Hej dziewczyny, udzielalam sie tu kilka m-cy temu, ale codziennie Was podczytuje
Pytalam wtedy o test Harmony, bo mialam wysokie ryzyko anomalii, ale test pokazal, ze dzidzia jest zdrowa
Ale tyle stresu, co przezylam, to moje... Dopiero zaczelam cieszyc sie ciaza po wyniku. I wyszlo, ze bedzie dziewczynka [emoji7][emoji7][emoji1405]
Niunia jest b. aktywna, kopieeee i wierci sie
Przychodze do Was z pytaniem o branie antybiotykow w ciazy. Ja nie lubie brac nawet paracetamolu, jak mnie np mocno glowa boli, ale dzisiaj dostalam antybiotyk (erytromycyna), bo mam zapalenie gornych drog oddechowych i prawde mowiac boje sie go brac. Nie wiem, czy nie odczekac paru dni leczac sie domowymi sposobami...
Czy ktoras w Was miala doswiadczenie z tym antybiotykiem??
Ps. Zauwazylam, ze troche dotad aktywnych dziewczyn poznikalo z forum. Mam nadzieje, ze wszystko u nich dobrze.
Pozdrawiam
Też dlugo zmagalam się z katarem, córka przyniosła z przedszkola... Jak szłam z nią później do pediatry, bo z jej kataru przerodzil się nieladny kaszel, to napomknelam mu, ze też długo meczylam sie z katarem. On na to, że mogłam przyjść, to by mi przepisał właściwe antybiotyki. Zdziwiłam się i zapytałam: jak to? Przecież jestem w ciąży. On odpowiedział, że ciężarne mogą zażywać antybiotyki, wszystko zależy jakie... Bym to wcześniej wiedziała, to bym do niego poszła, a tak się sama.próbowałam kurowac... A jeżeli w ulotce pisze, że nie zaleca się używania tego leku przez kobiety w ciąży, to to oznacza po prostu, że ten lek nie został w tym zakresie przetestowany. Jest to zabezpieczenie dla producenta.
Więc lepiej zażywać antybiotyk, bo lekarz musi przecież wiedzieć co czyni, przypisując ci go. Zwlaszcza jeszcze, jeżeli to taki wieloletni lekarz, który ma już doświadczenie w podibnych sytuacjach
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom