reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ogólnie spoko zestaw :) mi się osobiście nie podobają te żyrafy :) ale to kwestia gustu .
Polecam Ci tego sprzedawcę bo ja od niego zamawialam i na 3 dzień dostawa była w domciu :)

reklama
Podróż z dzieckiem takim niemowlakim jest na pewno łatwiejsza niż już z dwulatkiem. Jest mniej wymagające. Tylko wiadomo trochę rzeczy trzeba wziąć. I tu chustowanie jest na pewno pomocne.

Kaylla komplet ładny. Ja mam takie łóżeczko tylko nie orzech a ciemniejszy. Ale tu najwięcej płacisz za komodę i jak ona jest pojemna. I czy chcesz przewija mieć na komodzie. Ja mam komodę z Ikei malm i do tej pory super służy, bo rzeczy Kuby się mieszczą i mam posegregowane.

Ja mam fajny przewijak od siostry męża z ikei ale jest tak cholernie wielki ze chyba z niego zrezygnuje i kupie zwykły na łóżeczko

No ja właśnie chyba chcę przewijak na komodzie. Bo łóżeczko będzie stało u nas w sypialni, a komoda w innym pokoju i tak w sumie myślałam wcześniej, że jak mała będzie w nocy płakać, to ją będę zabierać do drugiego pokoju i tam karmić/przebierać, tak żeby narzeczony mógł chociaż trochę sobie pospać przed pracą.

Ja taki dostałam ale jest wielki :/

Załączniki

• 1454758230056.jpg
    1454758230056.jpg
    161,1 KB · Wyświetleń: 60
Ja kupowalam komode i lozeczko od baby raj z allegro. Kolor sonoma. I tez chce przewijak na komodzie. Ja wszystkie rzeczy malucha będę miec w swoim pokoju, bo za specjalnie nie mam miejsca zeby na dwa pokoje to rozdzielic.

Co do chustonoszenia to ja sie nie umiem odnieść, bo sie kompletnie tym tematem nie interesowalam. Ale musze popatrzec moze w necie jak to wygląda :-)

Ewa faktycznie sporo miejsca zajmuje ten przewijak.

Co serwujecie na obiad? U mnie omlety z truskawkami :-)

Ewa90 no wielki jest.

U mnie tej żyrafy nawet widać nie było i nie będzie bo zaraz dostawiłam komodę.

U mnie standardowo zupa bo mi drugie dania nie wchodzą. Od śniadania jest mi niedobrze znowu coś mi żołądek dokucza :/

Kasik90 no ja kombinuje pizze z mąki orkiszowej. Zaraz jadę najpierw do Ikei, bo mąż robotę kończy.
Ja kładłam przewijak na łóżeczko. Dziecko miałam twarzą do mnie. Nie musiałam się zginąć. Wszystko pod ręką na komodzie lub w komodzie było i dziecko pod kontrolą.

reklama
U mnie dziś schab duszony z marchewką i porem :)

GosiaLew, też uważam, że podróż z kilkumiesięcznym dzieckiem jest łatwiejsza niż z dwulatkiem. Dlatego korci mnie ta Chorwacja bardzo. Oczywiście wykupilibyśmy nocleg w Austrii, żeby ze świeżym umysłem jechać. Auto mamy z bardzo pojemnym bagażnikiem, więc i łóżeczko turystyczne by weszło i spacerówka i inne potrzebne rzeczy. No ale decydować będę dopiero jak urodzę i poznam swoje dziecię, jego usposobienie i potrzeby :)

Do góry