reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Katherine - ciąża [emoji23] nie no żartuje, jak cię to martwi zapytaj lekarza ... Pewnie nic poważnego, ale wątpię by któraś z nas podjęła się diagnozy. U jednej podobne objawy mogą znaczyć coś zupełnie innego niż u drugiej.

U nas sól fizjologiczna wystarczyła na ropiejące oczko ale u 1,5rocznego dziecka, u maluszka kropi się chybaby profilaktycznie - co ? Bo nie pamiętam. Wiem że właśnie gazikami jałowymi każde oczko osobno przegotowaną woda od zewnątrz do noska się wieczorem przy kąpieli przemywa. Tzn tak mnie nauczyli w szkole rodzenia i tak robiłam przy synu i problemów z oczkami nie mieliśmy.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Katherine - ciąża [emoji23] nie no żartuje, jak cię to martwi zapytaj lekarza ... Pewnie nic poważnego, ale wątpię by któraś z nas podjęła się diagnozy. U jednej podobne objawy mogą znaczyć coś zupełnie innego niż u drugiej.

U nas sól fizjologiczna wystarczyła na ropiejące oczko ale u 1,5rocznego dziecka, u maluszka kropi się chybaby profilaktycznie - co ? Bo nie pamiętam. Wiem że właśnie gazikami jałowymi każde oczko osobno przegotowaną woda od zewnątrz do noska się wieczorem przy kąpieli przemywa. Tzn tak mnie nauczyli w szkole rodzenia i tak robiłam przy synu i problemów z oczkami nie mieliśmy.

Zgadza się :)

Dzisiaj kończymy 28tc :)

Ja kupiłam wodę morską w sprayu do noska i sól fizjologiczną do przemywania oczu.

Mam rożek zwykły, bez udziwnień, chociaż w szkole rodzenia odradzają. Zamierzam go mało używać, tylko na początku by dojść do wprawy w trzymaniu bobaska :)

Aspirator do nosa kupuję na baterie. ;)

@kamilaasami co do imienia to Wam ma się podobać, więc głosu nie zabieram :)

Na następnej wizycie zamierzam zapytać ile już waży maleństwo, bo nie za każdym razem lekarz mi to mówi ;)

Cześć dziewczyny, my dzisiaj po glukozie, nie było tak źle nawet mi smakowało [emoji23]wyniki pewnie za 2-3 dni, więc narazie nie wiemy co i jak :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas tak zazwyczaj 1-2dni,może przez internet będę mogła po południu sprawdzić sobie, nie wiem[emoji12]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Fakt, może to ciąża :-) :)

Tez mam wizytę 1 marca :)

Kurcze, dziwnie mi ta glukoza wyszła - po godzinie i dwóch mam taki sam wynik [emoji55] nie wiem co to oznacza [emoji53]
Na czczo 88 mg/dl
Po 1 godzinie 99 mg/dl
Po 2 godzinach 99 mg/dl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurczę tak Was czytam i zdaje sobie sprawę, że jeszcze dużo muszę się nauczyć ‍♀️ O pielęgnacji dzidzi (przebywaniu oczek np) nie wiedziałam w ogóle! Przeraża mnie to co raz bardziej [emoji20]

@Angela3aa ja poznaje wagę zawsze na wizycie

@Katherine ja też mam jakieś dziwne jazdy w nocy. Cała się pocę, budzę zalękniona, dłonie i ręce cały czas mi cierpną itd. Chyba psychiczne aspekty ciąży [emoji39]

@mono jak u Ciebie? Ok ? [emoji3]
Ja na glukozę ostatecznie idę jutro [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Blondynka coś czuję że ci się nie podoba dlatego nie chcesz powiedzieć [emoji13] heh

U nas wyniki też szybciutko są ale ja ich nie odbieram bo jakiś u nas zwyczaj jest że poradnia K sama się o nie troszczy i odbierają za pacjentki. Ja dostaje tylko informacje na kolejnej wizycie u gin czy wszystko w porzadku. Chociaż gdybym chciała zobaczyć to pewnie by mi dali ale jak wszystko ok to mi się nie chce nigdy zagłębiać.

Do góry