reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny ja bylam nastawiona ze chce miec Cc :) ale od jakiegos czasu mysle nad porodem Sn :)
Nie mam jakis wskazan na Cc oprocz tego ze już mialam . ale odstęp jest 4lata do nastepnego porodu ... Moj sie boi ze cos moze byc nie tak zebym miala Cc bo z synem bylo ciezko .. Ale gdzies w glowie mam ze teraz bedzie inaczej i ze dala bym rade urodzic Sn :)
Moja koleżanka 3 lata po cc teraz ustaliła że swoim gin że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu sn:) jej mąż też jest zły na jej decyzje bo boi się Ale ona jest przekonana że znacznie lepiej zniesie taki poród niż kolejną cc. Także jeśli chodzi o czas to 4 lata to spokojnie;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam na szczęście już wszystko poprane, poprasowane i poskładane w szafie w pudełkach, dodatkowo opisane co i gdzie. Nic się nie kurzy, nie brudzi i jest ok. Byłam dziś u gina po receptę i przy okazji zapytałam czy warto robić trzecie prenatalne. Powiedział, że jeśli jest wszystko ok to nie ma potrzeby, najważniejsze są pierwsze dwa badania, trzecie można odpuścić.

3jgxskjosc311c31.png

Moja koleżanka 3 lata po cc teraz ustaliła że swoim gin że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu sn:) jej mąż też jest zły na jej decyzje bo boi się Ale ona jest przekonana że znacznie lepiej zniesie taki poród niż kolejną cc. Także jeśli chodzi o czas to 4 lata to spokojnie;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Wiem wlasnie ze 4lata to super odstęp:) ale balam sie psychika chciala Cc ale teraz chce spróbować:) wiadomo mialam juz Cc i lekarzr inaczej beda patrzec podczas porodu na postęp:)

A dostałam dziś listę położnych i mam sobie jakąś wybrac, ale nawet nie wiem co mam powiedzien jak zadzwonię pod któryś z tych nr, podpowiecie coś bo to takie krępujące dla mnie.

3jgxskjosc311c31.png

Ostatnia edycja:
Ja sobie na komputerze składam meble do salonu .Mieliśmy teraz przenosić kuchnię do salonu, ale jednak na spokojnie ogarniemy to w następne wakacje, za to teraz wymienimy meble, żeby było więcej miejsca.
Z wyprawki mam dla siebie wszystko poza podkładem na łóżko i koszulą do wywalenia, a dla Krzyśka brakuje wózka, fotelika i tylko dokupię kilka pieluch i może jakieś ubrania, ale to już przy mega okazji i jak się zakocham ;)

Dziewczyny ja bylam nastawiona ze chce miec Cc :) ale od jakiegos czasu mysle nad porodem Sn :)
Nie mam jakis wskazan na Cc oprocz tego ze już mialam . ale odstęp jest 4lata do nastepnego porodu ... Moj sie boi ze cos moze byc nie tak zebym miala Cc bo z synem bylo ciezko .. Ale gdzies w glowie mam ze teraz bedzie inaczej i ze dala bym rade urodzic Sn :)

A ja mam odwrotnie. Byłam nastawiona na sn a teraz zaczęłam się bać. Zwłaszcza że u mnie będą niecałe dwa lata po CC. Mąż też na CC mnie namawia. Poczekam jak się sytuacja rozwinie, jak będzie dziecko ułożone, co z blizna, czy akcja zacznie się sama i wtedy będę decydować.

Moja koleżanka miała rozległą CC ( robiona na cito bo coś z dzieckiem na ktg wyszło nie tak) i Blizne ma dużą pionowa. Po 5 latach urodziła sn córkę. I to poród wywoływany.

Mój gin jest zdania że jak blizna ładna, dziecko dobrze ułożone i akcja sama się zacznie to trzeba próbować sn. Ja na wywoływanie się nie zgidze. Jak doturlam się do terminu to chce CC. Boje się czekać.

Coś chyba mamy już taki okres, bo ja też się powoli zaczęłam bać SN.

@Gosika88 dobrze że mówisz o położnej. Muszę dzisiaj spytać gina bo chce mieć swoją a on pracował w szpitalu w którym będę rodzić to może kogoś mi poleci :)

Ja lecę pod prysznic i jadę na 14:30 podglądnąć małą [emoji847] Denerwuje się mega już.

W nocy jak już udało mi się zasnąć to śniło mi się że byłam na usg z moją mamą i bratem i zaczęłam krwawić.
Obudziłam się spanikowana ‍♀️ hihi

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie tez mam dzis wizyte o 17 bede cos podpytywac jak sie lekarz zapatruje na ewentualny porob sn po 2,5 roku od cc i wogole mam mnostwo pytan,

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wogole z wyprawka jestem w tyle musze liste zrobic moze dzis po wizycie jak sie troche udpokoje cos pozamawiam bo ze szpitalnych rzeczy i pielegnacyjnych to tylko chusteczki i krem na odparzenia i do kapieli i tyle.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry