reklama
Największe apogeum mdłości/ wymioty osiągają w 9/10 tygodniu, kiedy to poziom hcg jest najwyższy. Potem już powinny słabnąć. A w 2 trymestrze w ogóle sobie odejść.Licze na to, ze juz niedlugo nam to minie i bedziemy mogly sie cieszyc ciążą jak nalezy [emoji17]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Żesz...musiałaś o tych jajkach. Już wiem co zjem na 2 śniadanie.Hej, pospałam dzisiaj do 10
chodzą za mną 4 dzień jaja w majonezie, w końcu ugotowałam jaja, wyjmuję majonez - aż dwa w zapasie i pech chciał, że oba przeterminowane. Płakać mi się chce.
A jajka na miękko to możemy?
Klaudyna, wiele dziewczyn plamiło w ciąży, nawet do 20 tygodnia a potem urodziły zdrowe bobasy :-) Będzie dobrze!dadzi w sumie nic konkretnego, bo przyczyn moze byc wiele. Przemeczenie, jakies podraznienie w srodku i krew mogla zalegac i teraz jest brunatne brudzenie...
Ulzylo mi jak zobaczyłam Skarbka na usg, poplakalam sie i uspokoilam ze jest ok, ale po 2 dniach znow sa obawy skoro brudzenie dalej jest.
Czekam teraz na obchód, moze cos sie dowiem, ale od tych lekarzy ciezko cokolwiek konkretnego sie dowiedziec
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wszystko konsultuje z lekarzem. Może to tylko otarcie, ale lepiej skonsultować.Znalazłam właśnie w śluzie jedną długą nitkę krwi. Poza tym nic później nie było. Co to może znaczyć? Lecieć do lekarza czy się nie przejmować i zobaczyć czy to się rozwinie?
A mialas wcześniej badania na toxo ? Wiesz z czego sie to wzielo ? Masz koty albo ogrodek. Mi wyszla negatywna toxo i strasznie sie jej obawiam, myje ręce co 5 min i dezynfekowuje wszystko w domu, klamki, wylaczniki itd...Hej laski u mnie tak sobie byłam wczoraj na wizycie;/ z maluszkiem wszytsko ok ale ja mam toxoplazmoze od wczoraj rycze mam skierowanie do poradni chorób zakaźnych zraz będę dzwonić bo od 9
Nie przejmuj sie. Wszystko bedzie dobrze. Ważne ze wykryli
dadzi
Moderatorka
st17- ja bym szła. Ale nie straszę Cię, po prostu uważam, że spokojniej będziesz się czuła jak sprawdzisz o co chodzi.
Ja jadłam jaja na miękko. W ogóle uwielbiam jajka w tej ciąży, mogłabym jej jeść non stop.
Ja dzisiaj czuję się (jak na razie) rewelacyjnie, posprzątałam mieszkanie, lecę teraz do sklepu. Mam nadzieje, że to oznaki zbliżającego się drugiego trymestru.
Dziś na obiad u mnie makaron razowy penne z soczewicą w pomidorach
Ja jadłam jaja na miękko. W ogóle uwielbiam jajka w tej ciąży, mogłabym jej jeść non stop.
Ja dzisiaj czuję się (jak na razie) rewelacyjnie, posprzątałam mieszkanie, lecę teraz do sklepu. Mam nadzieje, że to oznaki zbliżającego się drugiego trymestru.
Dziś na obiad u mnie makaron razowy penne z soczewicą w pomidorach
reklama
Dziewczyny, ja już po badaniu usg genetycznym. Wszystko dobrze. Pappa wykazała niskie ryzyko urodzenia dziecka z chorobą genetyczną. Tylko łożysko na przedniej ścianie.
Rezygnuję ponadto z lekarza na NFZ. Strasznie mnie wkurzył w poniedziałek. Czeka się u niego 1,5 h bo takie opóźnienia a dysponuje niewystarczającą wiedzą do tego jest nieogar i masakra.
Rezygnuję ponadto z lekarza na NFZ. Strasznie mnie wkurzył w poniedziałek. Czeka się u niego 1,5 h bo takie opóźnienia a dysponuje niewystarczającą wiedzą do tego jest nieogar i masakra.