reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny ale poszalalam :) zjadlam śledzie w smietanie, po czym nalesniki z nutella i dżemem polane bita smietana :) a teraz dogadzam sobie prazynkami bekonowymi:)

reklama
Witajcie tez mam dzis wizyte o 17 bede cos podpytywac jak sie lekarz zapatruje na ewentualny porob sn po 2,5 roku od cc i wogole mam mnostwo pytan,

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Daj znać co gin ci powiedział o sn po CC.

Ja ierwszym córkę rodziłam sn i druga też chciałam koniecznie sn ale życie zdecydowało inaczej. I przed drugim porodem nic się nie bałam. A teraz nie wiem skąd mi się te obawy biorą...... Muszę też gina zapytac czy u nas wywołują jeśli była wcześniej cesarka. Zresztą żadnej ciąży nie przenosiłam wiem mam nadzieję że teraz też natura zadziała.

Jako osoba która ma za sobą sn i CC polecam sn próbować. To zwłaszcza do tych co nie rodziły jeszcze.

Dziewczyny ale poszalalam :) zjadlam śledzie w smietanie, po czym nalesniki z nutella i dżemem polane bita smietana :) a teraz dogadzam sobie prazynkami bekonowymi:)

Boże Jetkaa !!! Ale Mix ... [emoji3] ja to bym chyba nie przeżyła takiego połączenia [emoji13]
Naleśniki jadłam na śniadanie i drugie śniadanie [emoji41]
A zaraz kawę wypije z przepysznym parzonym [emoji48][emoji48][emoji48]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja bylam nastawiona ze chce miec Cc :) ale od jakiegos czasu mysle nad porodem Sn :)
Nie mam jakis wskazan na Cc oprocz tego ze już mialam . ale odstęp jest 4lata do nastepnego porodu ... Moj sie boi ze cos moze byc nie tak zebym miala Cc bo z synem bylo ciezko .. Ale gdzies w glowie mam ze teraz bedzie inaczej i ze dala bym rade urodzic Sn :)

Ja też 4,5 roku temu miałam cc i myślałam, ze tym razem będę mogła spróbować sn, ale jednak znów cc zaplanowane, bo niby przy cukrzycy ciążowej dzieci są większe i bezpieczniej dla nas byłaby cesarka. Po ostatniej cc długo dochodzilam do siebie, bo też cukrzyca ciążowa, a w dodatku miałam +28kg... masakra... póki co jakoś leci, bo +6kg. Przy sn też bym miała obawy, po tym jak słyszę w około jakie komplikacje mają inne kobiety... Więc może to cc jest bezpieczniejsze, pomimo strasznego i dlugiego bólu po... każda musi wiedzieć do siebie, chyba, że gin zdecyduje inaczej. Najważniejsze bezpieczeństwo ;)

Ja też 4,5 roku temu miałam cc i myślałam, ze tym razem będę mogła spróbować sn, ale jednak znów cc zaplanowane, bo niby przy cukrzycy ciążowej dzieci są większe i bezpieczniej dla nas byłaby cesarka. Po ostatniej cc długo dochodzilam do siebie, bo też cukrzyca ciążowa, a w dodatku miałam +28kg... masakra... póki co jakoś leci, bo +6kg. Przy sn też bym miała obawy, po tym jak słyszę w około jakie komplikacje mają inne kobiety... Więc może to cc jest bezpieczniejsze, pomimo strasznego i dlugiego bólu po... każda musi wiedzieć do siebie, chyba, że gin zdecyduje inaczej. Najważniejsze bezpieczeństwo ;)
Wiesz ja znioslam bol porodu sn, doszlam do 10cm rozwarcia, boli partych i syn mial glowke w kanale rodnym i byla widać wloski ale przekręcil glowe i zaczal sie dusić i dlatego byla Cc.. Więc wiem ze jestem w stanie znieść bol..
Kurcze wspolczuje tej cukrzycy :\
Ja tez w 1 ciazy 20 kg do przodu a teraz tylko 4:)

Masakra na nutelle i nalesniki nie bede patrzeć chyba z rok hehe:)ale sobie dogodzilam i juz mi lepiej :)
Co ta ciaza robi z nami hehe :)
moj to podziwial mnie jak to wszystko pochłaniam hehe:) ale jemu na sam widok tego wszystkiego niedobrze sie robilo :D

Dziewczyny ja poszłam rodzić naturalnie a wyszłam po CC i nie żałuję. Szybciutko doszłam do siebie i nic mnie nie bolało więc różnie z tymi porodami bywa. Teraz chce CC [emoji39] bo skurcze do naturalnego miałam tak bolesne że jeszcze trochę a bym po ścianach chodziła.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny te co miały cesarkę dlaczego chcecie naturalnie rodzic?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny te co miały cesarkę dlaczego chcecie naturalnie rodzic?

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym chciała:
1. Zobaczyć jak to jest ;)
2. Jednak CC to poważna operacja i jest więcej minusów CC niż sn i dla matki i dla dziecka
3. Ja długo dochodziłam do siebie po cc

Do góry