reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Miałam to szczęście i dorwalam w lidlu dwupak stanikow: biały i czarny. Po przymierzeniu leżą jak ulał: delikatne, bezszwowe, wygodne. W pierwsze ciąży nie miałam stanikow i kombinowalam. Planuję sobie też kupić jakąś bluzkę do karmienia, by było wygodnie podczas wyjazdów. Na codzień kupiłam sobie w lidlu też dwupak koszulek do karmienia. Więc nie umiem ci poradzić żadnej firmy...
Bluzki do karmienia to pewnie swietny pomysl ale ja dotuchczas nic fajnego nie znalazlam. Jakos te rzeczy tak samo dla kobiet w ciazy w ogole mnie wizualnie nie przekonuja. Nawet w samej ciazy kupilambardzo niewiele ubran ciazowych, a raczej takie zwykle szersze

reklama
@Agunia93 nie jestem kosmetyczka, więc korzystam z usług regulacji brwi. Moje są.nierówne i nie chciałabym coś schrzanic:p
Paznokcie żelowe miałam raz na własnym ślubie 8 lat temu i strasznie zniszczyłam sobie paznokcie. Ale teraz troszeczkę chciałam sobie zaszaleć i pomyślałam o hybrydowych :D

@minka88 na masaż pleców??? Brzmi super, bo męża się nie mogę doczekać. Wczoraj go o to zagadywalam, a on mi na to: "Serio? A myślałem, że nie lubisz? Bo mnie to laskocze..." To są chłopy... :p Zawsze znajdą jakąś wymowke. Ale faktycznie taki masaż byłby super. Wczoraj czułam się blogo jak mi robila pani brwi. Dobrze jeszcze, że córeczka lubi mnie czekać, masazowac po głowie i robić fryzury :D
Ja chodze na masaże od kiedy mialam rwe kulszowa, oczywiście na położenie dzidziusia nic sie nie poradzi, ale juz na przeciążenia jak najbardziej :) i jestem potem zrelaksowana :), zeby nie placic majatku chodze na same plecki pół h i naprawdę lubie to :)))

Wczoraj wyszły mi fatalne wyniki moczu to dzisiaj zrobiłam jeszcze raz badanie. Wyniki prawie książkowe!
Nie wiem co o tym myśleć. Jutro na wizycie pokażę u ginekologa jedne i drugie wyniki.

@Jetkaa czy silikon z tej firmy jest cienki? Zawsze kupowałam avent ale myślę teraz nad inną firmą. Podobno najcieńsze są medeli i właśnie aventu ale nie mam możliwości tego sprawdzić.
Tak dosc cienki ja firmy avent nie lubie. Ze względu na to ze wlasnie z ich firmy sa twarde smoczki, kapturki .. Moj maly jak pil z aventu mleko plakal jak zabkowal bo twarde bylo zmienilam butelke na inna odrazu lepiej. Takze jak narazie trzymam się tej firmy. :)
W razie czego jak dzidzia nie chce pic z kapturka w szpitalu można poprosic o glukoze i dac kropelke na kapturek :) zeby dzidzia sie chwycila cyca:) zobaczymy jak teraz bedzie z karmieniem :) 12zl to nie majatek a wole miec w razie W w torbie:)

Wróciłam z przedszkola i bardzo dobrze, ze jak tam pojechałam. Okazuje się, że wychowczyni niczego nie zauważyła. Powiedziała, że Amelka jest podawana zawsze jako przykład, bo nie bije, jest samodzielna, grzeczna nigdy się nie skarżyła, nie płakała... Myślała, że woli się sama bawić sama, bo nigdy nie płakała i nic nie mówiła. Okazuje się, że ostatnio bawi się z jedną dziewczynką, ale jak innej nie ma, bo Amelka z tą drugą są konkurentkami właśnie o tae jedną. Ach.... Odpowiedziałam nauczycielce, co mi Amelka mówi i była w szoku. Powiedziała, że niczego nie było po niej poznac, że tak ją ta samotność męczy. Przy całej rozmowie sie poryczalam. Próbowałam się powstrzymać, ale na samą myśl... Nauczycielka obiecała, że spróbuje jakoś zgrać trójkę dziewczyn, ale powiedziała, że nie będzie łatwo, bo ta jedna jest zadziorna, bezposrednia, a Amelka wraz z tae dziewczynką o która toczy sie wojna są wrażliwe i spokojniejsze. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.
Zagadalam też o urodziny, bo Amelka mówiła, że dzieci zapraszają się nawzajem nanurodzinki. Powiedziała, że to tak niefajnie, bo tylko wybrańców i to jeszcze dzieci rok starsze. Zobaczymy czy Amelka będzie zaproszona, bo sama ma.dopiero koniec września urodziny...
Mam nadzieję, że się to jakoś ułoży...

Wczoraj wyszły mi fatalne wyniki moczu to dzisiaj zrobiłam jeszcze raz badanie. Wyniki prawie książkowe!
Nie wiem co o tym myśleć. Jutro na wizycie pokażę u ginekologa jedne i drugie wyniki.
Ciekawe, ale ja tez tak raz miałam. Lekarz powiedział, że np. lepiej przygotować próbkę w domu niż w przychodni, oraz że taki zupełnie pierwszy strumień należy pominąć i dopiero po chwilce oddać do probówki.

Wróciłam z przedszkola i bardzo dobrze, ze jak tam pojechałam. Okazuje się, że wychowczyni niczego nie zauważyła. Powiedziała, że Amelka jest podawana zawsze jako przykład, bo nie bije, jest samodzielna, grzeczna nigdy się nie skarżyła, nie płakała... Myślała, że woli się sama bawić sama, bo nigdy nie płakała i nic nie mówiła. Okazuje się, że ostatnio bawi się z jedną dziewczynką, ale jak innej nie ma, bo Amelka z tą drugą są konkurentkami właśnie o tae jedną. Ach.... Odpowiedziałam nauczycielce, co mi Amelka mówi i była w szoku. Powiedziała, że niczego nie było po niej poznac, że tak ją ta samotność męczy. Przy całej rozmowie sie poryczalam. Próbowałam się powstrzymać, ale na samą myśl... Nauczycielka obiecała, że spróbuje jakoś zgrać trójkę dziewczyn, ale powiedziała, że nie będzie łatwo, bo ta jedna jest zadziorna, bezposrednia, a Amelka wraz z tae dziewczynką o która toczy sie wojna są wrażliwe i spokojniejsze. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.
Zagadalam też o urodziny, bo Amelka mówiła, że dzieci zapraszają się nawzajem nanurodzinki. Powiedziała, że to tak niefajnie, bo tylko wybrańców i to jeszcze dzieci rok starsze. Zobaczymy czy Amelka będzie zaproszona, bo sama ma.dopiero koniec września urodziny...
Mam nadzieję, że się to jakoś ułoży...
Na pewno się ułoży, jak dobrze że zainterweniowalas :)

@Agunia93 nie jestem kosmetyczka, więc korzystam z usług regulacji brwi. Moje są.nierówne i nie chciałabym coś schrzanic:p
Paznokcie żelowe miałam raz na własnym ślubie 8 lat temu i strasznie zniszczyłam sobie paznokcie. Ale teraz troszeczkę chciałam sobie zaszaleć i pomyślałam o hybrydowych :D

@minka88 na masaż pleców??? Brzmi super, bo męża się nie mogę doczekać. Wczoraj go o to zagadywalam, a on mi na to: "Serio? A myślałem, że nie lubisz? Bo mnie to laskocze..." To są chłopy... [emoji14] Zawsze znajdą jakąś wymowke. Ale faktycznie taki masaż byłby super. Wczoraj czułam się blogo jak mi robila pani brwi. Dobrze jeszcze, że córeczka lubi mnie czekać, masazowac po głowie i robić fryzury :D
Hybrydowe też fajne, ale mi za bardzo śmierdzi ten aceton przy ich ściąganiu.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj wieczorem zrobiłam Kornelce literkę a dzisiaj małej do łóżeczka zrobię, chociaż imię jeszcze nie znane. Teraz prawdopodobnie Amelka a było Alicja;-)

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Polecam imię Amelka :D Sama mam jedną w domu, która już ma 4,5 roku Amelka, Julia:p
Druga córeczka ma być Karolina, Emilia, chyba ze na odwrót ;) Jeszcze zobaczymy

reklama
Hybrydowe też fajne, ale mi za bardzo śmierdzi ten aceton przy ich ściąganiu.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm, tego to ja nie wiedziałam, bo nigdy nie miałam czasu na takie wygody i upiekszenia :p Pierwszy raz pójdę, bo boję się, że jak zacznę, to będę musiała ciągle chodzić - bo te odrosty są później okropne... A żeby tak cały czas chodzić, to nie wiem czy się wyrobię. No ale postanowiłam zaszaleć i spróbować jak to będzie ;)

Do góry