reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Dzięki dziewczyny! No to myślę, ze na pewno przyda mi się taka wizyta, tym bardziej, ze na szkołę rodzenia chodzić nie mogę.☺

reklama
Z ta waga to ja tez niedowierzam. Zawsze jest podana jakas wartosc i obok +/- ile szacunkowo. Tyle sie historii slyszy o tym ze ktos urodzil dziecko wazace 3700 przy prognozowanym 3200 etc i na odwrot. Moja lekarka mowi ze nie waga jest najwazniejsza ale jej przyrost w czasie.

Ja mam jutro USG 3 trym. Jutro bede rowno w 29t1d. Jestem bardzo ciekawa tego USG, bo na ostatnich dwoch Mala wychodzi mala w stosunku do norm. Jest nieco powyzej 10 centyla.

Bylam dzisiaj robic mocz i morfo i uwielbiam Diagnoatyke za to ze w 5h wyniki sa juz online :) Po moich bakteriach w moczu i leukocytach ani sladu! Zazywanie furaginy zadzialalo. Wyniki krwi na granicy normy- anemia nadal jest choc zazywam codziennie 1 tab zelaza tego Tedryferonu czy cos. Mam nadzieje ze mi nie zwiekszy, bo poki co z ukladem pokarmowym jest w miare ok.

Kopia Was juz maluchy po zebrach? Ja od kilku dni mam wrazenie ze mala czyms wali w prawy gorny bok w zebra ale tak jakos dziwnie bo na zgieciu i nawet powiedzialabym ze to sa bardziej plecy anizeli brzuch;)

Jasmina różnica na usg a waga rzeczywista to nawet 500g. Przecież oni mierzą na podstawie pomiarów różnych części ciała.
Mnie mój mały też kopie po żebrach.

Jasmina, ja też biorę Tardyferon. :) na anemię. Z ciekawostek ci powiem, że jeśli np. robisz sobie sok z buraka, to daj tam jeszcze sok z cytrusa, bo żelazo ładnie i lepiej się wchłania w obecności wit. C.

Kurde moja mała w sumie to bardziej sie ślizga po brzuszku. Nie kopie- czasem czuje ja nisko w podbrzuszu, czasem po prawej stronie brzucha, czasem jak teraz czuje znaki pod żebrem. Zastanawiam sie jak jest ułożona, bo na ostatnim usg była ulozona główka w dół... A jak ona tak co rusz zmienia miejsca to moze jeszcze sama nie wie jak chce sobie leżeć :D grunt, że sie wypycha:)

Ja też biorę Tardyferon ale po nim mam mega wzdęcia :( Ale wy dziewczyny produkujecie tych postów :D Ja na usg zapisałam się w następnym tyg i będzie to już 32. Mam nadzieję, że mała jest już główką w dół bo ruchy czuje albo bardzo nisko albo po bokach a czasami też w okolicach żeber więc nie wiem jak się ułożyła.
Co do położnej do mnie sama przyjechała chociaż nic nigdzie nie zgłaszałam.
Myślałam, że przyjdzie dzisiaj do mnie przesyłka z gemini to sobie wszystko pooglądam bo jest tak paskudna pogoda, że nic mi się nie chce...

Mój dwa tygodnie temu miał ułożenie główkowe poprzeczne :) a teraz nie wiem, wygina się mam wrażenie w każdą stronę :)

Ala, oj tak, pogoda jest do bani dzisiaj. Nic się nie chce, ja wstępne zamówienie na Gemini mam zrobione, robiłam też zamówienie na Allegro na koszule do karmienia i jeszcze jakieś pierdołki. Jutro, jak kasa wpłynie to zamówię. Mąż wróci to niech mi deskę wystawi do prasowania i część poprasuje, potem poukładam jakoś.
Obiad mam z wczoraj, więc przynajmniej to mi odpadło dzisiaj.

reklama
Ja dziś oglądałam na necie wózki i dzwoniłam do sklepu i się okazało ze tylko został jeden ten co mi się podobał i jutro jadę go zobaczyć jak by co to kupię :) dziś juz nie dałam rady bo mąż ma 2 zmianę. Ja mam teraz w środę wizytę i tez się nie mogę
Doczekać bo to juz 5 tygodni. Mój mały tez wszędzie kopie albo do góry albo po bokach ale czuje całkiem na dole i juz całkiem nie wiem jak te dziecko jest ułożone zobaczę w środę :) jutro jadę po wózek a w środę lekarz a w piątek urodziny córki i tydzień z głowy :D miejmy nadzieje ze będzie wszystko dobrze :)

Do góry