reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja dla pierwszej córki kupiłam używany. Ale jak nówka bo tylko w domu używali u to krótko a spacerówka jeszcze zafoliowana była. Teraz jeśli w końcu się zdecyduje to też uYwanego szukamy. Że względów finansowych. Nie stać nas dać 2 tys za wózek.

reklama
Ja mam nowy wozek bo dziadki chcieli kupić [emoji14] ale gdybym sama płaciła szukałabym używanego. U nas jest też różnica płci więc i tak sporo bede kupować ale duze sprzęty już mam np spacerówkę, krzesełko do karmienia, kojec, łóżeczko, sterylizator, termometr bezdotykowy ... Tak się mówi ale tu stówka tam dwie i się zbiera góra kasy

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

My też kupujemy nowy po pierwsze nie zawsze wiadomo kto Ci coś wyśle, niby na zdjęciach ładnie wygląda ale nie ma się tej pewności. Chyba, że ktoś mieszka blisko i może odebrać osobiście. Choć nie mówię, że każdy sprzedający tak robi,ale zdarzają się takie sytuacje. Po drugie to nasze pierwsze dziecko, a chciałabym mieć napewno jeszcze jedno więc zostawie dla następnej dzidzi[emoji4]
Zdecydowaliśmy się też na taki wózek co jest nowością na rynku i nie ma za bardzo od kogo odkupić używanego nawet.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Juz po wizycie maly 1800wazy jesli do termini dotrzymam bedzir ok 4 kg I moge zapomniec o sn, wtedy zrobia cesarke, narazie lekarz mi powiedzial ze to wrozenie z fusow, wszystko wyklaruje sie na najblizszych dwoch wizytach. To dopiero po swietach.

Mleka mm do przodu nie kupuje, zobacze jakie w szpitalu w razie co beda podawac I maz raz dwa kupia rozrk fakt ze pierwsze dziecko letnie ale uwielboam tulic bezposrednio do siebie takie malenstwo, wiec ja nie korzystalam , moj tej sie nauczyl od razu, a rodzinie podawal otulone sztywno w kocyk czy pieluche, bo sie bali trzymac co tez jest dla mnie zrozumiale. Nic narazie nie wskazuje na szybszy porod to I dzidzia powinna urodzic sie o normalnej wadze.

Hej dziewczyny ;)
My dzisiaj po wizycie , mały wazy 1800g, to nasz 33 tydzień :)
Okazało się ze na wynikach krwi miałam niska hemoglobinę i muszę brać dodatkowo żelazo :(
Ja wszystko oprócz ciuchów niektórych mam nowe ale to dla tego Że to pierwsze dziecko :p większość rzeczy kupiła teściowa łóżeczko i dołożyła się do wózka, ostatnio coś wspomniała ze chce kupić jakas pozytywkę z projektorem , jakiś bujaczek za kosmiczna cenę . Sama bym tego nie kupiła bo dla mnie to zbędne a ze teściowej pierwszy wnuk i chyba za dużo kasy ma to ja nie protestuje :p
Przyszło nam łóżeczko i okazało się ze jest uszkodzone wiec muszę czekać jeszcze tydzień aż przywiozą nowe ;( dostałam przy tym rożek ale miękki wiec muszę dokupić usztywniany :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanko czy branie do szpitala body zakładane przez główkę to na prawdę taki wyczyn ?
Wiele z was pisze ze zabiera kopertowe a ja mam ich nie wiele a ze to pierwsze dziecko to jestem trochę zielona :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Angela3aa- nie martw się ja też mam mało kopertowych body, głównie takie zwykłe zakładane przez główkę. Te kopertowe będzie po prostu łatwiej ubrać, ale wyrobimy się z czasem hehe :)

Mnie to tylko najbardziej stresuje że ta główka bobaska na początku jest taka delikatna :O

A co do tej hemoglobiny, tez mialam spadek potem bralam zelazo w tabsach, jest juz w normie, pilnowalam też mocno diety, posilki ktore zawieraly zelazo wspomagalam produktami z witamina C, wtedy zelazo sie lepiej wchlania. Nawet zrezygnowalam z czarnej herbaty ktora uwielbiam:p Co za poswiecenie hehe :)

Chcialabym po ciazy tez odzywiac sie tak zdrowo- mam nadzieje ze sie uda, bo jak przypomne sobie co jadlam przed ciaza to az wlos sie
jeży :D :D

Tak z ciekawości a co to za wózek że jest nowością na rynku ? Jest jakoś inaczej zrobiony, ma jakieś dodatkowe bajery ?
Tako Junama Madena on jakoś w połowie 2017r wszedł i patrzyłam na olx to nie ma używanych :/
33cb23453672fe347995b9ae53d5b805.jpg

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja kupiłam używany wózek. Rożki mam dwa: jeden usztywniany, drugi zwykły. Dziś wyprałam. Jutro prasowanie i do szafy ;). Ostatnio padam spać o 20 i budzę się o 2 i po spaniu. Pod czym będziecie kłaść spać dzieciątko w łóżeczku? Pod kocykiem? W rożku?

Do góry