reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja dziś byłam na dniach otwartych w szpitalu, gdzie będę rodzic :). Odnowili tam sale poporodowe i dziś można było wszystko pooglądać. Niestety na żadną salę porodowa nie mogliśmy wejść - we wszystkich w tym czasie trwały porody! Mogliśmy również porozmawiać z poloznymi, które wydawały się naprawdę sympatyczne :). Ciesze się że pojechaliśmy to wszystko sobie obejrzeć. Sale są super 2 osobowe z łazienką, więc warunki będą komfortowe :).

reklama
Witam. Dziewczyny czy mozna sie przyłączyć? Jestem mama dwojki dzieciakow 6 i 4 latkow. Na maj mam termin z coreczka. Pytacie sie co z chustami. Po doswiadczeniach z nosidelkami u starszego syna i chusta u coreczki zdecydowanie polecam chuste. Dla mnie byla nie zastapiona na spacerach, u lekarza , w gorach :-) mialam chuste tkana Bebelulu. Jesli chcecie motac sie chusta z dzieciaczkami to polecam juz teraz kupic nowa i nawet kilkanascie razy ja wypierzcie :-) chusta musi byc Zlamana. Material nie moze sie slizgac bo bardzo zle sie ja wowczas wiąże.
I rzeczywiście jak czytam ile Wy juz rzeczy macie dla maluszkow to stwierdzam, ze jestem daleko w lesie.:-D

Ewa jestem z Podbeskidzia :-) termin mam na 19 maja, obecnie 26 tydzień no i ma byc Hania. Potwierdzona na 3 USG wiec mam juz nadzieja,ze sie nic nie zmieni. W razie czego Gucio bedzie chodzil w dziewczecych ciuszkach, bo kilka juz kupilam.:biggrin2: jesli chodzi o chusty, nie jestem dobra w poszukiwaniach internetowych:zawstydzona/y: ja uzywalam Bebelulu Rapalu 5 metrowa. Na szkolenia nie chodziala, uczylam sie samo w domu. Ninka miala bodajze 4tygodnie jak zaczelysmy. Towarzyszyla mi w gotowaniu i prasowaniu:biggrin2: teraz tez szukam dla Malutkiej. Bo pozbylam sie wszystkich rzeczy.

Stopa30 witaj.

Małka a oglądałaś szpital w Gdyni czy Wejherowie? Ja zamierzam rodzić na Klinicznej w Gdańsku. Tam tylko poporodowy ma kiepskie opinie i się zgodzę, bo rodziłam tam syna, ale i patologia i porodówka jak dla mnie super.

Byłam w Ikei i nic nie kupiłam, mąż stwierdził, że zdążę, bo jeszcze tu przyjedziemy przecież. Było tyle ludzi, że stanie przy kasie to mordęga by była. Moje dziecko oczywiście musiało zaliczyć hot doga i loda. Mamusia również. Wracamy do domu i mierzę cukier już przerażona, że będzie z 200 a tu po dwóch hotdogach i lodzie 126.

Ja upiekłam ciasto bananowo-czekoladowe. Miałam takie czarne banany już, a ja takich nie lubię, więc wymyśliłam ciasto. I oglądam sobie filmy i seriale nadal w łóżku i piżamie :)

Gosia, ja ostatnio też loda zaliczyłam w Ikei, ale moi zdaniem się popsuły :/

Cześć stopa30, rozgość się.

Jeśli chodzi o chusty to muszę poczytać jakie sa polecane. W szkole rodzenia sprzedają chusty tej firmy: http://www.natibaby.pl/

reklama
Mój mąż miał dziś jechać do ikei zrobiłam mu listę a tu zonk musiał iść do roboty :/ wiec moja lista poszła na razie w odstawke. Na wawie takie kolejki ?
Ja dziś dziewczyny umieram mąż sobie robił spaghetti to i ja sobie pojadlam a co.... no i płace za swoje grzechy bo zygam jak kot :/ mój żołądek się ostro zbuntowany juz siły nie mam :( a na dodatek czuje w gardle jakiś metal

Do góry