reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dzięki za podpowiedz - dla świetego spokoju podjadę do apteki i kupię.

@caltha ile płaciłeś za spotkanie? - tak z ciekawości pytam [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
We Wrocławiu chyba 150zł, w sobotę 5h- było o przewijaniu, kąpieli, jak ubierać, jak nosić, troche o chustowaniu, o kosmetykach naturalnych

Kurczę tak Was czytam i zdaje sobie sprawę, że jeszcze dużo muszę się nauczyć ‍♀️ O pielęgnacji dzidzi (przebywaniu oczek np) nie wiedziałam w ogóle! Przeraża mnie to co raz bardziej [emoji20]

@Angela3aa ja poznaje wagę zawsze na wizycie

@Katherine ja też mam jakieś dziwne jazdy w nocy. Cała się pocę, budzę zalękniona, dłonie i ręce cały czas mi cierpną itd. Chyba psychiczne aspekty ciąży [emoji39]

@mono jak u Ciebie? Ok ? [emoji3]
Ja na glukozę ostatecznie idę jutro [emoji39]

Hej to jutro razem będziemy się męczyć też zamierzam w końcu to wypić.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Blondynka coś czuję że ci się nie podoba dlatego nie chcesz powiedzieć [emoji13] heh

U nas wyniki też szybciutko są ale ja ich nie odbieram bo jakiś u nas zwyczaj jest że poradnia K sama się o nie troszczy i odbierają za pacjentki. Ja dostaje tylko informacje na kolejnej wizycie u gin czy wszystko w porzadku. Chociaż gdybym chciała zobaczyć to pewnie by mi dali ale jak wszystko ok to mi się nie chce nigdy zagłębiać.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Alicja m się bardzo podoba i też je rozważamy, Kornelka już się przyzwyczaiła i mówi do brzucha Alicja no ale jeszcze trzeba wiedzieć że to napewno dziewczynka. We wtorek się wyjaśni mam nadzieję.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

A my mamy problem bo syn przyzwyczail się do imienia Oskar :) a jak ma byc dziewczynka to bedzie Lenka i nie chce on lenki tylko Oskara hehe:)

No zobaczymy - ja chciałam na początku chodzić do szkoły rodzenia; mój D nalegał wręcz na to.
Ale teraz nie wiem czy jest sens i czy w ogóle zdążę - bo w szpitalu to 10 tygodni, i kurs który tak się zaczyna, że mój skończy prace i zdąży przyjechać po mnie i razem pojedziemy zaczyna się w połowie marca. Już teraz mi ciężko się robi powoli przez ten kręgosłup, a co dopiero za miesiąc. Nie wiem jak to z tą szkołą rodzenia będzie.

Dziewczynki może dziwne pytanie ale coś mnie niepokoi. Po czyn poznać, że sączą się wody płodowe?
Kurczę od wczorajszego wieczoru mam bardzo rzadką wydzielinę z pochwy. I nie są to upławy [emoji849] Zaczynam się zastanawiać czy coś się z tym nie dzieje. Malutka jest aktywna więc z nią raczej wszystko ok.
Wizytę dopiero mam w poniedziałek. [emoji21]

Ja nas zapisalam do szkoly rodzenia, choc sama czuje juz ze wszystko wiem, to dla komfortu meza - bo to co dla mnie oczywiste, np sterylizacja, kolki, przechowywanie mleka, masci itp - dla niego takie moze nie byc, a w pierwszych dniach pologu moze troszke wiecej na niego spasc obowiazkow :)

Hej wyniki na czczo mam 62,74. Po godzinie 76,59,a po dwóch 54,29.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wody to nie są na szczęście [emoji3] Po prostu chyba takie dni troszkę bardziej mokre [emoji5] Także mi ulżyło [emoji847]

@nknatalia to powodzenia i Tobie [emoji3] Ja już kupiłam wodę delikatnie gazowaną (pamietam któraś z Was polecała, że pomaga przetrwać) [emoji41] I nastawiłam się, że jutro dam sobie to zrobić - chociaż boje się jak cholera [emoji39]

Leniwy dzień mam dzisiaj ‍♀️

Do góry