reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Pierwsze cc mialam z powodu waskiej miednicy a ze wczesniej mialam dwa cc to teraz musze juz miec trzecie.
Dzieki dziewczyny za rady bede sie obserwowac i zobaczymy

reklama
Kurczę nie ma reguły chyba. @szczesliwa66 obserwuj się i dawaj znać jakby coś się działo.
Ja miałam skurcze + szyjkę i na wypisie mam hamowanie porodu przedwczesnego.

A dzisiaj leżę cały dzień ledwo żywa. Znowu mnie boli kręgosłup i brzuch jak na okres. Ale za to mała jest leniwa - tylko co jakiś czas delikatnie się odzywa. Ja to czuje się jakby mnie tramwaj przejechał - nawet za prasowanie się nie wzięłam. Olałam dosłownie wszystko.

@minka88 nie słyszałam o tym, że można wypożyczyć KTG [emoji846] Ale jak dla mnie to chyba przesada. [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Minka a skąd wypożyczyć ? U nas w szpitalu są dwa urządzenia i nie ma opcji by jedno zniknęło [emoji33] a jakby było więcej takich chetnych mam ? Oczywiście jak ci to sen z powiek spędza to zadzwoń zapytaj ale dla mnie to faktycznie krok za daleko [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie to tez jest krok za daleko:) skurczów raczej nie przegapisz.i tak naprawde nie musisz miec udokumentowane ze masz skurcze zeby jechać do szpitala..takze nie szalej:) porodu i skurczy nie przegapisz na 100%:)

Dziewczyny a te ktg robicie u swoich lekarzy prowadzących? Mi mój nic o tym nie mówił

w57vdqk38htkkpep.png

Dziewczyny ja nie czuje nic niepokojącego w sensie kłucia w pochwie itp a na ostatniej wizycie 7 marca się okazało, że szyjka z 4 cm nagle była 1, 5cm... A we wtorek 8 mm i nic nie odczuwam, jak dzieje się coś niepokojącego u was to zgłaszając swoim ginekologom i sprawdzające na ip. Pozdrowienia, też majowa mama tylko od jakiegoś czasu praktycznie tu nie pisze :)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam u prowadzącego na ostatniej wizycie raz a tak to kazala mi chodzic do szpitala gdzie bede rodzic. Bylam na zakupach i torbe kupilam .Pytalam sie babki o rękawiczki niedrapki a ona na to a co to jest? Moze dla pani. Ja mowi ze nie bo to dla maluszka .Wesolo bylo

Dziewczyny ja nie czuje nic niepokojącego w sensie kłucia w pochwie itp a na ostatniej wizycie 7 marca się okazało, że szyjka z 4 cm nagle była 1, 5cm... A we wtorek 8 mm i nic nie odczuwam, jak dzieje się coś niepokojącego u was to zgłaszając swoim ginekologom i sprawdzające na ip. Pozdrowienia, też majowa mama tylko od jakiegoś czasu praktycznie tu nie pisze :)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
A w którym tc jesteś? Takie skracanie szyjki to juz chyba mocna oznaka zblizajacego sie porodu?

A jesli chodzi o to ktg to to sie przez internet zamawia, to chyba z 50zl za dobe kosztuje. Ja w ogóle nie zamierzalam tylko uslyszalam od kolezanki ze poleca, gdyz wtedy raczej nie jezdzi sie do szpitala z falszywym alarmem (oczywiście nie chodzi o inne niepokojace sygnaly tylko sama czynność skurczowa), glosno sie zastanawiam, ale tak jak Wy uwazam ze to lekka przeginka ;)

U nas gin daje skierowanie np do szpitala w ktorym pracuje i chce rodzic i robi ktg:)ale to tez nie kazdej tylko jak gon widzi cos niepokojącego np skracanie się szyjki, czy po terminie..i takie inne:)

reklama
Do góry