reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja spacerowkę wyjęłam gdy córka miała 5 miesięcy z takich samych powodów jak znajoma Gosi. Ala jeździła na płasko i bardzo jej się podobało bo jednak widoczność jest inna a akurat to był czerwiec więc wszędzie było pięknie ☺. Wkurzona jestem bo spacerówki parasolka niby taka extra inglesina trip zepsuła się. Odpadła nam śruba z tyłu a kupiliśmy ją W sierpniu i rzadko używamy. aaaa

Olenka_s ja miałam parasolkę z baby design i do tej pory działa. Ale już będę wymieniała potem na nową bo widać u niej zużytkowanie.

Musze sie zorientować w temacie chustonoszenia, bo jestem kompletnie zielona, a piszecie tu tyle pozytywnych opinii na ten temat :-)

Bardzo chciałabym chustować moją Niunie,
mam nadzieje, że po narodzinach jakoś to ogarniemy :)
Jak nie chusta to chociaż nosidełko chciałabym stosować, bo super sprawa,
tym bardziej dla mnie gdzie moje drugie dziecko jest dosłownie wszędzie :)

Co do spacerówki to warto poczekać do takiego okresu, gdzie dziecko ładnie i samozielnie siedzi ( koło pół roku ),
nam to akutat przypdanie ( jak dla mnie niestety ) na zimowy okres, więc chciałabym jak najdłużej w gondoli pojezdzić,
ale zobaczymy jak to wypadnie w praktyce, bo to wszystko od dziecka zależy (zacznijmi od tego czy wg bedzie chętnie jeżdziło we wózku, jakie duże będzie, żeby miało wygodnie ) :happy2:

Mi też zależy na chustowaniu Małego, ale to wszystko od dziecka też zależy :)

Od kilku minut mam lekkie bóle brzucha, a'la miesiączkowe... nie wiem czy się martwić. Poczekam jakiś czas i zobaczę, jak sytuacja się rozwinie.

Dziewczyny! Jestem zdziwiona!
Wczoraj wieczorem wzięłam jak zwykle ciepłą kąpiel, położyłam się spać a po chwili - patrzę a na piżamie z prawej strony, gdzie przylegał sutek - plama! Szerokość jakieś 2 cm i pierś mokra. Czy to już możliwe, że jakaś laktacja przepowiadająca się zaczęła? Nie za wcześnie jak na 25tc?

Też mi się to przydarzyło jak niechcący przylezalam pierś w nocy nawet jeszcze wcześniej niż w 25tyg więc chyba nie za wcześnie, później miałam jeszcze raz taki wypadek ale już w ciągu dnia :D

reklama
Jasmina kilka razy czytałam już o tym, ze siara moze sie wytwarzać juz nawet ok.20 tc spowodowane jest to zwiększona produkcja prolaktyny. Ja u siebie zauważyłam juz w jakimś 18tc takie grudki na sutkach, nie bylo to wodniste tylko takie jakby zaschniete. I co jakiś czas mi sie to pokazuje, przeważnie na lewej piersi.

Malutka i jak tam sytuacja?

Do góry