reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@Jetkaa no właśnie weź tu sobie odmów jak się chce haha, dla mnie zgubna jest wieczorna tabliczka czekolady[emoji23]ale nie potrafię zjeść kilka kostek. Jak juz zacznę to do końca

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
5kg na plusie na tym etapie to nie duzo :)) więc spokojnie :)
Ja jak kupuje czekolade to 1 dla mnie bo zjem cala. A druga dla mojego D zeby zjesc razem z nim hehe :) wiec tez kawalka nie zjem tylko cala tabliczke :) choc ostatnio mi przeszło na slodkie, teraz bardziej jogurty cieple zupy :)

@Gosika88, ja na bebi i na hipp i fajne rzeczy przyszły [emoji6]
Ja nie jestem zwolennikiem szczepień.. syn nie dostał nic dodatkowego, a obowiązkowe też nie wszystkie. Jak dokładają coś nowego to ja jestem przerażona.. teraz będziemy mieć ciężki temat przy drugim.. mój mąż też się szczepień boi.. temat rzeka i każdy ma swoje zdanie także nie chce się na ten temat rozpisywać [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A co tam masz? Bo mi 4lata temu przysłali w sumie śmieci hihi

@szczesliwa66 tak weszły do obowiązujących szczepień
Ulotki standardowo i taka szmatke-przytulanke z minky. Jak dają darmo to biorę

3jgxskjosc311c31.png

Oczywiście kazda ma swoje zdanie co do szczepien wychowywania itp i moim zdaniem nie ma co krytykowac czy nagabywac do swojego zdania lecz uszanowac decyzje..

Ja np bede szczepic tymi obowiązującymi i niektore dodatkowe...

Mb a czego się boisz ? Tak z ciekawości oczywiście pytam ... Bo dla mnie nie szczepić dziecka to abstrakcja więc chciałabym tak chociaż troszkę próbować zrozumieć. Ja synka szczepiłam, ale płatnymi i sobie bardzo chwale. Na pneumokoki i rota też szczepiłam bo wiedziałam że będzie żłobkowy. Teraz corcie też będę szczepic identycznie. Jeszcze się tymi pneumo darmowymi nie interesowałam ale mam znajoma w sanepidzie zajmująca się powikłaniami poszczepiennymi i zapytam co lepiej wziąć i to wybiorę bez względu na koszt. Zawsze becikowe można na to przeznaczyć.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po glukozie, wypilam ok ale zmulona dalej jestem, ogarne cos domek i jakies przekaskina wieczor dla rodzinki i leze z nogami do gory:). Jakos ta druga ciaza dla mnie lepsza pod tym wzgledem ze bardziej lajtowo podchodze do obowiazkow domowych powoli bez stresu i tez sie zrobi, wazne zeby mi sie chcialo:). Ja szczepilam wszystkimi bezplatnymi radzilam sie kilku osob a przekonala mnie kuzynka co pefagogike wczesnoszkolna studiowala, dawala przyklady ze te dodatkowe wlasnie nie do konca przebadane, a to.co ogolne juz tak.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie - to samo dostałam [emoji39]

Ja jestem przeciwnikiem szczepień - boje się ich. Zobaczymy jak będzie z Zuzą

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To widzę poskąpili. Szkoda dane udostępniać

U mnie dziś 90dni do końca

Załączniki

• Screenshot_2018-02-03-12-26-58-915_app.dzieciowomi.pregcal.pl.jpg
    Screenshot_2018-02-03-12-26-58-915_app.dzieciowomi.pregcal.pl.jpg
    172,9 KB · Wyświetleń: 94
reklama
@caltha, moje dane i tak już mają bo przy Kubie zakładałam konto więc już po fakcie [emoji23] z hipp dostałam chusteczki nawilżające, plakietkę do auta i takie tam ulotkowe pierdoły [emoji6]
Co do szczepień to tak jak pisze @Jetkaa, ja nikogo nie osądzam i boli mnie jak ktoś krytukuje osoby decydujące się na brak szczepień. Są kraje w których jest dobrowolność wyboru i epidemii nie mają. Chciałabym właśnie taką dobrowolność. Mam znajomą, która świadomie nie szczepi dwóch synów i naprawdę okazy zdrowia.. znam przypadki i w jedna i w druga stronę.. sama się waham.. na pewno będę przedłużać ile się da.. w Skandynawii pierwszą dawkę szczepienia dziecko dostaje po ukończonym 3 miesiącu życia, a u nas ładują już w pierwszej dobie.. to mnie naprawdę zastanawia i przeraża.. syna mam alergika, z AZS i czasem naprawdę nachodzą mnie myśli, jakby to było gdybym go nie zaszczepiła.. ja mam straszy mętlik w głowie [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry