reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Cześć dziewczyny.
Nie ogarniam swoich hormonów - masakra co się dzieje! [emoji57]
Wczoraj wieczorem się pokłóciłam z moim ... szok, sama to wywołałam i w sumie bez sensu... [emoji51][emoji34]
Ale czuje się jakaś taka do dupy.. wszystko mnie irytuje.

Dzisiaj o 14:30 wizyta [emoji3] Moja kruszynka od rana fika sobie i już nie mogę się doczekać jak ją zobaczę. Teoretycznie dzisiaj ma się wyjaśnić bliżej której daty nastąpi poród, bo ostatnio była o tydzień do tylu względem obu terminów.

Co do wózka - ja już Wam pisałam, że podoba mi się jeden ale nowy kosztuje około 6000 bez akcesoriów - jakby wszystko policzyć to jakieś 7 tysi wychodzi [emoji849] No i poluje na olx bo coraz więcej się pojawia w cenach ok 2000 zł. Jeżeli dostanę sprawny, ładny, i w kolorze jaki chciałabym to kupię używany Joolz Day 2 Earth - a jeżeli nie to pojadę i kupię jakiś nowy w bobowózki pewnie [emoji28]

Budzę się cały czas z zatkanym nosem i w flegmą zieloną [emoji30] Pewnie powlecze się to za mną w cholerę ... [emoji51]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Wow jestem w szoku, że chcecie kupować tak drogie wózki. Za tę cenę można kupić samochód :) mnie niestety nie stac, ale dostałam wózek używany , chyba będę jego trzecia posiadaczką, nie wiem jaka marka, ważne że sprawny. Co prawda cały czarny jak karawan, ale kupiłam materiał i dałam krawcowej kilka elementów z wózka do obszycia, więc w sumie zainwestowałam w niego jakieś 30 zł :)

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
jestem w szoku jakie ceny podajecie za wózek :o Ja za mój 5 lat temu dałam jakieś 1700, siostra w lipcu 2017 jakieś 2100 i jest podobny do tego z ostatniego zdjęcia... Przyznam się, że mój jest brązowo czarny, bo wtedy jeszcze nie było takich slicznych... W pierwszej ciąży fo końca nie wiedzieliśmy, czy to będzie chlopczyk czy dziewczynka. Ale wózek okazał się bardzo praktyczny, był wystarczająco duży i posłużył jeszcze na weekendzie w Ustronie dla prawie trzylatka :).

A ja się dziś jakoś dziwnie słaba czuję... Brak energii, w dodatku kluje mnie od rana z prawej strony mostka... Jak siedzę, to jest ok, ale jak się ruszam, to strasznie kluje :(
Najgorsze, że tata,z siostrą walczą ze sypialnią babci a ja siedzę...

Fajnie dziewczyny, że mialyscie udane wizyty. Ja dziś mam o 17.40, ale wcześniej muszę jeszcze odebrać ze szpitala wyniki morfologii... Już się nie mogę doczekać :DJestem bardzo ciekawa co z małą: jaka duża, jaka waga, czy wszystko ok... Może poznam już termin cc... Od wczoraj Karolinka mniej się już rusza. Może też, że ma mniej miejsca, a ja praktyczne też cały czas w ruchu.

No dlatego ja nie dam 6 tysięcy za wózek - jeszcze mnie nie powaliło [emoji3] Ale sam wózek - jako model dla mnie jest idealny. Druga kwestia to taka, że ja nie będę go sprzedawać bo planujemy drugie dziecko w przeciągu 3 lat o ile wszystko się ułoży, więc dla mnie to inwestycja na lata [emoji16]
Zobaczymy - ja i tak wózek kupię na początku maja, bo nie mam gdzie go trzymać.

Ja jeszcze w łóżku leżę i przeglądam internety. Ale lada moment trzeba będzie iść pod prysznic i powoli naszykować do ginekologa. [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam takiego nerwa, pojechałam do mojej gin a tam kartka że dzisiaj nie przyjmuje, zostawiła tylko zwolnienie w rejestracji i następna wizytę zapisała na połowę kwietnia ona jest chyba niepoważna że będę miesiąc bez wizyty! I będę się rejestrować do innego lekarza prywatnie żeby chociaż mnie przyjął w następnym tyg.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam takiego nerwa, pojechałam do mojej gin a tam kartka że dzisiaj nie przyjmuje, zostawiła tylko zwolnienie w rejestracji i następna wizytę zapisała na połowę kwietnia ona jest chyba niepoważna że będę miesiąc bez wizyty! I będę się rejestrować do innego lekarza prywatnie żeby chociaż mnie przyjął w następnym tyg.

Nie zadzwoniła i nie poinformowała Ciebie o takiej sytuacji? Boże jak tak można .... [emoji849] Ja rozumiem wszystko, że mogła zachorować itd., ale żeby ciężarnej i to praktycznie na końcówce nie poinformować, że wizyta odwołana... szczyt ignorancji. [emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie zadzwoniła i nie poinformowała Ciebie o takiej sytuacji? Boże jak tak można .... [emoji849] Ja rozumiem wszystko, że mogła zachorować itd., ale żeby ciężarnej i to praktycznie na końcówce nie poinformować, że wizyta odwołana... szczyt ignorancji. [emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No nic, tylko kartka na drzwiach ale powinna w ciągu tygodnia jakoś te ciężarne rozłożyć i przyjąć. No sama powiedz weź tu czekaj teraz ponad miesiąc na wizytę, 2 miesiące przed porodem. Tym bardziej, że jestem po jednym poronieniu...więc się martwię i chce wiedzieć co z Mała. A nie prawie 2,5 miesiąca bez usg.

@Agunia93, a to ci klops. Szlag by mnie trafił... Też bym nie czekała, a poszła nawet prywatnie, bo przecież raz w miesiącu chyba dziecko i matka muszą być badani... Oni chyba sar niepoważni... Ale nie denerwuj się i zapisz się do innego gin na wizytę. Będziesz pewniejsza, że z wami wszystko ok, bo jakbym miała czekać kolejny miesiąc, to bym chyba do głowy dostała.

@MB91 Też właśnie zjem sobie drugie śniadanko i idę pod prysznic :D. Też mnie wizyta czeka, więc trzeba się wyszykowac :p. Może dziś będę miała prenatalne 3 trymestru... Nic mi ostatnio nie mówili, ale w drugim trymestrze też nic nie mówili a miałam.

Hej.
Byłam dzisiaj na badaniach jutro do lekarza może dowiem się w końcu ci mi jest.
Nie wydała bym na wózek więcej niż 1000zl.W pierwszej ciąży kupiłam używany za 500zl z myślą że kupię lepszy, poręczniejszy wózek spacerowy. Zresztą wtedy wilismy sobie gniazdko i były inne wydatki i potrzeby. Gondola była extra nie zniszczona wcale natomiast spacerówka miała swoje wady. Dlatego po roczku uzbieraliśmy kasę bo sprzedałam tą gondole za tą samą cenę i kupiliśmy nową za 500zl spacerówkę która służy na po dzień dzisiejszy i nie jest zniszczona. Koleżanka kupiła za 1000zl i po tym jak przejechala się naszą kupiła taka jak my a swoją sprzedała i Teraz też zamówiłam używany wózek za 750zl gondola fabrycznie zapakowana i model upatrzony u znajomych z fajną spacerówką i fotelikiem maxi Cosi. Zobaczymy jak ten się sprawdzi. Korcił mnie nowy bo stać mnie ale żal mi pieniędzy tym bardziej że sama wiem że nie da się jakoś bardzo zniszczyć wózka po takim maleństwie .

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zarejestrowałam się prywatnie na poniedziałek do ginekologa. Jeśli będzie w porządku to zostanę u niego już do porodu.

Do góry