Ja wgl nie lubię świąt... dla mnie to katorga. Mimo że lubię posiedzieć z rodzinką itp. to uważam, że to nie tylko od święta można. Dla mnie to straszny konsumpcjonizm się robi w ten czas. W tym roku na Wielkanoc nic nie robię, niech się teściowa martwi, ja nie będę się przemęczać. W poniedziałek pojedziemy do moich rodziców na obiad i coś słodkiego. Moja teściowa nie umie gotować, jest kompletnym beztalenciem w tej kwestii. Nawet podstaw nie umie robić. I chyba zapomniała, że święta są...
A jeśli chodzi o prezenty to na poprzednie święta nie robiłam sobie z mężem, a rodzince kupiłam kosmetyki, które wiem, że lubią i kochają
Teściowa dostała kilka swetrów, bo miała już straszne i to była lekka sugestia, że ma tamte wyrzucić
Apropo teściowej wiecie co powiedziała ostatnio? Że ona jest za stara na bycie babcią (wróć, żoną dziadka)... Moja teściowa ma 58 lat... Od 18 lat ma wnuka (wtedy była za młoda na bycie żoną dziadka). Nie wiem, nie umiem z nią rozmawiać na ten temat. Czuję, że mimo to, że dzielimy mieszkanie nawet się nie zainteresuje.
Co do chrztu to ja nie wiem nadal. Mam duży problem z chrzestnymi. Nie chcę nikogo na siłę, a pojawia się przeogromny problem. W zasadzie nie wiem czy chcę ochrzcić Kubę, ani ja, ani mąż do Kościoła nie chodzimy. Z najbliżej rodziny to tylko babcia moja jedna i babcia męża chodzą do Kościoła. Nikt raczej awantury nie będzie robić, że dziecko bez sakramentu. My nie mamy ślubu kościelnego, właśnie dlatego, że nie chodzimy.
Olenka, ja mam 6 szuflad. I zmieściłam tam tylko 56 i 62. W tej jednej małej będę trzymać takie a'la kosmetyki czy leki dla Małego. W drugiej wąskiej mam rajstopki, skarpetki i czapeczki oraz niedrapki. W ostatniej powkładałam kocyki, pościel tam będzie, pieluchy tetrowe, muślinowe i flanelowe. W tych 3 środkowych są same ciuszki... A duża część pieluch, podkładów, chusteczek, wacików itp. na jednej półce w naszej szafie. Jak dojdzie łóżeczko to w szufladę powkładam pieluchy zwykłe jednorazowe, bo też miejsca brak. Myślałam, żeby w skrzynię do łóżka pochować, ale nie zmieści mi się, jak pościel dojdzie.
Wgl wiecie co? Dwa dni chyba zapomniałam się posmarować bio oilem i mi rozstępy na piersiach się pojawiły! Ale już powoli zanikają, jak smaruje teraz.