reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U mnie narazie 8,9+ kg, w poprzedniej ciazy na 11 sie zatrzymalo, zobaczymy teraz chociaz przez ostatni tydzien tylko trzaskam lodowka tak na wszystko mam ochote, az strach sie bac:)ale niczego w ciazy sobie nie odmawialam.
Tez mam niediczynnosc tarczycy na poczatku ciazy szalala i byla za wysoka ale endokrynolog powiekszyla dawke z euthyrox 88 na 125, i jest narazie ok.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Można mieć sam sakrament. Zresztą oni ten ślub brali kilka lat temu.

Nedrapki są konieczne ale moje dziewczyny ciągle je zrzucały i u nas praktyczniejsze okazały się skarpetki w roli niedrapek. Starsza używała może z tydzień a młodszej obcięłam paznokcie zaraz po powrocie ze szpitala i niedrapek nie były potrzebne

Witam mamusie :)
@MamaLeona? Witamy :) 29t4d przed ciąża 50kg dziś 60.5kg ;) nigdy nie miałam problemu z tarczyca ale niestety w ciąży się odezwała i biorę eutyrox 75 .
My dzisiaj po lataniu po urzędach i bankach no i po wizycie kontrolnej :))
Synuś wazy 1309g :) i wszystko z nim w porządku no i odwrócił się już główka do dołu ;) także jestem spokojna :) wizytę mam za 4tyg bo gin powiedziała ze nie ma potrzeby wcześniej się konsultować no chyba ze coś by było nie tak :)
Ja bardzo chce sesje z brzuszkiem *.* czekam tylko aż znajoma wróci do miasta a jeżeli chodzi o sesje noworodkowa to tez bym bardzo chciała ale u nas można tylko przez pierwsze dwa tygodnie życia dziecka bo najwiecej śpi :) ponieważ to moja pierwsza ciąża wiec jeżeli wszystko będzie ok to zrobię ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ile płacicie za takie sesje?

3jgxskjosc311c31.png

dziewczyny

Robiłyście lub macie zamiar zrobić może swoim maluchom profesjonalną sesje zdjęciową ?

Myślę o tym ale może nie odrazu po porodzie tylko tak jak maluch będzie miał 2-3 msc :)

Myśmy mieli sesję na roczek. Zastanawiałam się nad sesją noworodkowa, która sie robi do 14 dni po narodzinach, a zapisuje się już jak dziecko jeszcze jest w brzuszku mamy. Ale nie wiem... może zrobimy tym razem brzuszkowo-wielkanocna... Ale ciężko z moim mężem, bo strasznie nie lubi sesji.

Witam:)
@agatenka33 ja właśnie z rana jadę do lidla i może uda mi się coś dostać tylko nie wiem też czy kupić narazie jeden zeby był czy od razu dwa bo niewiadomo jak to z tym karmieniem będzie, i popatrze może też coś innego uda mi się kupić;)
@aniolek678 ja kupuje na początek marki pampers a później będę myślała nad zmianą na dady.
@MB91 mnie też od kilku nocy męczą koszmary i takie dziwne sny że szok ale kiedyś słyszałam ze to przez ciąże bo ciągle o czymś myślimy martwimy się itp i stąd takie sny bo za dużo się przejmujemy.
@sredec1982 my też nie mamy ślubu a bardzo dlugo juz razem jesteśmy i ja też jakoś nie chce chociaż mój ostatnio częściej wspomina na ten temat. A co do nazwiska u nas mała kartkę przy łóżeczku w szpitalu miała na moje nazwisko i książeczkę zdrowia(ale żaden problem przekreślić i wpisać ojca nazwisko) a akt urodzenia jest na nazwisko ojca tylko on musi być z tobą w urzędzie i wyrazić zgodę ze to jego dziecko.
@MamaLeona? Witaj:) termin mam na 25.05. , dwa tygodnie temu mała wazyla 660gram a ja od początku przytylam 4kg.
@aniolek678 ja zastanawiam się nad taką sesją ale u takiego większego dziecka nie noworodka i jeśli się zdecyduje to będzie ze starszą córcia bo ona nie miala.
@Nan90 ja przy córci miałam jedną parę i faktem jest ze one strasznie leca z rączek i jak któraś pisała można skarpetki zakładać bo lepiej się trzymają a najlepiej to się odważyc i obciąć maluszkowi pazurki, ja nie wiem czy będę kupować.

Hurtowo odpowiedziałam na dzisiejsze posty i mogę iść spać hehe;)

A ciężka noc przede mną bo Młoda się do nas przyczlapala i jeszcze zgaga zaczyna mnie męczyć

reklama
Do góry