reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Oj Ewcia tak to już jest z rodziną. Moja też kiedyś była zwarta często się odwiedzaliśmy, a teraz kiedy się widujemy? chrzciny, komunie, wesela, pogrzeby :/ czas tak wszystkich pooddalał od siebie, każdy żyje jak chce. szkoda..
Ja osobiście lubię każde święta :) a święta u siebie w mieszkanku to już w ogóle :)
ze sprzątaniem się jakoś nie wysilam bo nie będę mieć gości, jedyne co to pomyję okna i mamcia mi firanki może powiesi skoro kupuje nowe :D i tyle ;)

ja mam obiadzio z wczoraj :D pomidorowa mmmm... ;]

po jakim czasie planujecie ochrzcić pociechy?
ja zastanawiałam się nad tym i chciałabym razem z roczkiem je zrobić, ale nie wiem czy to dobry pomysł.

reklama
A ja znowu nigdy nie miałam czasu pomagać mamie w czymkolwiek (od 5 lat ) bo zawsze byłam w robocie. A że pracowalam w sieciowce i jak to w sklepach bywa przed Bożym narodzeniem - są wyprzedaże!! no i robi się nocki. Wiec ja zawsze z 22/23 i z 23/24 miałam nocki i jeszcze 24 szlo się do roboty i jak.wracałam to jedyne o czym marzyłam to był prysznic zjeść i spać .

Ja planuje jak będzie miał 3-4 miesiące . Moim zdaniem im szybciej tym lepiej , nie chce tego odwlekac bo mi się pozniej nie będzie chciało. Wole jak mały będzie JesCze mało skrecony .
Mojego męża znowu siorka chrzcila jak Hania miała 3 lata... wiec sobie sama podreptala ;)

Sylwia my planujemy wogole machnąć multi bo czeka nas długo odwlekany ślub i przy okazji chrzciny. Co z tego wyjdzie- nie wiem. Termin to maj/ czerwiec przyszłego roku.

Ja planuję chrzciny w sierpniu przed wyjazdem do Polski. Zaczęliśmy się powoli zastanawiać nad chrzestnymi i to nie jest takie proste jak się wydaje. Nie każdy będzie miał czas i ochotę przylecieć do Uk. Nie wspomnę, że dobrze by było znaleźć tzw. wierzących lub praktykujących. Kilka lat temu słyszałam jak ludzie byli tak zdesperowani, że zamieszczali ogłoszenie w prasie o poszukiwaniu chrzestnej lub chrzestnego, bo w ich otoczeniu nie mogli znaleźć nikogo kto by miał bierzmowanie.

pomidorowa z ryżem i pierogi od teściowej mniam.
Chrzciny planujemy na wrzesień póki będzie ciepło. Mamy już wybranych chrzestnych.
Wielkanoc lubię jak jest wiosennie a nie zimno i ponuro. Na pewno coś upichcę bo lubię. Porządki już pomału robię ale czekam na meble do salonu które mają przyjść jutro a w sobotę mąż je skreci i zacznę ogarniac :-D

Sylwia my już wstępnie zaplanowaliśmy chrzciny na koniec września, to będzie nasza druga rocznica ślubu, mała będzie miała 5 miesięcy więc wydaje mi się, że tak akurat :) poza tym chrzestną będzie moja siostra, która ma termin na sierpień, więc tez wypadałoby żeby już wydobrzała po porodzie a jej maluszek mial już dobry miesiąc, żeby mógł wyjść z domku bez problemu.

Dziewczyny, które mają komode Malm z Ikei, potrzebuję waszej pomocy. Czy wy zmieścicie ubranka waszych pociech w tą komodę? Ile macie szuflad? Ja właśnie stoję przed wyborem komody dla naszego Julka i się zastanawiam czy 4 szuflady w komodzie Malm wystarczą.... dylemat...

z początku chciałam wcześniej w lipcu na naszą drugą rocznicę ślubu, ale bardzo chce żeby moja siostra była obecna z moim chrześniakiem a mieszkają w uk i akurat w maju mają ferie, bo bardzo rzadko ich widuje.. poza tym całą rodzinkę by się sprosiło i jeden wydatek chrzciny z roczkiem przynajmniej bym nikogo nie pominęła ale to zobaczymy jak już mała będzie z nami i co mąż na to :D

reklama
Dziewczyny, które mają komode Malm z Ikei, potrzebuję waszej pomocy. Czy wy zmieścicie ubranka waszych pociech w tą komodę? Ile macie szuflad? Ja właśnie stoję przed wyborem komody dla naszego Julka i się zastanawiam czy 4 szuflady w komodzie Malm wystarczą.... dylemat...
Ja mam Malma 4-szufladowego i jak wczoraj zaczęłam wkładać ubranka to doszłam do wniosku że te 0-3 to zmieszczę ale już większe pójdą do innej szafy :-/

Do góry