reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mb nic się nie martw, będziemy ratować jakby się coś działo a z codzienną pielęgnacja dasz sobie spokojnie radę. Mnie dużo rzeczy zaskoczyło pomimo szkoły rodzenia. Byly takie rzeczy o których nie miałam bladego pojęcia. Na początku było mi bardzo trudno z karmieniem, ale mieć wsparcie to już połowa sukcesu. Mąż jest dla mnie ogromnym odciążeniem chociaż to było też jego pierwsze dziecko pomagał dzielnie: myl butelki, wyparzal smoczki, kąpał synka. Niby nic a zebrane razem ma ogromne znaczenie. Z resztą co tu pisać jak wróciłam na studia to mały miał pół roku a mąż zostawał z nim praktycznie cały weekend. Teraz będzie zostawał z dwójką [emoji12]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No zobaczymy - ja chciałam na początku chodzić do szkoły rodzenia; mój D nalegał wręcz na to.
Ale teraz nie wiem czy jest sens i czy w ogóle zdążę - bo w szpitalu to 10 tygodni, i kurs który tak się zaczyna, że mój skończy prace i zdąży przyjechać po mnie i razem pojedziemy zaczyna się w połowie marca. Już teraz mi ciężko się robi powoli przez ten kręgosłup, a co dopiero za miesiąc. Nie wiem jak to z tą szkołą rodzenia będzie.

Dziewczynki może dziwne pytanie ale coś mnie niepokoi. Po czyn poznać, że sączą się wody płodowe?
Kurczę od wczorajszego wieczoru mam bardzo rzadką wydzielinę z pochwy. I nie są to upławy [emoji849] Zaczynam się zastanawiać czy coś się z tym nie dzieje. Malutka jest aktywna więc z nią raczej wszystko ok.
Wizytę dopiero mam w poniedziałek. [emoji21]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No zobaczymy - ja chciałam na początku chodzić do szkoły rodzenia; mój D nalegał wręcz na to.
Ale teraz nie wiem czy jest sens i czy w ogóle zdążę - bo w szpitalu to 10 tygodni, i kurs który tak się zaczyna, że mój skończy prace i zdąży przyjechać po mnie i razem pojedziemy zaczyna się w połowie marca. Już teraz mi ciężko się robi powoli przez ten kręgosłup, a co dopiero za miesiąc. Nie wiem jak to z tą szkołą rodzenia będzie.

Dziewczynki może dziwne pytanie ale coś mnie niepokoi. Po czyn poznać, że sączą się wody płodowe?
Kurczę od wczorajszego wieczoru mam bardzo rzadką wydzielinę z pochwy. I nie są to upławy [emoji849] Zaczynam się zastanawiać czy coś się z tym nie dzieje. Malutka jest aktywna więc z nią raczej wszystko ok.

Papierek lakmusowy z apteki i w majtki ;)

Co do szkoły rodzenia. Mój nie chodził, bo w delegacji, ale chciałam żeby miał w sobie pewność co i jak robić. Kupiłam mu (nam) jedno spotkanie w weekend- dotyczace pielęgnacji noworodka- polecam

Mb nic się nie martw, na pewno nic się nie dzieje ale jak masz nie spać przez to w nocy to w aptece są takie paski żeby sprawdzić czy to są wody czy nie.

Blondynka ufff bo myślałam że gorzej [emoji12] z tym mogę żyć [emoji16] hihi

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka. Jak mi się sączyły wody to ciężko było odróżnić od zwykłych upławów poza tym, że było więcej i bardziej wodniste. Także polecam sprawdzić. Nie wiem jak w przychodni ale w szpitalu na IP mają takie testy specjalne.

Co do szkoły rodzenia to ja nie będę chodzić. Muszę leżeć w domu a przygotowuję się sama - czytam, rozmawiam z mamą i przyjaciółkami dzieciatymi :)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki kolor musi mieć taki papierek lakmusowy gdyby się wody sączyły?
Zamówię na allegro, bo sa mega tanie. W razie "W" będę badać ;)

Dzięki za podpowiedz - dla świetego spokoju podjadę do apteki i kupię.

@caltha ile płaciłeś za spotkanie? - tak z ciekawości pytam [emoji16]

reklama
Do góry