reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

O matko Malutka nie mogę uwierzyć w to co czytam ! Dziewczyno ale się nerw nabawisz przez to wszystko. 3maj się , dobrze, że malutkim wszystko w porządku.
Właśnie czemu wcześniej tego nie wykryto... rany :/

reklama
O kamieniach wiedziałam, bo jestem pod opieką urologa. O wątrobie dowiedziałam się dzisiaj. Poprzednio w szpitalu koleś od usg nawet piaska nie znalazł. A ta babka dzisiaj konkretnie podeszła do tematu. Czekam znowu do chirurga bo od niego się zaczęło. Ginekolog postawił sprawe jasno, że oddział.

Tez się staram regularnie, ale różnie z tym bywa :D

Sjokolade nie jestem przerażona, nie mogę się juz doczekać :) tylko ja juz jeden poród mam za sobą.
Ja się samoistnie "wyczyscilam". Cały pon wymiotowalam, a we wtorek nad ranem urodziłam. Najgorsze było to, że Mezus we mnie wciskal danio i co lyzeczke głowa do miski :D
Malutka466 przynajmniej wiesz co jest nie tak. Najwazniejsze, ze z Kubusiem wszystko w porządku. Musisz spiać poślady i wziąć z niego przykład :) teraz przynajmniej będziesz mieć zapewniona opiekę cały czas i w razie w (odpukac) pomoc jest na miejscu. Pamiętaj, że jestesmy z Tobą !

Przeczytam was później. Karetka po mnie przyjechała. Dostałam takich boleści brzucha i kręgosłupa, że myślałam, że umieram. Ratownicy oczywiście nic mi zrobić nie mogli, ja jestem uczulona na jedyny lek przeciwwymiotny jaki mają, a wymiotowalam, jak kot ;( więc decyzja, że szpital. Myślałam, że polna może, a oni znowu na Lutycka mnie przywieźli...
Zbadał mnie chirurg, ginekolog, usg brzucha itd. Wyszło mi strasznie zakażenie układu moczowego, pełno leukocytów w polu. Na usg kamienie na nerkach potwierdzone, do tego coś na wątrobie znalazła ta pani od usg. Jestem załamana, psycha mi siada. Z Maluszkiem wszystko ok. Dzielny jest bardzo kochany mój synek.
Ginekolog podjął decyzję, że zostanę na oddziale... Wiem, że to dobrze dla nas, ale jednocześnie jestem przerażona.

O kurczę, niefajnie. A może te bóle to związane właśnie z tymi kamieniami? Ja u siebie już kiedyś przed ciążą podejrzewałam, bo miałam właśnie kilka razy takie epizody, że strasznie bolał mnie brzuch i kręgosłup, miałam wrażenie jakby mi ktoś flaki ściskał i wyżynał, a następnie popuszczał i potem zaczynał zabawę od nowa. Nie wiedziałam jak leżeć, bo na boku to mnie trochę przestawał brzuch boleć, za to plecy bolały niebotycznie, a jak leżałam na plecach to na odwrót. Pomagała duża ilość nospy i ketonal i po kilku godzinach przechodziło.

Najważniejsze, że z dzieckiem nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że Ci pomogą i nie będą trzymać na oddziale w nieskończoność.

Malutka 466 Trzymaj się tam!!!! Teraz jesteś po dobra opiekę! I z maluszkiem wszystko ok ! A to najważniejsze teraz
Najważniejsze żebyście w byli pod opieką. Ja się położyłam usłam i niestety obudził mnie domofon przyszła przesyłka i juz nie usne za trochę idę po córkę

Malutka trzymaj sie!

Mnie tez dzis brzuch boli, czekam na te posiewy z krwi,ale to jutro.

Jesli chodxi o d-dimery to kazde lab. moze miec swoje normy.

Ewa 90 lezenie, unieruchomienie dlugie predysponuje do zakrzepicy. Mi w szpitalu w zwiazku z tym ze leze chcieli podawac clexan ale i tak biore. Lepiej sprawdzić jak są jakieś objawy - bole nog, ciezkie nogi, obrzmiale, bolecw klatce.

Malutka trzymaj sie!

Mnie tez dzis brzuch boli, czekam na te posiewy z krwi,ale to jutro.

Jesli chodxi o d-dimery to kazde lab. moze miec swoje normy.

Ewa 90 lezenie, unieruchomienie dlugie predysponuje do zakrzepicy. Mi w szpitalu w zwiazku z tym ze leze chcieli podawac clexan ale i tak biore. Lepiej sprawdzić jak są jakieś objawy - bole nog, ciezkie nogi, obrzmiale, bolecw klatce.

No niby tak, tylko zarówno lekarz, jak i internet twierdzą, że normy te nie dotyczą kobiet w ciąży, i w ciąży wyniki są dużo wyższe i to jest normalne. Myślałam, że może wiesz, jaki poziom przekracza już wszelkie normy, nawet te ciążowe:p Normalnie norma jest chyba do 500 w większości przypadków, a internety podają, że w ciąży nawet do 2000 czy 2500 jest normalne.

reklama
Malutka trzymaj się, najważniejsze ze z dzieckiem jest wszystko oki.
Mi dziś pokazało 75 dni do końca więc 2 i pół miesiąca. Ja mam cichą nadzieję że moja niunia nie będzie robiła sobie jaj i będzie o czasie ewentualnie z dwa tygodnie wcześniej bo mam pierwszą komunie u starszej córki na 14 maja i mam nadzieję dojść do siebie już po porodzie aby dać radę wszystko zrobić.

Do góry