reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Czesc dziewczyny:)
Ja tez nie spie juz od 6tej pomimo ze moj syn zostaje dzis w domu bo przedszkole nieczynne:) maly zasnął wczoraj o 18tej i o dziwo spadl do 8mej rano:) musial odespac wczesne wstawanie:)
Wiecie co dzis zrobilam o 6tej?:) obudzilam sie i lezalam i tak myslalam az nagle na mojego D spadl pajak!*!! Bleeee!! I raz dwa wstalam i zaczelam okladac mojego D klapkiem hehe bidny nie wiedział co sie dzieje.. Se pomyślał pewno:) mam arachnofobie .a co najlepsze spał dzis na moim miejscu bo wczoraj zasnelam na jego. Pomyslec ze ten pajak na mnie by spadł.. Wrr. A mamy drewniany dom więc pająki czesto sie tu pojawiaja i inne stworki.. Fuu!

I jeszcze dostalam uczulenia jakiegos.. Jak bym pokrzywa sie poparzyla..

reklama
MB łez plackiem .niech ci ktos robi jeść. A ty tylko do WC. Leżeć to leżeć. W szpitalu były dziewczyny ci nawet do WC nie mogły wstawać.

Czesc dziewczyny:)
Ja tez nie spie juz od 6tej pomimo ze moj syn zostaje dzis w domu bo przedszkole nieczynne:) maly zasnął wczoraj o 18tej i o dziwo spadl do 8mej rano:) musial odespac wczesne wstawanie:)
Wiecie co dzis zrobilam o 6tej?:) obudzilam sie i lezalam i tak myslalam az nagle na mojego D spadl pajak!*!! Bleeee!! I raz dwa wstalam i zaczelam okladac mojego D klapkiem hehe bidny nie wiedział co sie dzieje.. Se pomyślał pewno:) mam arachnofobie .a co najlepsze spał dzis na moim miejscu bo wczoraj zasnelam na jego. Pomyslec ze ten pajak na mnie by spadł.. Wrr. A mamy drewniany dom więc pająki czesto sie tu pojawiaja i inne stworki.. Fuu!

I jeszcze dostalam uczulenia jakiegos.. Jak bym pokrzywa sie poparzyla..
Hehe:) wyobrazilam sobie mnie Twoejgo męża jak dostawał klapkiem:)))) rozbawilas mnie:)

p19udqk324xkqow6.png

Hehe:) wyobrazilam sobie mnie Twoejgo męża jak dostawał klapkiem:)))) rozbawilas mnie:)

p19udqk324xkqow6.png
No byl w lekkim szoku:) myślał ze mi sie cos sni i go okladam klapkiem, ale później mu wytłumaczylam ze spadl pajak i zaczął się smiac na szczęście hehe:)sama się z tego teraz smieje ale jak ten pajak byl na koudrze nie bylo mi do smiechu:)

Kiepski wybór w tym 5-10-15, chybaże już wszystko zeszło. Weszłam z ciekawości, ale b. mało rzeczy na noworodka i niemowlę. Aaa i promocja się kończy za około 2h. Pewnie mogą się łączyć, nie sądzę, że to jakiś błąd. Ja tam lubię grupę na fb Perełki z Anglii - często mają promocje, a ostatnio kupiłam 7-pak body bardzo dobrej jakości za 45zł (wysyłka CHYBA 13zł, tak więc opłaca się wziąć coś jeszcze). Można tam super rzeczy upolować :). Zamawiałam i dla siebie i dla chrześniaka i dla bratanicy i dla mojej Perełki w brzuszku ;)

Cześć dziewczyny, a ja wczoraj wieczorem zapodalam sobie tabletkę dopochwowa. Na szczęście był w opakowaniu taki plastikowy podawacz, gdzie mogłam włożyć tabletkę. Bardzo dziwne uczucie... Szczerze powiem, że się stresowalam, bo ostatnio kiedy wkladalam sobie coś do środka, to są wieki temu, gdzie jak byłam w liceum używałam tamponow. A tu na starość i to z wielkim brzuchem zaś muszę się z tym zmagac :o I to tak codziennie przed pójściem spać przez 19 dni... Jednak jestem monogamistka :p
@Jetkaa moja córka też cw domu i dopiero w środę pójdzie, bo niby przedszkole czynne, to garstka dziecki, bo prawie każdy zostawia je w domu. Chodzi o to, że dzieci szkolne mają wolne i autobus nie kursuje... No ale na jutro mąż sobie załatwił wolne i będzie coś działać z Amelka, mi pomagać w przygotowaniach na niedzielę, a o 11.30 mam kosmetyczkę - idę sobie zrobić.paznokcie ;) Ciekawe jak to wyjdzie...

@MB91 lez sobie lez i póki masz pretekst do tego daj się obsługiwać przez partnera:pJakbym ja musiała leżeć, to pewnie wysylalabym moje prośby whatsappem, bo pewnie by coś tworzył na podwórku. Jutro zobowiązał się do umycia mi podłóg, a ja mam odpoczywać... Pewnie też przygotuje nam pyszne śniadanko.

@caltha dzięki za podpowiedź z promocją. Czesto kupujecie przez internet, bo ja to w cale, bo córka.jest dosyć.duża jak na jek wiek i ciężko mi to dopasować. Boję się, że nie będzie jej to pasować rozmiarowo i twarzowo... Nie wiem też jaki faktycznie będzie materiał...

Hm... A co myślicie o materacach do gondoli? Czy to nie jest kolejny zbędny dodatek? Pytałam bratowej i ona niczego takiego nie kupowała, tylko kładła dziecko w rożku lub śpiworku.

Hm... A co myślicie o materacach do gondoli? Czy to nie jest kolejny zbędny dodatek? Pytałam bratowej i ona niczego takiego nie kupowała, tylko kładła dziecko w rożku lub śpiworku.

Ja też tego nie miałam. Wystarczyła sama gondola, na spód dawalam pieluszke flanelowa, przylrywalam kocykiem i tyle. Gondoli praktycznie nie używałam, bo mala nie chciała w niej leżeć. Jedynie jak usunęła na rękach, to ja wkladalam do środka i wózkiem podjezdzalam pod okno, do słońca. Jest to niby naturalna witamina D, a po porodzie Amelka miała lekką zoltaczke i to tak profilaktycznie robiłam.
No ale decyzja oczywiście należy do was.;)

Ja zaś się zastanawiam nad kocykiem i pieluszkami z bambusu. Tak mnie skusilyscie tymi muslanymi i tam innymi,.zer jestem napalona,na zakup. Teraz już jestem splokana finansowo i muszę poczekać na.kolejny przypływ finansów. No i tak się.właśnie zastanawiam. Kocykow mam od metra i czy nie.bylby to zbędny a,drogi gadżet... Czytałam, że bambusowy ma właściwości schladzajace, s nadze bobaski będą mieć lato, upały... Co prawda kupilam kilka.nowych flanelowych i tetrowych pieluch, resztę mam po Amelce, ale kusi mnie bambusowy... No ale to koszt ok 200zl, bo 1 kocyk i 2 pieluszki... Ciężka sprawa...

reklama
Ja nie kupuję ani bambusowych ani muślinowych. Mam 6 tetrowych i 6 flanelowych i 3 kocyki (jeden z dzianiny taki z dziurkami, jeden z cienkiego polaru i jeden, który z jednej strony ma bawełnę a z drugiej minky). Wolę kupić coś innego niż jakieś wymyślane pieluchy, których być może nigdy nie użyję. Jak będą upały, to dzidziuś będzie w samym pamersie spał nakryty flanelką. Zresztą u nas nie ma afrykańskich upałów, a lato trwa krótko.

Do góry