reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dzień dobry :) widzę, że nie tylko mnie pogoda nie nastraja pozytywnie. Wszystko mnie dzisiaj drażni. W nocy tez obudziły mnie koszmary, które w ciąży zdarzają się notorycznie.

Co do wagi, to ja się nie sugeruje, bo moja Mała miała ważyć ponad 4 kg, tak wykazywały dwa aparaty usg, a ważyła 3400. Miała dość duży brzuszek, pewnie dlatego waga była sfałszowana.

reklama
Pogoda okropna tez mam dola... :( mama mnie odwiedzisla dzis ale pojechała juz , moj mąż w pracy i siedzę sama :(
Wizytę mam dopiero 8 marca mam nadzieje ze ok wszystko :) ale juz bliżej niż dalej :) moja lalka rusza sie kopie w zebra ale tak delikatnie do wytrzymania :)

Osiągnęłam szczyt lenistwa... tak bardzo nie chciało mi się iśc do sklepu po makaron, że zrobiłam sama w domu hehe
O ja naiwna myślałam, że u pediatry można wszystko załatwić... a ona mnie wysłała z dzieckiem o alergologa, dermatologa, laryngologa dobrze że w lux med terminy ludzkie.

Jeśli chodzi o żelazo -ja na anemię miałam przepisane Szelazo -na opakowaniu jest 1x1 a lekarz powiedział zeby brać 3x1 bo inaczej nie ma sensu.
Odkąd postawiłam na koktajl szpinakowy (szpinak świeży, banan, jabłko, gruszka, pomarańcza, woda) i sok z marchwi, jabłka i buraka -to chyba już nie mam problemów z żelazem bo czuję się genialnie.

Ja mam lekarza w czwartek, zajrzymy do łobuza -wiem że leży w poprzek i jakoś chyba nie w tą stronę bo kopie mnie po pępku.

aaa ostatnio był temat jak uczyć dziecko przesypiać noc.
Rodziłam z dziewczyną z którą utrzymywałyśmy później kontakt.
Ona spała z dzieckiem w pokoju a mąż w salonie -i mała budziła jej się na cyca 8 razy:szok:
Raz zadzwoniła do mnie i mówi że to koniec -ona przechodzi na butlę, mała wstawała 12 razy na cyca, aż w końcu się porzygała 3 razy a ona już jest zmęczona i ma dość
Mówię do niej idź dziś spać do męża -odpocznij, pośpij, jak mała zapłacze to do niej pójdziesz.
Dzwoni na drugi dzień, że mała zasnęła o 20 o 21 już zaczęła się drzeć wiec ona wstała wkurzona, obróciła dziecko na plecki (bo to już był ten czas kiedy się w nocy odwracała na brzuszek) i wkurzona poszła zrobić butlę.
Wróciła z butlą.... a mała śpi i przespała do 5 rano:-D
i tak już zostało -nie spała z nią w pokoju bo się okazało, ze jak tylko mała się zaczęła wiercić to ona ją do cyca -wyrodna matka nie dawała się wyspać:-D:-D:-D:-D:-D

tak mi się własnie przypomniała historia ze spaniem:sorry:

Mój mały się wypina i mam wrażenie ze mam twardy brzuch i za chwilę jest normalny. Za trochę idę spać bo trzeba o 7 wstać a w końcu chciałabym się wyspać

Co sądzicie o takim wózku?

Załączniki

• 351374949_1_1000x700_wozek-3w1-czestochowa_rev004.jpeg
    351374949_1_1000x700_wozek-3w1-czestochowa_rev004.jpeg
    97 KB · Wyświetleń: 67
  • 351374949_1_1000x700_wozek-3w1-czestochowa_rev004.jpeg
    351374949_1_1000x700_wozek-3w1-czestochowa_rev004.jpeg
    97 KB · Wyświetleń: 60
Plucik bardzo ładny. A co to za model jesli mogę się spytać? No i jak ucho? Byłaś u lekarza?

Normalnie zła jestem na ten enelmed, bo nie mają lekarzy i ja wizyty już sobie zabookowałam na za miesiąc i na koniec kwietnia, żeby ze zwolnieniami nie było problemów. Ale z racji cukrzycy i w ogóle w tym okresie powinno chodzić się co dwa tygodnie. Ja mam jeszcze wskazania do częstszej kontroli usg ze względu na cukrzycę. I jak tak dalej pójdzie to chyba pomiędzy wizytami w enelmedzie z dwa razy będę chodziła prywatnie.

No wlaasnie nie pamietam modelu :/ jutro napisze model bo to maz wybieral i jutro mamy jechac go zobaczyc to jest nowka i nie taka droga. A ucho nie boli ale nie slysze na nie tak jak powinnam mam je zatkane a lekarza mam dopiero we czwartek...leze z corka bo ten maly szogun nie umie sama spac i ciagle warjuje

Gosia moja mama też ma opiekę z Enelmedu i często narzeka.

Śnieg zaczął tak sypać, że co się dziwić, że taka śnięta dzisiaj byłam. Jeszcze popołudniu zdrzemnęliśmy się prawie 2h ;)

Gosia Lew niech Cie wciskają do nowego lekarza. Nie daj się -oni mają jak w luxmed wolne okienka dla pacjentów Vip, dodatkowe grafiki i możliwość poproszenia lekarza o przyjęcie.
Dzwoń na infolinię, pisz do działu obsługi nie wiem jaką Ty tam masz opiekę ale ja mam infywidualnego opiekuna w luxmed i w razie problemów do niego dzwonię.
Po 1 szkoda kasy a po 2 -tak się właśnie uczą że im wszystko wolno i zaczynają świrować

reklama
Jeszcze pewnie powalczę o terminy. Bo ja mam pakiet rozbudowany, nie mam tego podstawowego.

U nas śniegu ma nie być i w sumie dobrze, bo to już marzec.

Do góry