reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
A ja wam kochane powiem, że chciałabym tak jak opowiadacie skakać i wyjsć po 2 dniach do domu po SN.. chce rodzic SN ale boje się powtórki z rozrywki.. ja zaraz po tym jak mnie zszyli to zamiast coraz lepiej czułam się coraz gorzej.. okazało się, że rośnie krwiak.. od razu znieczulenie ogólne i na blok.. pózniej okazało się, że straciłam dużo krwi i w szpitalu spędziłam 6 dni [emoji853] także ja do momentu urodzenia dziecka dałam radę. Bolało ale do wytrzymania, a pózniej jak już myślałam że będzie tylko lepiej to takie oto przygody.. muszę pogadać z lekarzem czy to może się zdarzyć drugi raz [emoji53] oczywiście nie chce was straszyć !! To pewnie przypadek jeden na milion [emoji6] ale nie powiem.. stresuje się..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Co to ten balonik?

3jgxskjosc311c31.png

A ja wam kochane powiem, że chciałabym tak jak opowiadacie skakać i wyjsć po 2 dniach do domu po SN.. chce rodzic SN ale boje się powtórki z rozrywki.. ja zaraz po tym jak mnie zszyli to zamiast coraz lepiej czułam się coraz gorzej.. okazało się, że rośnie krwiak.. od razu znieczulenie ogólne i na blok.. pózniej okazało się, że straciłam dużo krwi i w szpitalu spędziłam 6 dni [emoji853] także ja do momentu urodzenia dziecka dałam radę. Bolało ale do wytrzymania, a pózniej jak już myślałam że będzie tylko lepiej to takie oto przygody.. muszę pogadać z lekarzem czy to może się zdarzyć drugi raz [emoji53] oczywiście nie chce was straszyć !! To pewnie przypadek jeden na milion [emoji6] ale nie powiem.. stresuje się..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Właśnie o podobne komplikacje po porodzie jak i podczas porodu sn mi chodzi... Różnie to bywa... Dlatego nikt nie mówił, że będzie łatwo, obojętnie na który rodzaj porodu się zdecydujemy. Każdej z nas życzę pozytywnego rozwiązania i zdrowych dzieciątek :)

Jetkaa ja po cesarse wyszlam ze szpitala po 2 dobie, urodzilam we wtorek o15.20 i wyszlam w czwartek od 12 czekalam na wypis rowno do 15.20 zeby malej jeszcze podali lekarstwa, a jak urodzilam to na drugi dzien od 5'rano juz.na nogi mnie stawiali i przywiezli dzidzi do opieki do konca pobytu juz zostawili, nie wspominam tego dobrze bo bol byl niemilosierny a tu.jeszcze.pelna.pielegnacja dzieciatka i nauka karmienia, teraz szykuje sie na sn chce poprostu tego doswiadczyc i porownac:), tyle dobrze ze u nas na drugi dzien maz nie ma zbytnich ograniczen w odwiedzinach, czy opieki nad malenstwem.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zarówno sn jak i CC ma swoje wady i zalety. Oba rodzaje porodu są obarczone różnymi ryzykami. Że mna leżała dziewczyna po CC i miała po znieczuleniu masakryczna migrenę. Ciężko było jej głowę podnieść. A druga mąż 3 dni na wózku woził bo nie dała rady chodzić ..... A inne jak tylko pozwolili wstać to śmigały po oddziale aż miło .każdy organizm jest inny.
Ja ze względu na to, że natura stworzyła nas do sn jestem zwolenniczka próbowania sn. A CC traktuje w kategoriach ratowania dziecka / matki gdy coś idzie nie tak. Szanuję jednak jeśli ktoś ślepo decyduje się na CC np po długich staraniach o dziecko czy coś takiego....

U nas zarówno po CC jak i po sn od razu dostaje się dziecko do karmiebia, opieki. Ja leżąc jeszcze że znieczuleniem miałam mała na lozku. Mąż cały czas był, pomagał a jakby nie on to ooozbe non stop biegają pytają czy coś trzeba. U nas kladIe się nacisk na to by dziecko było przy mamie cały czas od początku.

Tez dostalam dziecko zaraz po porodzie do karmienia i przytulania, wzieli je dopiero kolo23 tlumacząc, ze sie zajma zeby mama odpoczela i troche pospala bo czeka nastepny dzien wrazen, ale na pooperacyjnej maz mogl byc tylko godzinke, za to na zwyklej juz do wieczora:)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry