reklama
U mnie 75 dni jeszcze, 30 tydz zaczęty odliczam etapami. Jeszcze humorki powróciły i nie idzie ze mną wytrzymać. Nawet ja sama mam siebie dość... melisa jak nic się kłania.
Malutka466 dobrze, że już w domu i ciesze się, że już lepiej oby tak dalej.
Myslalyscie juz o przygotowaniach do porodu? Chodzi mi tutaj o golenie sie
U
użytkownik 160
Gość
Kaylla ja też idę na warsztaty dziś
Mamy ten sam termin wyznaczony i nosimy chłopców. Nie jesteś przerażona, ze to JUZ 30tc? Ja jestem. Może jakbym miała juz za sobą jakiś poród, to nie byłoby tak zleU mnie 75 dni jeszcze, 30 tydz zaczęty odliczam etapami. Jeszcze humorki powróciły i nie idzie ze mną wytrzymać. Nawet ja sama mam siebie dość... melisa jak nic się kłania.
Ostatnio byłam oglądać porodówki i rozmawiałam z położna o goleniu. Mówiła, ze większość kobiet przychodzi przygotowana, a jak nie, to zaleca sie golenie, bo w połogu przy krwawieniu/ranie/szwach itp z włosami jest to po prostu niehigieniczne.
Wspomniała tez o lewatywie. Ze większość kobiet nie chce, a pozniej maja pretensje i są zdziwione, ze wypróżniły sie na łożku.
Ania_Beata
Fanka BB :)
Ja jeszcze daję radę z pomcnikiem lusterkiem. Ja w ogóle mam bardzo mały brzuch jak na 27 tydzień. I waga też tylko 4 kilo na plusie, więc póki co daję radę. Ale mąż już się ochoczo zdeklarował, że chętnie pomoże jakby co.
Kaylla ja też idę na warsztaty dziś
Ciekawa jestem tych warsztatów. Mam nadzieję, że mi coś rozjaśnią w kwestii fotelików, bo jak dla mnie to jak na razie czarna magia jest
Co do pierwszej pomocy też jestem ciekawa ile tego będzie i w jakim zakresie, zastanawiam się jeszcze nad wykupieniem tych zajęć z pierwszej pomocy w alma matter, ale stwierdziłam, że najpierw poczekam do tych warsztatów i zobaczę ile się na warsztatach dowiem.
Malutka466
Przeczytam was później. Karetka po mnie przyjechała. Dostałam takich boleści brzucha i kręgosłupa, że myślałam, że umieram. Ratownicy oczywiście nic mi zrobić nie mogli, ja jestem uczulona na jedyny lek przeciwwymiotny jaki mają, a wymiotowalam, jak kot ;( więc decyzja, że szpital. Myślałam, że polna może, a oni znowu na Lutycka mnie przywieźli...
Zbadał mnie chirurg, ginekolog, usg brzucha itd. Wyszło mi strasznie zakażenie układu moczowego, pełno leukocytów w polu. Na usg kamienie na nerkach potwierdzone, do tego coś na wątrobie znalazła ta pani od usg. Jestem załamana, psycha mi siada. Z Maluszkiem wszystko ok. Dzielny jest bardzo kochany mój synek.
Ginekolog podjął decyzję, że zostanę na oddziale... Wiem, że to dobrze dla nas, ale jednocześnie jestem przerażona.
Zbadał mnie chirurg, ginekolog, usg brzucha itd. Wyszło mi strasznie zakażenie układu moczowego, pełno leukocytów w polu. Na usg kamienie na nerkach potwierdzone, do tego coś na wątrobie znalazła ta pani od usg. Jestem załamana, psycha mi siada. Z Maluszkiem wszystko ok. Dzielny jest bardzo kochany mój synek.
Ginekolog podjął decyzję, że zostanę na oddziale... Wiem, że to dobrze dla nas, ale jednocześnie jestem przerażona.
reklama
Ania_Beata
Malutka, ale jak to się stało, że wcześniej nikt tego nie wykrył?! Trzymaj się!