reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jest wsrod Was jakas mama ktora ma sprawdzona jakie ubranka dla dziecka ile szt z krotkim ile z dlugim, body, spiochow, spodni kupic na przelom kwietnia maja, niby mam ale z krotkim malo co a nie bardzo wiem ja ubierac bo moja byla z sierpnia to wystarczylo samo body lub spiochy bez niczego pod spodem, zreszta dwa tygodnie po porodze juz w kombinezoniku na szelkach mogla lezec w sierpniu takie byly 2015 upaly, podpowiedzcie cos bo nie wiem ile jeszcze mi brakuje

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agentka a musisz kupować już ? Myślę że żadna nie poda ci konkretnej liczby bo każda z nas jest inna i tobie ilość która mi np wystarczy wydać się może za mała albo za duża. Jeśli masz coś na początek to po porodzie też sklepy online funkcjonują ;) a babcie ciocie i koleżanki pewnie też by się z czymś chciały pojawić więc będziesz mogła podpowiedzieć że np bodziaki na krótki potrzebujesz albo spioszki ... To już sama ocenisz najlepiej

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam odwrotnie. Byłam nastawiona na sn a teraz zaczęłam się bać. Zwłaszcza że u mnie będą niecałe dwa lata po CC. Mąż też na CC mnie namawia. Poczekam jak się sytuacja rozwinie, jak będzie dziecko ułożone, co z blizna, czy akcja zacznie się sama i wtedy będę decydować.

Moja koleżanka miała rozległą CC ( robiona na cito bo coś z dzieckiem na ktg wyszło nie tak) i Blizne ma dużą pionowa. Po 5 latach urodziła sn córkę. I to poród wywoływany.

Mój gin jest zdania że jak blizna ładna, dziecko dobrze ułożone i akcja sama się zacznie to trzeba próbować sn. Ja na wywoływanie się nie zgidze. Jak doturlam się do terminu to chce CC. Boje się czekać.
Ale wlasnie nie wiesz jak to jest jak było Cc czy wywołują porod oxcytocyna? Ja boje sie zeby wywolywali wolala bym dostac skurczow sama od siebie:\ u mnie walsnie wszystko ok i mogę rodzic sn :)
Ale tez bede pytac co wizyte gina czy moge rodzic sn zeby sprawdzil blizne i wogole..
Co będzie to bedzie natura moze nas sama zaskoczyć:)

Ja co do ciuszkow nie bede szalec jak przy 1 dziecku ze w polowie ciuszkow ani razu nie byl bo rosl w oczach a mialam ich 2 ogromne szafy... Teraz mam tak w miare taki duzy worek uniwersalnych, na chlopca mam polowe worku a na dziewczynkę nic ale sie wstrzymujemy do kolejnej wizyty :) jak juz sie nic nie zmieni to konczyny wyprawke:)

Ale wlasnie nie wiesz jak to jest jak było Cc czy wywołują porod oxcytocyna? Ja boje sie zeby wywolywali wolala bym dostac skurczow sama od siebie:\ u mnie walsnie wszystko ok i mogę rodzic sn :)
Ale tez bede pytac co wizyte gina czy moge rodzic sn zeby sprawdzil blizne i wogole..
Co będzie to bedzie natura moze nas sama zaskoczyć:)
Teoretycznie poród vbac nie powinien być wywoływany.
Ja też myślę. Na razie czekam, co los przyniesie. Ale nie chce wywoływania, jak się samo zacznie super, jak nie, to wybiorę CC.

Utworzyłam temat- wyrzucajcie swoje listy wyprawkowe- może komus pomogą

@Blondynka1988 wypoć się trochę za mnie [emoji3]

My już po wizycie - dziewucha dalej dziewuszką jest [emoji16] No i co ... 800 gram / 31 cm i dalej ułożenie pośladkowe[emoji5] Niech mi się obróci w końcu bo chce jednak SN rodzić.

@Jetkaa ja też mam non stop zawalony nos. A ostatnio mnie bezdechy łapią dodatkowo w nocy.

@caltha daj link do tematu wyprawkowego [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Blondynka1988 wypoć się trochę za mnie [emoji3]

My już po wizycie - dziewucha dalej dziewuszką jest [emoji16] No i co ... 800 gram / 31 cm i dalej ułożenie pośladkowe[emoji5] Niech mi się obróci w końcu bo chce jednak SN rodzić.

@Jetkaa ja też mam non stop zawalony nos. A ostatnio mnie bezdechy łapią dodatkowo w nocy.

@caltha daj link do tematu wyprawkowego [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Link do: LISTY WYPRAWKOWE

reklama
Znalazłam fajna koszule do porodu, cena nie zabija więc nie będzie szkoda wyrzucić po porodzie. Link do: Koszula do porodu szpitala karmienia WYGODNA L/XL

3jgxskjosc311c31.png

Do góry