reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Tak myślałam Małka że o Redłowie mówisz. Remont zrobili fajnie wygląda ale personel nadal ten sam i tu jest problem. Chyba wole Wejherowo z ciasnymi salami ale za to z personelem który jest milszy.

reklama
Byłam w Redlowie w Gdyni. Ja akurat znam kilka osób z personelu z Redlowa i jestem spokojna. Do tego chcemy wykupić swoją położną na poród, wiec jestem spokojna :)

Mój mąż wczoraj usłyszał w radiu o tym remoncie i odrazu no to teraz w Redłowie rodzimy? powiedziałam mu że zobaczymy gdzie będziemy akurat bo jak pojedziemy na wieś do wujka to Wejherowo jest bliżej. W sumie to bez różnicy gdzie ważne żeby wszystko było oki.
Kurcze hormony mi dziś szaleją, przed chwilą buszowałam sobie po youtube i trafiłam na zespół który przerabia znane piosenki na takie ostre wersje w typie metalu. Była piosenka z bajki Kraina lodu i się popłakałam ze wzruszenia a tam naprawdę nie było nic wzruszającego.

Tez bylam wczoraj w ikei :D ale tylko po firanki i zaslony bo wykanczamy sypialnie. No i przy okazji wpadla do koszyka mysza dla corki :p

Przy pierwszym dziecku nie chustowalam, ale teraz mam zamiar, bo mysle ze przy dwojce malych dzieci ulatwi mo to troche opieke ;) z tego co sie orientowalam to polecane sa chusty Nati, Little frog i jeszcze jedne, ale teraz mi wylecialo z pamieci... Ja jestem prawie zdecydowana na taka http://littlefrog.pl/product-pol-2732-Chusta-tkana-Little-Frog-Aleksandryt-M-4-2-m-.html
No i tak jak ktos zauwazyl wazne zeby chusta byla "zlamana" wiec warto kupowac uzywane (choc wcale nie sa tansze). Dlugosc dobiera sie do swoich "gabarytow" i wzrostu. Motania bede sie uczyc z youtuba a w razie czego mam chustujaca kolezanke :)

Ale sie dzisiaj wypierniczylam na schodach... Mam piekny fioletowy tylek :/ nie ma to jak nieporadnosc ciazowa ;)

kurczę wcześniej nawet nie myślałam o chustowaniu synia ale to poważny temat do przemyślenia. Córka miała kolki przez 3 miesiące więc ciągle na rękach była.

A ja mam takie pytanie: czy planujecie jakieś wakacje z maluchem? My zawsze wyjeżdżaliśmy gdzieś dalej, ale tym razem samolot odpada, myśleliśmy więc o polskim morzu, z Poznania to ok. 3-4 godzin jazdy autem. Myślicie, że we wrześniu można by się wybrać na taki tygodniowy urlop?
A ja myślałam o tygodniu nad morzem pod koniec ...lipca:happy2: polskim morzem oczywiście - zagranice na ten rok odpadają; zobaczę po porodzie, bo nie wiem czy będę miała nadal ochotę.

Niesia , żeby włożyć dziecko do spacerówki, to ono powinno już siadać, czyli mieć 6 miesięcy- no nie wiem czy dasz radę urodzić na czas terminu wyjazdu do Chorwacji :cool2: jak urodzisz w maju to możesz jechac ze spacerówką pewnie w grudniu:cool2: no ale ja tez liczę na kwiecień

Ktoś pisał o przewijaku i komodzie- z żyrafa - cena w g mnie ok - komody kosztują; poprzednie dzieci przewijałam na przewijaku położonym na łóżeczku a komoda stała obok z wszelkimi akcesoriami i było wygodnie, dlatego teraz będzie tak samo; trzeba gdzieś mieć pod ręką potrzebne rzeczy i przemyśleć taki kącik, aby był dobrze zorganizowany niczym ciąg technologiczny [ ja mam wszystko w sypialni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maui, racja :-) :) Trochę się zagalopowałam z tą spacerówką :p
A w jakim wieku mniej więcej dziecko przesadza się do spacerówki z gondoli? Domyślam się, że zależy od dziecka, ale tak w przybliżeniu?

Niesia_88 jak dziecko zacznie siadać, czyli koło pół roku. Moja koleżanka w ogóle przy dziecku nie używała gondoli kładła na płasko do spacerówki, bo mały był duży po urodzeniu.

reklama
Ja mojego synka motałam w chustę Natibaby. Obecnie ma ją znajoma ale do porodu zamierzam odzyskać i bede chustować małą od początku, bo targać wózek bez windy na 10 minut do szkoły to bez sensu.

My chcielismy jechac do Polski na wakacje, ale prawdopodobnie nie damy radu wyrobić paszportu. A w pamięci mam droge z Anglii do Polski w ostatnie wakacje i w razie jakiejkolwiek "awarii" taka droga moze być koszmarem. Nam sie okazało, że wyjechaliśmy autem z salonu które miało pekniętą klimatyzacje i zoorientowaliśmy sie na pare dni przed powrotem, a własnie upały sie zaczęły.

Do góry