reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ania Beata dobrze zrobiłaś z położną, jeśli musiałabyś ją tak poganiać czy wypraszać się w przyszłości, to przecież bez sensu.
Mój lekarz wspominał, że skłaniałby się u mnie do cc, czy w tej sytuacji szukać położnej w ogóle?
Malutka cieszę się, ze u Was lepiej!
Kameleon biorę clexanne 0,4 i acard, nie mam w wywiadzie zakrzepicy, ale obniżoną anttrombinę III i białko S, zastanawiam się czy to kontrolować. Lekarz prowadzący nic nie zlecił do tej pory...
Moje noce są ciężkie, do tego od kilku dni pocę się okropnie.
Siasia to z latarkę dobre:)
Tirli nieźle, mam nadzieję, że się wszystko dobrze złoży:)

Gosia ja tez nie mam zakrzepicy tylko mutacje Leiden i biore 0,6 clexan zapobiegawczo. Nie sprawdzam poziomu bo biore leki i nie czuje zeby sie cos dzialo, ale wiem ze niektorzy sprawdzaja.

U mnie tez bedzie cc i ja biore polozna bo po 1 chce zeby mi pomogla potem wstac itp przecibolowe podac ,zawsze jest inaczej bo jest obok i kontroluje czy wszystko ok i z dzieckiem pomoze. Moja siostra np miala po cc krwotok bo macica sie nie oczyszczala sama i potem przetaczana krew... ja wole miec kogos obok kto powie czy dane teakcje sa ok czy nie i zareaguje jak cos.

Leukocyty duzo spadly , jeszcze wysokie ale dobra tendencja. Ciesze sie bardzo. Jutro reszta wynikow i w srode jeszcze jakies specjalistyczne badania ktore beda slac do Wa-wy

Ostatnia edycja:
Ja mam lekarza dopieto 2.03 w lutym nie mam wizyty tak dziwnie troche....jestem ciekawa jak tam moj maly szkrab :) za to moja cora dala mi popalic po przedszkolu taka nie dobra nie byla jeszcze....najpierw nie chcialla wyjsc z budynku przedszkola i zaczela plakac pozniej z auta pozniej jak juz wyszla z auta to nie chcialaa isc do domu i na dworze zaczela plakac i siadac na ziemie...co ja dzis z nia przeszlam....wkurzylaam sie wzielamm ja naa rece i do domu a w domu znow wyk bo ona nie chce ona chce papa i sie nie rozebrala przez godzinee dopiero jak dziadek na kawe wpadl to pozwolila sie rozebrac...i mama i mama teraz lezy przed chwila przyszla i mow przepraszam i buzi daje.....no tak mnie zdenerwowala ze maaly w koncu zaczol kopac :p Dobrze ze juz sie uspokoila

Kameleon dobrze, że w ogóle przed ciążą wiedziałaś, że masz tę mutację. Fajnie, ze leukocyty spadają, oby tak dalej.
W szpitalu, gdzie chciałabym rodzić są tylko położne "z przydziału".

Plucik a myślałam, jak dziewczyny pisały, że po dniu w przedszkolu, córa wróci na stare tory. Biedna mała, za dużo zmian. Ile ma lat?

Malutka - odwagi! trzymaj się z małym i bądźcie silni! wszystko będzie dobrze jak się Wami zaopiekują.

Co do golenia brzuch jest znacznym utrudnieniem :D dlatego lustereczko w ruch musi iść do pomocy, staram się co jakiś czas się kontrolować.

plucik - a to mała dała ci wycisk niesamowity, pewnie długa nieobecność w przedszkolu tak na nią wpłynęła. Ważne, że przeszło już. :)

U mnie z rana dramat, senność brak chęci na cokolwiek, dopiero jak przeszłam się do rodziców lepiej się zrobiło aczkolwiek wysiłek też dał mi w kość:/ kupiłam sobie w biedronce piłkę do ćwiczeń :D lecz na razie będzie mi służyć jako podnóżek :)

Plucik chyba wiem o czym mówisz. Moja tez potrafi dać popalić. Czytam tak co piszesz i się przerazilam. Teraz tydz wolnego mają w przedszkolu, a w sb lecę do Pl na 2 tyg, wiec tez 3 tyg wolnego będzie miała, a dopiero się zaczęła przyzwyczajać i chętnie chodzić... boje się, że będę musiała jeszcze raz przez to przejść. No, ale nic - damy rade ;)

U mnie na szczęście nie ma problemu z chodzeniem do przedszkola. Córka jak miała ospę to była wielce obrażona na mnie że w domu siedzi a w przedszkolu Pani Bożenka na nią czeka. Starsza jak jest chora to ściemnia że już się dobrze czuje bo do szkoły chce iść bo ona lubi się uczyć i dowiadywać nowych rzeczy. Moje dzieci są jakieś inne...
Lepiej moja młodsza córka ostatnio mnie się pyta jak będziemy teraz na spacery chodzić skoro mama ma tylko dwie ręce a one będą trzy?

reklama
Plucik no dzieci też mogą mieć gorsze dni.
Ja z moim synem z przedszkolem nie mam problemu, ale on ma 5 lat już. No, ale miewa też gorsze dni tak jak ja i każdy.

Ja to dzisiaj zasypiam w każdej pozycji. Pogoda to jest masakryczna, cały dzień pada. Chyba jeszcze mam spadek formy i cukry mi dziś skaczą. A niby nic nie jem takiego.

Do góry