reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja mieszkam w Lublincu, mała miejscowość, 60 km od Katowic. Rodzic będę w Pyskowicach, mam do szpitala ok 30 km, to z kolei jest niedaleko Gliwic.
Ja mam czasami intensywne dni tych ruchów, tak że aż czasem mnie to zaskakuje, że mały ma tyle siły, czasem trochę lżej :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do kliniki Arciszewskich to słyszałam że odsyłaja do innych szpitali gdy zaczyna się wcześniej akcja niż było ustalone. I nie ważne że się chodziło do nich na wizyty. Nie mają chyba neonatologii.
I teraz sobie wyobraź że będę jeździć na wizyty 200 km a później jak już będę rodzić to powiedzą że nie mają miejsc albo jest po prostu za wcześnie... Oj dziwne to wszystko jest... jeszcze gdybym mieszkała ma miejscu to inaczej...
A ceny wizyt mają takie jak na stronie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzie planujesz rodzic? :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
K- ce, Łubinowa, jak poprzednio :)

Co do ruchów - poczułam na wysokości 13-14 tyg, a teraz to już Mała robi rewolkę, czuje i Tata i Siostra, jak leżę i siedzę dostaję kopniaczki...
miejsca różnie - raz do środka a raz na zewnątrz i po bokach, nie lubi jak leżę na boku - nieważne którym, wtedy hopsasa :D

W pn połówkowe, w pracy (szkoła) wygonili mnie już na L4, nawet dobrze, bo w rejonie dzieciaki załapały bostonkę a i szkarlatyna szaleje, będę mieć czas na spokojne opracowanie strategii wyprawkowej, codzienne spacery i zajmowanie się Starszą Siostrą Brzucha :)

Ostatnia edycja:
I teraz sobie wyobraź że będę jeździć na wizyty 200 km a później jak już będę rodzić to powiedzą że nie mają miejsc albo jest po prostu za wcześnie... Oj dziwne to wszystko jest... jeszcze gdybym mieszkała ma miejscu to inaczej...
A ceny wizyt mają takie jak na stronie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tego nie wiem. Ja do nich nie chodzę.

@Klaudia_i_nikodem nie chcialas rodzic w Lublińcu? Odremontowana porodowka, mam kilka znajomych ktore tam rodzily i byly zadowolone z opieki
Lubliniec odpada, ja znam kilka przypadków, które chwalą sobie ten oddział,ale generalnie jest tam mega słabo.... bez znajomosci mogą na prawdę duża krzywdę zrobić... :/ mam znajoma z niedotlenionym dzieckiem przy porodzie, była skierowana na cesarkę, mimo wszystko czekali tak długo ze nastąpiły komplikacje....

Napisane na iPad w aplikacji Link do: Tapatalk

reklama
Do góry