reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja moje wszystkie wyniki mam w teczce mysle ze dla meza to nie problem je zabrac. Ile tygodni przed pakujecie sie do szpitala??

reklama
Ja moje wszystkie wyniki mam w teczce mysle ze dla meza to nie problem je zabrac. Ile tygodni przed pakujecie sie do szpitala??
Koło 35 tygodnia myślę, że się spakuje.

Maui, oj tak, to może być problem. Mój mąż dał ratownikowi nie tę teczkę co trzeba ostatnio. I ratownik mi coś czyta w karetce, a ja w szoku skąd on to ma... Ja mówię do neigo: zła teczka!! Po powrocie ze szpitala przełożyłam wszystko do innej i podpisałam ładnie.

Mój M. też niezbyt się interesuje. Ale tak samo jak któraś z was pisała powiedziałam mu ostatnio że jedna z dziewczyn w 30 urodziła i widziałam że go to kopnęło. Także my już wyprawy domykamy, w sumie brakuje mi tylko pampersow i materaca do łóżeczka.

Wioleta nam brakuje łóżeczko, materac do kołyski, pościeli nie mam żadnej, pampersy. i ogólnie ogarnięcia pokoju dla Maluszka.
Dzisiaj zamówiłam z allegro koszule dla mnie i parę rzeczy dla Kuby oraz na gemini kilka rzeczy domówiłam sobie.

O jaaaaa laski:-D
Serio????
Oni są z Marsa:laugh2:
Ja w szufladzie poukładałam ciuszki a na nich kartki z rozmiarami:-D bo jakby M miał mi coś do szpitala podrzucić albo dziecię było nie 56 tylko 62 to żeby znalazł:biggrin2:
Nawet z nim o tym nie rozmawiałam :-D
W ostateczności jak się zamota wyślę go do tesco po paczkę śpiochów albo bodziaków -wypierze, wysuszy, wyprasuje i gotowe -jakoś nie mam spiny:laugh2:

On jedynie powiedział gdzie mają stać spakowane torby do szpitala bo on w ferworze walki tam będzie szukał no i że od 27.04 nie pracuje tylko czeka na córkę.
No ale fakt, że tydzień jechał na szmacie od rana do nocy ogarniając gniazdo jak miałam wene -gotuje, pomaga, jest kochany:-D:-D:-D

Ja zrobiłam listę "ostatków" -same pierdoły no i dziś usiadłam i myślę -na co mi pościel???? Przy córce używałam jak miała kilka miesięcy -najpierw spała w rożku, później takim specjalnym.śpiworku do spania -więc skreśliłam pościel;-) ;)
Tuż przed porodem kupię staniki do karmienia -mam 3 ale jakieś takie niewygodne:baffled: nie wiem...

No i czekamy:biggrin2: ale mam cykora:-D:-D:-D

dziewczyny mam takie pytanie jak spotykalyscie sie z polozna to co wam
Robila i o czym zescie rozmawiali? Do mnie przyjdzie we wtorek i tak sie nad tym zastanawiam :p

Boliwia w 37 tc ale malutki 1800 gram.

Maui nie wiem o co chodzi z facetami ale mój ma to samo. Leży cos przed nim a on pyta gdzie to jest?

Plucik ja jestem od 2 tygodni spakowana do szpitala :D

Dziewczyny w pierwszej ciąży w 33 tc wylądowałam na patologii ciąży to mój się nagle ogarnął „ranyboskieolaboga” i zaczął działać z pokoikiem młodego :D

reklama
A ja dzis dzwoniłam do mojej przychodni i zapytałam położną o wizyty w czasie ciąży to sie dowiedziałam, że oni tego nie praktykuja i ma pewno w całym mieście nigdzie...wiedzą , że wyszła taka ustawa, że od 28 tyg można ale tego nie robią. Po porodzie dopiero od 4 do 9 wizyt.

Mój wziął sie za pokoik sam, lóżeczko stoi i dziś komodę skręca... ale ja byļam 7 tyg w szpitalu i sie boi.

Aaa posiew w końcu jałowy! Huraaa

Ostatnia edycja:
Do góry