reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja mieszkam w Lublincu, mała miejscowość, 60 km od Katowic. Rodzic będę w Pyskowicach, mam do szpitala ok 30 km, to z kolei jest niedaleko Gliwic.
Ja mam czasami intensywne dni tych ruchów, tak że aż czasem mnie to zaskakuje, że mały ma tyle siły, czasem trochę lżej :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do kliniki Arciszewskich to słyszałam że odsyłaja do innych szpitali gdy zaczyna się wcześniej akcja niż było ustalone. I nie ważne że się chodziło do nich na wizyty. Nie mają chyba neonatologii.
I teraz sobie wyobraź że będę jeździć na wizyty 200 km a później jak już będę rodzić to powiedzą że nie mają miejsc albo jest po prostu za wcześnie... Oj dziwne to wszystko jest... jeszcze gdybym mieszkała ma miejscu to inaczej...
A ceny wizyt mają takie jak na stronie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gdzie planujesz rodzic? :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
K- ce, Łubinowa, jak poprzednio :)

Co do ruchów - poczułam na wysokości 13-14 tyg, a teraz to już Mała robi rewolkę, czuje i Tata i Siostra, jak leżę i siedzę dostaję kopniaczki...
miejsca różnie - raz do środka a raz na zewnątrz i po bokach, nie lubi jak leżę na boku - nieważne którym, wtedy hopsasa :D

W pn połówkowe, w pracy (szkoła) wygonili mnie już na L4, nawet dobrze, bo w rejonie dzieciaki załapały bostonkę a i szkarlatyna szaleje, będę mieć czas na spokojne opracowanie strategii wyprawkowej, codzienne spacery i zajmowanie się Starszą Siostrą Brzucha :)

Ostatnia edycja:
I teraz sobie wyobraź że będę jeździć na wizyty 200 km a później jak już będę rodzić to powiedzą że nie mają miejsc albo jest po prostu za wcześnie... Oj dziwne to wszystko jest... jeszcze gdybym mieszkała ma miejscu to inaczej...
A ceny wizyt mają takie jak na stronie?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tego nie wiem. Ja do nich nie chodzę.

@Klaudia_i_nikodem nie chcialas rodzic w Lublińcu? Odremontowana porodowka, mam kilka znajomych ktore tam rodzily i byly zadowolone z opieki
Lubliniec odpada, ja znam kilka przypadków, które chwalą sobie ten oddział,ale generalnie jest tam mega słabo.... bez znajomosci mogą na prawdę duża krzywdę zrobić... :/ mam znajoma z niedotlenionym dzieckiem przy porodzie, była skierowana na cesarkę, mimo wszystko czekali tak długo ze nastąpiły komplikacje....

Napisane na iPad w aplikacji Link do: Tapatalk

reklama
Do góry