reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Uff uprasowalam ostatnie pranie, najgorszy z tego wszystkiego był baldachim

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
dziewczyny mam skurcze na zapisie KTG a ja czuje klucia w pachwinach i tyle. Szyjka zamknieta nie wiem co to znaczy ze porod za nie dlugo? Nie mam twardnienia brzucha albo moze mam tylko nie rozpoznaje tegoo_O
Macie tak albo moze znacie kogos kto tak mial?

Szczęśliwa w poprzedniej ciąży brzuch mi nie twardniał. W tej owszem. Myślę że byś od razu zauważyła o co z tym stawianiem się brzuszka chodzi. Nie każdy odczuwa wszystko tak samo. Ja skurcze czułam bardzo mocno i bardzo boleśnie, a koleżanka miała skurcze porodowe których wcale nie czuła.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też skurcze czulam dosc boleśnie jak na okres, brzucha nie moglam dotknac bo wydawalo mi sie ze to on boli.. Ale np lezalam z laska ktora nie czula skurczy..

reklama
Ja też tego nie miałam. Wystarczyła sama gondola, na spód dawalam pieluszke flanelowa, przylrywalam kocykiem i tyle. Gondoli praktycznie nie używałam, bo mala nie chciała w niej leżeć. Jedynie jak usunęła na rękach, to ja wkladalam do środka i wózkiem podjezdzalam pod okno, do słońca. Jest to niby naturalna witamina D, a po porodzie Amelka miała lekką zoltaczke i to tak profilaktycznie robiłam.
No ale decyzja oczywiście należy do was.;)

Ja zaś się zastanawiam nad kocykiem i pieluszkami z bambusu. Tak mnie skusilyscie tymi muslanymi i tam innymi,.zer jestem napalona,na zakup. Teraz już jestem splokana finansowo i muszę poczekać na.kolejny przypływ finansów. No i tak się.właśnie zastanawiam. Kocykow mam od metra i czy nie.bylby to zbędny a,drogi gadżet... Czytałam, że bambusowy ma właściwości schladzajace, s nadze bobaski będą mieć lato, upały... Co prawda kupilam kilka.nowych flanelowych i tetrowych pieluch, resztę mam po Amelce, ale kusi mnie bambusowy... No ale to koszt ok 200zl, bo 1 kocyk i 2 pieluszki... Ciężka sprawa...
Ja kupilam 2 bambusowe na allegro chyba z 15zl kazda, nie pamiętam, ale sa wspaniale, przemilutkie i delikatne w dotyku :)

Do góry