czy niedługo się coś zacznie.chcialabym za 2 tyg już urodzić. Ech

p19udqk324xkqow6.png

@basia89 lekarz stwierdził to na podstawie ułożenia synka. Jest już główką za kością od spojenia łonowego, wstawia się w kanał... Bardzo prze głową w dół. Ginekolog czuła to przy badaniu szyjki palcami.

@Blondynka1988, a na jakiej podstawie lekarz tak przewiduje? Szyjka się skraca? Masz już rozwarcie? Waga podobna jak u mojego [emoji6] mój w tamtym tygodniu 34+5 miał 3 kg
@Tydia123, trzymam za słowo, że urosną bo moje od początku ciąży stoją w miejscu [emoji27]
@MB91, w aplikacji h&m masz 15% rabatu i darmowa wysyłkę dla klubowiczów [emoji6]
@Gosika88, spokojnie ja byłam załamana po ostatniej wizycie u mojej gin w pierwszej ciąży. 39 tydzień a ona mówi ze oznak porodu brak.. sierpień, upały.. syn był na tyle punktualny, że wyszedł dokładnie w dzień terminu OM.. może u Ciebie też tak będzie [emoji6]
@Brzuszkowa, współczuje takiej nocy.. u nas też było średnio.. ja się wiercę i cały czas mi gorąco, a syn miał jakieś koszmary i nie umiałam go uspokoić..
@Jetkaa, nawet w aplikacji ciążowej napisali, że w kolejnych ciążach brzuch może wcale nie opaść [emoji6] u mnie po prostu w pierwszej ciąży odeszły nagle wody i tyle [emoji3] synek nie płakał? Mój dziś miał od rana focha i nie chciał isc do przedszkola ale na szczęście się udało [emoji16]
Ja mam dziś w planach umyć i schować buty zimowe. Oby zima nie wróciła [emoji85]

Dokladnie, zgadzam sie z tym co napisalas :) u jednej brZuszek opadnie, u innej wody odejda, u mnie np czop odeszedl i sie zaczely skurcze mimo ze czop moze odejsc wczesniej :) u nas zwiastowal porod:) i synek czekal pieknie zeby tatus z pracy wrocil o 23 i jak moj D przyszedl w momencie się zaczelo hehe:)

Ojj plakal i to jak:\ troche posiedzial w domu bo Święta i rano nie chcial isc:\ nadal walczymy z tym żeby nie plakal a mi go tak szkoda bo tak buzie naciaga lzy mu leca ale nie placze.. Masakra ... Jesc w przedszkolu nie chce, troszke się zmienil..ale obserwuje go gdyby cos bylo nie tak w przedszkolu

reklama

w57vdqk38htkkpep.png
Jutro konczysz 37tc a zaczynasz 38

Do góry