reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Katerina zależy od pogody i temperatury w domu a także od cieplolubności dziecka [emoji14] to ci pomogłam - co ? [emoji23] Możesz przykryć np kocykiem i patrzysz czy się poci albo czy ma zimny kark (rączki i nóżki maluszki mają często zimne bo krążenie jeszcze słabe więc to że ma zimne rączki nie znaczy że mu/jej zimno) i dostosowujesz przykrycie, a po pewnym czasie sama się nauczysz co twoje dziecko przy danych warunkach potrzebuje/lubi ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry:) chyba Wam się dobrze śpi;) mnie od 3 nocy nawet nie najgorzej.
Zdarzaja Wam się skoki pulsu bez powodu? Ponad 100 u/m? Dziś rano stoję i bez przyczyny nagle czuje że serce mi wali. Zdarza mi się nieczęsto Ale jednak..
Ja już nic nie kupuje, został mi przewijak i ocetenisept do zakupu.
Dalej mam napięty brzuch jak wstaje:(
Ładne wozeczki macie:) z nowym zawsze lepiej bo gwarancja. Jakby różnica cenową była dwukrotna to kupilabym używany. A tak.. Nie opłacało się... I tak już zanim go uzylismy był w naprawie;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

@tysia123 gratulacje udanej wizyty
@Jetkaa teraz kupuję nowy, bo akurat się nie opłaca tego, co chcę używanego. Pierwszy miałam używany, ale akurat na ten nowy nie byłoby mnie stać. Ponieważ był porządny, to jeszcze zarobiłam, bo go sprzedałam drożej hehe Nowy zestaw kosztował ponad 6tys, ja kupiłam za 1700 z nową spacerówką a sprzedałam za 2000

Witam dziewczyny z rana ;-) ;) ja też kupiłam wozek używany ale ja musiałam kupić podwójny a ten model bugabuu donkey dou co ja chciałam nowy to kosmiczna cena chociaż używany też tani nie był ale w bardzo dobrym stanie :rofl2: ja mam tylko body zakładane przez głowę i przy pierwszym dziecku nie było problemu nawet mój mąż dał radę bo to on pierwszy raz ubieral synka po porodzie :-) :)

Mam pytanko czy branie do szpitala body zakładane przez główkę to na prawdę taki wyczyn ?
Wiele z was pisze ze zabiera kopertowe a ja mam ich nie wiele a ze to pierwsze dziecko to jestem trochę zielona :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie mam wcale. Nie cierpię tych kopertowych- za dużo rozpinania i zapinania. Miałam 2 i użyłam raz. Podobnie nie lubię rożków, lubię czuć dziecko i jak dla mnie- bezpieczniej niż przez becik (mam wrażenie, że łatwo może się wysunąć).

Teraz byliśmy w weekend na targach w sklepie dzieciowym, ale promocje wcale nie takie super w porównaniu z netem. Wózek wybrany, ale zamówimy pod koniec marca.

Co do pulsu to u mnie ponad 100 to norma nawet przy zdechłym ciśnieniu. A mimo to zdarza się kołatanie serca

Dzień dobry :) my dzisiaj mamy na wizytę do gin, ciekawe jak tam moja Kruszunka, ile urosła i jak się czuje tam. Miesiąc jej nie widziałam to matka stęskniona haha:) ja wczoraj zamówiłam rzeczy z apteki, dzisiaj zamówię organizer do łóżeczka bo nigdzie nie mogłam znaleźć takiego żeby pasował do pościeli. Ale dzisiaj wpisałam w Google i po grafice doszłam że na olx za 35 zł tylko :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry:)
Co do wozka jest niedrogi 26km odemnie wiec podjechac zobaczyc mogę, kota w worku nie kupie bo bede widziala co i jak. Na nowy nas nie stać bo kupiliśmy szafę za 850zl gdyby nie to to bysmy kupili nowy. A co do dziadków to tylko mama sprawila nam kilka prezentów dla malej:) a ja mam syna wiec kilka ciuszkow różowych musilam dokupic:) a wozek na zdj jest super i naprawde tani a roznica między uzywanym a nowym jest ponad 1000zl :) o 15tej pojade i zobacze wozek :) jak bedzie cos nie tak to trudno:)

Dzien dobry:)
Co do wozka jest niedrogi 26km odemnie wiec podjechac zobaczyc mogę, kota w worku nie kupie bo bede widziala co i jak. Na nowy nas nie stać bo kupiliśmy szafę za 850zl gdyby nie to to bysmy kupili nowy. A co do dziadków to tylko mama sprawila nam kilka prezentów dla malej:) a ja mam syna wiec kilka ciuszkow różowych musilam dokupic:) a wozek na zdj jest super i naprawde tani a roznica między uzywanym a nowym jest ponad 1000zl :) o 15tej pojade i zobacze wozek :) jak bedzie cos nie tak to trudno:)
Dlatego jak najbardziej bym kupiła używany jakbym mogła podjechac zobaczyć i jakby ktoś miał na sprzedaż ten model co chce. No to jak będzie ok to bierz i zdjęcie dodaj wozeczka. To faktycznie 1000 zł różnicy to jest dużo.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny [emoji6]
U nas od czwartku przeziębienie ale mleko z czosnkiem i miodem działa cuda [emoji2]
@Jetkaa, ja zamówiłam nowy ale tak jak któraś z dziewczyn pisała, dostałam kasę od mamy.. dodatkowo sprzedałam nasz stary wózek i kasa się uzbierała.
Co do szpitala to ja mam spakowane rożne opcje.. body z długim i półśpiochy lub pajacyk. Do tego albo okryje kocykiem albo mam kombinezon podszyty polarem ( w zależności jaka będzie pogoda.. bo w maju to może być 25 stopni, a moze byc i 15..)
@Angela3aa, u nas dziecko do momentu wypisu ma ciuchy szpitalne ale powiem Ci, że jak przyszło do wypisu i położna odwinęła małego i kazała mi go ubrać to byłam cała w strachu.. pierwsze dziecko, ja zielona w temacie i mimo, że syn był spory to cieszyłam się, że mąż przywiózł body kopertowe.. to nie w zasadzie kwestia indywidualna. Jeżeli czujesz się pewnie i jest Ci bez różnicy co ubierasz maluchowi to weź body przez głowę. Ja po prostu się bałam [emoji12]
Gratuluje wszystkim udanych wizyt [emoji6] ja mam wizytę dopiero 27 marzec i pewnie potem jeszcze jedna i koniec [emoji33]
Rożek usztywniany chyba jednak kupię bo na początku nam się przydał.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry