reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@Nan90 niestety nie pomogę z blatem [emoji21] Ale jeśli chcesz to na priv wyślę Tobie fotki z bliska i wtedy możesz w sklepach pokazać i może znajdziesz podobny [emoji39]

@Jetkaa ja doświadczenia swojego jak wiesz nie mam [emoji847] Ale moja kuzynka zabrała 4 letnią Hanię na Usg i mega miło obie to wspominają [emoji39] Teraz jak jadę np na kawkę to Hania podchodzi, przytula się do brzuszka i mówi „ciociu a Zuzia jest u Ciebie w brzuszku tak jak była moja siostrzyczka prawda?” [emoji7] także to chyba nie ma reguły - każde dziecko to inaczej przeżywa [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja nie mam co o tym myśleć 2latek nie ogarnie USG [emoji23] hihi nawet nie jestem pewna czy ogarnia co to znaczy że dzidzia jest w brzuszku mamy. Na razie jak pytam gdzie jest dzidzia to pokazuje na brzuch i niby wie że małe dziecko w wózku to dzidzia ale czy łączy te dwa fakty to już nie wiem ... moze myśli że mama produkuje wozek w brzuchu [emoji16] tego się nie dowiem

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry

Moja córka ma prawie 8 lat i na USG jej nie biorę. Jeśli już bym miała wziąć dziecko to na wcześniejsze USG gdzie widać całego człowieczka. Teraz jak już elelemnyu widać to nie będzie to ciekawe. Pokazuje jej zdjęcia z USG i na większość reaguje że nic nie widać. Muszę pokazać co gdzie to mówi że rzeczywiście...

Mąż na urlopie dziś. Jutro jedziemy do znajomych. Trzeba dziś ogarnąć dom. Aaaa no i robię dziś gołąbki bo mam na niektóre ochotę już od 2 tyg chyba ale ciągle zapominałam kupić kapustę.

Dzień dobry
U nas troszkę śniegu spadło ale pewnie w dzień wszystko stopnieje. Dzisiaj odbieram wyniki z krzywej cukrowej oby dobrze wyszły. Bierze ktoras rennie na zgagę? Mam w domu czytałam ze w ciąży można ale jakos się nie mogę zdecydować.

Przy pierwszym dziecku miałam oilatum ale nie potrzebnie taka moda wtedy byla człowiek się nieznal to kupiliśmy ale teraz kupiłam plyn do kąpieli z hipp i jak cos będę dokupywać to tez z hippa bo najlepiej kosmetyki z jednej firmy.

Dzień dobry
U nas troszkę śniegu spadło ale pewnie w dzień wszystko stopnieje. Dzisiaj odbieram wyniki z krzywej cukrowej oby dobrze wyszły. Bierze ktoras rennie na zgagę? Mam w domu czytałam ze w ciąży można ale jakos się nie mogę zdecydować.

Przy pierwszym dziecku miałam oilatum ale nie potrzebnie taka moda wtedy byla człowiek się nieznal to kupiliśmy ale teraz kupiłam plyn do kąpieli z hipp i jak cos będę dokupywać to tez z hippa bo najlepiej kosmetyki z jednej firmy.

Strasznie męczyła mnie zgaga. Jeszcze teraz czasami mi ona doskwiera. Jak nie mogę sobie z nią poradzić, to biorę rennie. Lekarz polecił mi też imbir... ale tego drugiego nue próbowałam... W pierwszej ciąży też brałam rennie i zgaga zaraz przechodziła i nie wpłynęła na dziecko

Ostatnia edycja:
Ale mam stresa juz siedze i czekam na usg genetyczne tyle ze nie wiem na 100% czy to tutaj .Ujastek jest rozlegly i pelen zakamarkow.
Powodzenia :)

3jgxskjosc311c31.png

Mnie też meczy zgaga - ale przeważnie wtedy coś przegryzę tyle co aby i przechodzi. Nie biorę rennie, ale mój gin powiedział że gdyby było bardzo źle to mam wziąć.

@Gosiaczek1202 Powodzonka! Daj znać co i jak po [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry