Dziewczyny, wydaje mi się, te rozmiary brzuszków zależne są od wielkości dziecka. Koleżanka, która urodziła we wrześniu dziewczynkę, też miała mały brzuszek, a urodziła zdrową córeczkę. Długo u niej nic widać. Dlatego nie martwcie się na zapas. Jeżeli dziecko rośnie prawidłowo, lekarz nie stwierdza nieprawidłowości, to pewnie wszystko ok. Ale rozumiem, że się martwicie, bo też jak coś mnie dźgnie w brzuchu lub nie wyczuwam małej ro też się zastanawiam, czy wszystki ok.
@MB91 My mamy dom po babci jakieś 140m kw parter, a teraz jeszcze robimy poddasze, bo brakuje sypialn, więc będzie jakieś 140 mkw więcej. Żeby to ogarnąć + trawniki, ogród, to trochę to trwa. Konczy się robote, a powinno się zaczynać od nowa
Ale nie wiem, czy umiałabym się zorganizować na malej przestrzeni, bo wychowana w domie. Przerobilismy garaż na drugą kuchnię jakieś 30 mkw, bo w tamtej, gdzie babcia była jak sama mieszkała ma może 10 mkw i nie mogłam się odnaleźć, tu w czwórkę, a teraz kolejny domownik w drodze
Poza tym pracujemy jeszcze w domu, więc brakuje pokoju na kompy, sprzęt biurowy, by spokojnie popracować. Na razie zrobiliśmy sobie pracownię w maleje kuchni, ale jak będzie tak daleko, będą sypialnię u góry to przeniesiemy się do pokoju, gdzie poki co mamy sypialnię.
W gruncie rzeczy im więcej pomieszczeń, tym więcej roboty, ale z drugiej strony mamy przestrzeń, by oddychać i w wielkiem salonie 40 mkw jestem w stanie spokojnie zrobić urodziny na jakieś 20 os. Zawsze są plusy i minusy