reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny ja w szpitalu na obserwacji. Odszedl mi czop zabarwiony krwią i miałam skurcze co 2,5min trwające 30 sekund. No i mały od czasu skurczów ruszył się może ze 2 razy więc mało. Zbadali mnie to rozwarcie na 1.5cm,ktg takie sobie bo mały się prawie nie ruszal,z usg wyszło,ze waży 3200 no i zostawili mnie na obserwacji czy skurcze się rozwina i jak mały się będzie zachowywał. Pielęgniarki takie miłe jakby za karę tu siedziały,lekarka młoda i taka rozgadana,ze w sumie nic nie wiem. Pozostaje czekać i mieć nadzieję na rozwinięcie akcji albo jutrzejszy wypis do domu.

reklama
Ojej ale się dzieje :)
Marta gratulacje szczęśliwa Mamo. Ale Wam szybko poszło - extra :) "zazdroszczę :)
Klaudia trzymaj się Kochana. I tak Cię podziwiam, że tak świetnie dajesz sobie radę i wierzę, że wszystko się jakos pouklada.
Ktoś pisał o zapachu benzyny? Boże mój ulubiony. Mogłabym spać z karnistrem albo na stacji benzynowej. Zapowiedziałam Kamilowi że jak będziemy jechać na porodowke to najlepiej jakby przez całą drogę dał mi wachac benzynę to będę spokojna :D
No właśnie moja Klaudia też ostatnio mało się rusza i zaczęłam się martwić. Ale to jednak chyba normalne. Teraz właśnie bardziej się przeciąga niż kopie...

Dziewczyny ja w szpitalu na obserwacji. Odszedl mi czop zabarwiony krwią i miałam skurcze co 2,5min trwające 30 sekund. No i mały od czasu skurczów ruszył się może ze 2 razy więc mało. Zbadali mnie to rozwarcie na 1.5cm,ktg takie sobie bo mały się prawie nie ruszal,z usg wyszło,ze waży 3200 no i zostawili mnie na obserwacji czy skurcze się rozwina i jak mały się będzie zachowywał. Pielęgniarki takie miłe jakby za karę tu siedziały,lekarka młoda i taka rozgadana,ze w sumie nic nie wiem. Pozostaje czekać i mieć nadzieję na rozwinięcie akcji albo jutrzejszy wypis do domu.
Wszystkie chyba za karę tam siedzą w weekend majowy :/ a Ty musiałaś sobie wybrać taki dzień na wypadniecie czopa akurat gdzie to wszyscy robią grille? Jak mogłaś im głowę dziś zawracać :p
dawaj znać co u Was.

Karlik tak to ja zamawiałam buty na Ali. :) jakos je tam znalazłam :) i może podróbki może oryginalne nie wiem no niczym od oryginalnych się nie różnią a firmę miały zaklejona. Ważne, że wygodne i noga się nie poci i jak narazie się nie rozwalily :) a wiec nie żałuję. :)

A ja się pochwalę że dzisiaj byliśmy na sesji w ogrodzie botanicznym :) i Pani nam zrobiła ok 300 zdjęć i ok 100 ma nam obrobić ale resztę całą też nam wyśle :) za jedyne 150 zł. Można,? Można... :) zobaczymy jaki będzie efekt ale sesja w 9 miesiącu to już wysiłek straszny.

@myszkax33 to chyba rodzimy!!!!!!! :rofl:

Ochraniacz na materac do łóżeczka - dopiero w czasie odpieluchowania :D Wcześniej nie był nam potrzebny :)

My zmierzylismy ostatnio wilgotność w domu i wyszła na poziomie 35% - 40%... Za niska, stą poranne katary Hani czy języki nasze przyklejone do podniebienia... Macie jakieś sprawdzone nawilżacze powietrza??

Taak, minęła czwarta, dzień dobry, ja już po śniadaniu, Mała pierwszy raz od dawna miała świrowanie nocne...
Nie rodzę.
Dotrwałyśmy do maja, Kochane!!! Teraz się zacznie :)

Ostatnia edycja:
Myszka to powodzenia !!!! u Mnie sie Mała mało ruszala jak juz byla gotowa do wyjscia :) dzień minął oki wczoraj jedyne co to faktycznie obkurczanie macicy boliiiiii.....oj boli....ale przy pierwszym dziecku tego nie miałam....jedyne co to obserwujcie ile z Was wylatuje po bo mi było podejrzane że duzo i dostałam kroplowke na czyszczenie bo za dużo krwawilam....ale myślę ze oki juz...Mała ssie....niewiem czy pije ale ssie i ssie :)
Oj i nie mogłam Was czytać bo smaka na lody robilyscie :)

reklama
Do góry