reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@minka88 ja pobieram próbkę w domu. Wchodzę do prysznica, myję się wodą, osuszam papierowym ręcznikiem, puszczam trochę mocz i dopiero ze środkowego strumienia nabieram do pojemnika. :)
Na blogu mama ginekolog to wyczytałam :) Tego się trzymam! :)

Tak też mi gin zalecił i póki co nie mam problemów.z badaniami moczu. No ale za to mam inne komplikacje :oops: Ale jakoś sobie z nimi radzę: cukrzyca.ciążowa pod kontrolą, a anemia też, bo dostałam nowe leki i mam nadzieję, że skutkują ;)

@Jetkaa ja jeszcze się nie pakowalam w czwartek będzie 31tydzień i myślę że pomimo zagrożenia wczesniejszym porodem spakuje sie po świętach, nic się nie stanie jak się już spakujesz będziesz się bezpieczniej czuła.
@caltha kupiłam tylko jeden narazie właśnie w lidlu ten usztywniany i jestem zadowolona super leży jakby była możliwość to bym sobie jeszcze dokupila.
@nknatalia też miałam kiedyś te fioletowe siateczkowe i fajne były teraz jakoś znaleźć ich nie mogę, zamówiłam sobie w doz jakieś siateczkowe zobacze jakie będą. A literka prześliczna.
@Jetkaa z tej samej firmy zamówiłam majtki ciekawe czy mi się sprawdzą tak jak tobie.

@sredec1982 u mnie 2,5cm było jakoś po 20tygodniu i miałam sie oszczędzać itp jak bylam w szpitalu to było juz 1.7cm i wypuścili mnie ze szpitala ale zostałam uprzedzona że pomimo pessara różnie może byc i mam się oszczedzac jak najwięcej zeby chociaż do 34tyg wytrzymać

@Brzuszkowa fajnie że porozmawialas z przedszkolanka i uswiadomilas ją jaki jest problem może coś zaradzi i pomoże twojej córeczce odnaleźć się wśród rówieśników. Podejrzewam że też bym się poplakala przy takiej rozmowie, ostatnio strasznie placzliwa jestem ehh

Mamusie jak u was w sypialniach rozwiazujecie problem suchego powietrza, oststnio caly czas czuje gatdlo o kaszle na zmiane z corka, fakt zapominam o wietrzeniu pokoju, na grzejniku mam nawilzacz ale zastanawiam sie nad elektrolicznym, albo jonizatorem, korzystacie z takich czy szkoda kasy

My mamy elektryczny bo mielismy na grzejnik ale nic nie dal:\ i teraz jest ok. Bo my mamy centralne ogrzewanie i kaloryfery.i bylo za sucho :\a do tego zawsze na wieczór otwieram okno zeby bylo lepiej:)

Agentka33 ja używałam elektroniczny ale mi się zepsuł miałam kupić nowy ale koleżanka miała mi odsprzedać ale się nie doczekałam. Sprawe rozwiązałam tak, że często pranie w sypialni na grzejniki kładę albo mam zakręcony grzejnik i wietrzę przed spaniem i rano. Ale napewno kupię na kolejny sezon przy dziecku małym jest dla mnie niezbędny bo u nas gorąco tylko tyle jest nowości że szczerze nie mogłam się zdecydować i mimo czytania opinii nie wiedziałam który jest lepszy czy ten z jonizacją itp.
Paaulaa90 dziękuję, daj znać jakie te siateczkowane będą, bo te co Jetkaa pokazała to nie są z wlizeliny i gumki mają dookoła? Jetkaa opisz jak z nimi jest?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pytanie za sto punktów do jakiego rozmiaru szykujecie ciuszki bo z tego co pamiętam to szybko ta pierwsza rozmiarowka szła ja do 68 i powiem Wam, że jeszcze mam braki. Body z krótkim mi brakuje mam zaledwie dwie i w ogóle jakoś mało mi się tego wydaje, a pamiętam że to maleństwo na początku ciągle trzeba było przebierać a to ulało a to kupka wyleciała itp.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry