reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@minka88 ja pobieram próbkę w domu. Wchodzę do prysznica, myję się wodą, osuszam papierowym ręcznikiem, puszczam trochę mocz i dopiero ze środkowego strumienia nabieram do pojemnika. :)
Na blogu mama ginekolog to wyczytałam :) Tego się trzymam! :)

Tak też mi gin zalecił i póki co nie mam problemów.z badaniami moczu. No ale za to mam inne komplikacje :oops: Ale jakoś sobie z nimi radzę: cukrzyca.ciążowa pod kontrolą, a anemia też, bo dostałam nowe leki i mam nadzieję, że skutkują ;)

@Jetkaa ja jeszcze się nie pakowalam w czwartek będzie 31tydzień i myślę że pomimo zagrożenia wczesniejszym porodem spakuje sie po świętach, nic się nie stanie jak się już spakujesz będziesz się bezpieczniej czuła.
@caltha kupiłam tylko jeden narazie właśnie w lidlu ten usztywniany i jestem zadowolona super leży jakby była możliwość to bym sobie jeszcze dokupila.
@nknatalia też miałam kiedyś te fioletowe siateczkowe i fajne były teraz jakoś znaleźć ich nie mogę, zamówiłam sobie w doz jakieś siateczkowe zobacze jakie będą. A literka prześliczna.
@Jetkaa z tej samej firmy zamówiłam majtki ciekawe czy mi się sprawdzą tak jak tobie.

@sredec1982 u mnie 2,5cm było jakoś po 20tygodniu i miałam sie oszczędzać itp jak bylam w szpitalu to było juz 1.7cm i wypuścili mnie ze szpitala ale zostałam uprzedzona że pomimo pessara różnie może byc i mam się oszczedzac jak najwięcej zeby chociaż do 34tyg wytrzymać

@Brzuszkowa fajnie że porozmawialas z przedszkolanka i uswiadomilas ją jaki jest problem może coś zaradzi i pomoże twojej córeczce odnaleźć się wśród rówieśników. Podejrzewam że też bym się poplakala przy takiej rozmowie, ostatnio strasznie placzliwa jestem ehh

Mamusie jak u was w sypialniach rozwiazujecie problem suchego powietrza, oststnio caly czas czuje gatdlo o kaszle na zmiane z corka, fakt zapominam o wietrzeniu pokoju, na grzejniku mam nawilzacz ale zastanawiam sie nad elektrolicznym, albo jonizatorem, korzystacie z takich czy szkoda kasy

My mamy elektryczny bo mielismy na grzejnik ale nic nie dal:\ i teraz jest ok. Bo my mamy centralne ogrzewanie i kaloryfery.i bylo za sucho :\a do tego zawsze na wieczór otwieram okno zeby bylo lepiej:)

Agentka33 ja używałam elektroniczny ale mi się zepsuł miałam kupić nowy ale koleżanka miała mi odsprzedać ale się nie doczekałam. Sprawe rozwiązałam tak, że często pranie w sypialni na grzejniki kładę albo mam zakręcony grzejnik i wietrzę przed spaniem i rano. Ale napewno kupię na kolejny sezon przy dziecku małym jest dla mnie niezbędny bo u nas gorąco tylko tyle jest nowości że szczerze nie mogłam się zdecydować i mimo czytania opinii nie wiedziałam który jest lepszy czy ten z jonizacją itp.
Paaulaa90 dziękuję, daj znać jakie te siateczkowane będą, bo te co Jetkaa pokazała to nie są z wlizeliny i gumki mają dookoła? Jetkaa opisz jak z nimi jest?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pytanie za sto punktów do jakiego rozmiaru szykujecie ciuszki bo z tego co pamiętam to szybko ta pierwsza rozmiarowka szła ja do 68 i powiem Wam, że jeszcze mam braki. Body z krótkim mi brakuje mam zaledwie dwie i w ogóle jakoś mało mi się tego wydaje, a pamiętam że to maleństwo na początku ciągle trzeba było przebierać a to ulało a to kupka wyleciała itp.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry