reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Juz po wizycie uspokojona, wszystko super, maly prawie 1200g, wszystkie pomiary oscyluja na przelom kwietnia- maja, szyjka dluga zamnknieta , rodzic sn jak najbardziej moge , bo szef 5- 6 mm a ponizej 2 nie mozna, ulozenie malenstwa tez odpowiednie, no i wogole mowil ze liczy sie nastawienie i nie ma sie czego bac naturalnego poprostu nie sluchac mam, kolezanek bo kazdy inaczej przezywa, a kiedys troche inaczej sie rodzilo wszystko sie zmienia, zreszta mial ostatnio pacjentke ktora urodzila sn po cc z waga 4, 80 i porod trwal niecale 3 godz, mowie ze takiego duzego to ja nie chce rodzic sn a on ze to tylko kwestia nastawienia i dzidzi samo wie jak sie przygotowac do porodu, dziala podswiadomie i warto probowac. U mnie jeszcze zostaje konsultacja okulistyczna bo zadem okulista nie chce wydac opinii, a specjalistycznych badan nigdy nie mialam ale jak wszystko bedzie bez zmian chce dla odmiany probowac sn, a nuz szybciej dojde do siebie i nie bedzie rak zle...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja chcę rodzić sn bo po CC leżysz. Ja leżałam 8 godzin i pozwolili wstać umyć zęby. Potem cała noc w łóżku i rnao już pod prysznic. Dla mnie to masakra. Po sn po 2 godzinach poszłam się wykąpać u normalnie funkcjonowałam. Ból po CC wiadomo że większy ale u nas nie ma problemu z przeciwbólowymi. A sn boli w trakcie. Z tym że każdego z innym natężeniem. No i jeśli ktoś rodzi pierwsze dziecko to lepiej sn jeśli myśli o kolejnych dzieciach bo potem są właśnie dylematy jak rodzić..... Różnie też blizny się zachowują. Czasem i bez ciąży potrafią się rozejść a wtedy operacja.
Wiele kobiet rodzi sn szybko i bez problemu. To jest najbardziej naturalne. CC to zawsze operacja.

Ufff byliśmy na meczu dzisiaj bo moje rodzinne miasto zawitało do Gdyni [emoji459][emoji459][emoji459] I wygraliśmy po dogrywce [emoji3] Emocji co nie miara. Mała w brzuchu też dopingowała równo [emoji3]

@agatenka33 super, że wszystko ok [emoji3]

Dziewczynki - jak to jest z ułożeniem pośladkowym?? Moja młoda w najlepsze się tak zadomowiła i chyba ani myśli by zmienić pozycje. Do kiedy może się obrócić?
Ja chce bardzo SN rodzić, bo mega źle znoszę wszelkie znieczulenia.
Ale boje się, że przez pośladkowe to mnie zmuszą do CC [emoji21]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Apropo szlafroka to wezcie jakis ze soba, chociazby po to ze czasem gdy nie ma rozwarcia do porodu lekarze zakladaja tzw balonik. Wtedy szlafrok jest niezbedny.

Nigdy w życiu nie dam juz sobie tego założyć ...

Hej!

Weszłam na wagę iii +11kg!! Załamka!!
Chyba przestanę jeść.
Odstawiłam całkiem sól i piję litrami, bo zaczęły się robić obrzęki stóp i dłoni :/

U mnie też +12 masakra jakąś... w 1 ciazy 17 a w drugiej tylko 7... ale czuje ze wody nabieram właśnie jak przy pierwszej...

Dziewczyny a ja walcze od kad jestem w ciazy z tym katarem:\ masakra jakas... W dzien ok a w nocy zatkany nos, pozniej sie leje z niego a jeszcze później mam tak sucho ze kicham i znowu robi sie zatkany.. I w nocy przez to nie spie bo bol kręgosłupa minal.. Moj gin mówił ze to ciazowu niezyt nosa hehe :) nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje ale daje w kosc:\\

Hehe tak ja też mam ciągle nos zatkany ... niestety tak bywa czesto w ciąży... może woda morska troszkę Ci ulzy?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki - jak to jest z ułożeniem pośladkowym?? Moja młoda w najlepsze się tak zadomowiła i chyba ani myśli by zmienić pozycje. Do kiedy może się obrócić?
Ja chce bardzo SN rodzić, bo mega źle znoszę wszelkie znieczulenia.
Ale boje się, że przez pośladkowe to mnie zmuszą do CC [emoji21]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Do 36 ma czas ale znam przypadek ze juz miała być wykonana cesarka, przed zabiegiem zobaczyli ze dziecko się przekrecilo i dali dziewczynie wybór i rodziła sn

Dziewczyny te co miały cesarkę dlaczego chcecie naturalnie rodzic?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym chciala poczuc to ciepło dzidziusia, czuc go zaraz po porodzie:) zobaczyv jak to jest rodzic Sn :) jak mija bol po zobaczeniu dzidzi:) i wyjsc z dzidzia po 2 dniach a nie meczyc sie5dni.. :\ i po porodzie Sn kobieta dochodzi po2h do siebie a po Cc lezysz 12h nie ruszasz sie , pozniej pomagaja ci wstac, 5 dni siedzisz bo masz po 5dniach sciagane szfy.. Mowie jak jest u nas :)

Nigdy w życiu nie dam juz sobie tego założyć ...

U mnie też +12 masakra jakąś... w 1 ciazy 17 a w drugiej tylko 7... ale czuje ze wody nabieram właśnie jak przy pierwszej...

Hehe tak ja też mam ciągle nos zatkany ... niestety tak bywa czesto w ciąży... może woda morska troszkę Ci ulzy?

Jak to jest z tym balonikiem? Pierwsze slysze..
Nic nie pomaga..:\ tu katar zaraz sucho ze kicham i na nowo katar :) gorzej bo krew mi leci co jakis czas:\

Dziewczyny te co miały cesarkę dlaczego chcecie naturalnie rodzic?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Po cc byłam bardzo obolała, długo dochodzilam do siebie, dopiero po wyjściu ze szpitala dostałam pokarm - a jak chciałam dla małej mleko ze szpitala, to pielegniarki krzywo na mie patrzyły i wręcz musiałam sie o nie prosić. Po sn mamy po kilku godzinach skakaly po łóżku i bezproblemowo moglyr sie opiekować malenstwami, a ja na 24h bylam przykuta w praktycznie bezruchu do łóżka. Też w domu miałam trudności z opieką nad dzieckiem, a nie wspomnę o domowych obowiązkach. Plus był taki, że mieszkałam w domu z rodzicami i siostrą, które bardzo mnie wspieraly, a mąż początkowo podjął się kapania. Ale cc miałam zaplanowane ze względu na ułożenie pośladkowe...
Ale może i dobrze, że kolejny raz mam mieć cc, to wiem na czym to polega, a różnie bywa podczas sn...

reklama
Aa a co najważniejsze gdy dostalam znieczulenie do kręgosłupa wyprostowalam sie bo mialam skurcz i ta igła przejechali mi po kregoslupie..czulam palenie kręgosłupa.. Wbili sie 2 razy .. Mam slad po znieczuleniu.. A bolalo strasznie i morfine dostalam w 1 dzien przez to zeby rana nie bolala a pozniej przez kregoslup.bolal strasznie..kilka dni bralam ketonal na bol kręgosłupa .. Chodzilam jak starsza pani, zagarbiona..
Mi tez mama pomagala bo bol utrzymywał sie przez pare dni.. A mowilam im ze skurcz party szedl i myslala ze zdąży z wklociem:\

Do góry