reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

jagoda1331 zauważyłam, że jesteś z Bielsko-Białej i mam pytanko czy może słyszałaś jakieś opinie o klinice Eskulap? Oczywiście chodzi mi o oddział położniczo-ginekologiczny. Wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie :-D ale jestem zainteresowana porodem w tej klinice i może któraś z Was coś o niej słyszała lub nawet korzystała z ich usług? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
Pozdrawiam, miłego wieczoru :wink:

reklama
dziewczyny wielkie gratulacje ! jestem na czerwcowych mamach 2015Ale córka urodziła się 27maja. cudowny czas was czeka aż zazdroszczę i wspominam swoje emocje kiedy też robiłam test na początku września i było pozytywnie! czas tak leci moja córka ma już 3,5miesiąca. dużo dużo zdrowia :D

Co do smarowania brzucha itd. - smarowałam, dbałam i w 9 miesiącu w ciągu jednej nocy mój brzuch został zasypany rozstępami :( także teraz się nie łudzę już. Całe szczęście nie są one obecnie jakoś mocno widoczne, ale są i na pewno pojawią się nowe. Moim zdaniem w dużej mierze to kwestia genów chyba?

.

Geny chyba najbardziej, chociaż moja siostra od rozstępów brzuch aż siny a ja nic, tylko trochę na udach, plecach (to jeszcze z okresu nastoletniego chyba) i trochę na piersiach, ale ledwo widoczne są.

J
Zastanawiam się nad farbowaniem wlosow bo odrost mi się robi i sama nie wiem?mozna czy nie można?w tamtej ciąży zeszłam na naturalny kolor

Ja farbuję, w pierwszej ciąży też farbowałam, może nie tak często bo mi się nie chce, ale farbuję.

MamciaLena ja łykam femibidion 1, bo miałam w domu. Staram się odżywiać zdrowo, ale nie zawsze wychodzi, więc suplementacja nie zaszkodzi.

Tirli super, że po wizycie ok, gratuluję

Olciaa ja też mam napady złości a do tego jeszcze wrażliwa jestem na zapachy.

biooil juz teraz można kupić w każdej drogerii i aptekach- tylko szukać promocji :)

Odkryłam co mi pomaga na mdłości: mirinda małymi łyczkami :-)

Hej Dziewczyny!

Nie odzywam się zbyt często, ale jestem na bieżąco z czytaniem :-)
Gratuluję wszystkim szczęśliwych wizyt, serduszek i dobrych wieści.

U mnie mdłości nieco zelżały, co w sumie zaczęło mnie martwić. Czuję się całkiem ok, już nawet nie jestem taka wiecznie znużona. Mam nadzieję, że mój organizm po prostu powoli przyzwyczaja się do zmian i nie jest to objaw kłopotów z fasolką. Niestety najbliższa wizyta 24 września, więc jeszcze trochę się podenerwuję :crazy:

Byłam dzisiaj u dentysty i okazało się, że jeden z zębów jest bliski leczenia kanałowego, którego w ciąży robić nie wolno. Dentystka założyła mi tlenek cynku, który podobno cofa próchnicę i pobudza zębinę do odbudowy i teraz mam czekać. Mam nadzieję, że nie przyjdzie mi dodatkowo mierzyć się w tej ciąży z chorym zębem :no:

Gdzieś wyżej padło pytanie o witaminy - ja przyjmuję Falvit mama i dodatkowo kwas foliowy - łącznie kwasu foliowego biorę dziennie 800 mikrogramów.

Cześć dziewczyny :-) czytam was juz dluzszy czas ja tez będę majowa mama ciąża potwierdzona u lekarza obecnie 6 tydzień. Wiem, że są wśród was mamy które już rodziły i mam do nich pytanie czy zdarzyło się wam mieć wysypke w ciąży? Podejrzewam kwas foliowy ale nie chcialabym go przestać brac :-(

Hej:tak:
Mialam wczoraj jakiś problem z forum po południu a potem tak się zle czułam, ze ledwo zylam:szok:macica caly dzień mnie bolala:sorry:zaczyna się tez cofanie od zapachow i już mleka nie moge:no:to samo co z Agaciolkiem:wściekła/y:w nocy lalo a teraz pieknie:tak:
Kasik ja tez kolo 10 badan już zrobiłam ale ciut więcej zaplacilam, teraz mam 4 do zrobienia:tak:
Dr Asia zgadzam się z Toba w kwestii L4 - moja pr jest ciezka, codziennie przewalam mnóstwo towaru w tym chemii czy jedzenia zwierzęcego, zgrzewek papieru albo napoi, wywoze na sklep ciężkie wozki i przyjmuje ok 2 tonowe dostawy - tego może klienci nie zauwazaja ale lekkie to nie jest:no:na szkoleniu bhp facet pow, ze tego nie wolno robic kobiecie w ciąży a ja bym musiala bo dopiero teraz na wizycie dostałam zaświadczenie i L4 było dla mnie jedyna ochrona...
Palmers i inne fajnie kremy sa w Rossmannie - zalozcie sobie karte rossne to bd mieć fajne zniżki na te produkty a przy zakupach dostaniecie fajne gratisy ( smoczki, chusteczki, mini krem z tolpy na rozstępy i inne), pampersy sa tez ze stala znizka:tak:
Jagoda trzymam kciuki za wizyte;-)mocno:tak:

Jagoda1331 kciuk za wizytę

Ala_25 witaj. Ja nie miałam raczej wysypka.

Wczoraj w pracy miałam totalna niemoc. Dzisiaj tez się zapowiada taki dzień. Sprawdziłam swoje godziny kwartalne i mam sporo nadgodzin. Nie zostało mi wiele do przepracowania do końca miesiąca wiec nie będę się przemęczać :) ja wizytę pierwsza dopiero mam za tydzień. Jakoś musze to znieść. Wczoraj mnie macica wieczorem bolała, ja to od razu schize mam, no ale też tam musi się rozciągać. Dodatkowo jeszcze w pirsiach takie mrowienie jakby mi się tam mleko zbieralo.

reklama
Po okazaniu zaświadczenia informacyjnego o ciąży kodeks pracy chroni kobiety. W poprzedniej ciąży pracodawca nie mógł mi kazać pracować w nocy , nie mogłam mieć nadgodzin , nosić, pracować więcej niż 8 godzin oraz pracować tylko 4 godziny przed komputerem. Należała mi się dluzsza przerwa itd. Jeżeli pracodawca nie mógł mi pracy która nie była fizyczna mógł zwolnić mnie ze świadczenia pracy z zachowaniem wynagrodzenia. Gdy pracodawca jest nie w porządku to wystarczy zadzwonić do inspekcji pracy. Więc L4 nie jest jedyną ochroną.

Teraz normalnie pracuje, jeszcze nie mam zaświadczenie o ciąży ale od razu po wizycie je okaże i przypomnę swoje prawa. O ile zdrowie mi pozwoli będę pracowała - zawsze jakaś premia wpadnie a nie stać mnie na przepuszczenie takiej możliwość.

Żadnej z Was nie krytykuje za L4 , wierzę że macie do tego podstawy.

Do góry